|
Hát, így négy évvel később, már nemigen emlékszem az elejére, de a végére talán még igen. Ugye az első két hét volt a legnehezebb, mert mind a lemez, mind pedig én, kerestük az új helyünket. A műtéti sebek begyógyulása után már nem éreztem különösebb fájdalmat, csak a lemez feszítését éreztem. Emlékszem, hogy kb egy óra ülés után már fel kellett állnom, mert fájt a hátam. Aztán ahogy teltek a hónapok ,egyre jobban megszoktam. két hónap után már szinte nem is éreztem. Persze azért óvatosan mozogtam, kerültem az olyan helyzeteket, amik árthatnak nekem, pl tömegben ütközés egy másik emberrel. Aztán elkezdtem úszni járni, na az is érdekes volt. Az elején ugye nehezebben ment és a hideg vizet sem bírtam sokáig: Ugye az úszásnál pihennem kellett, de akkor meg hideg volt a víz, hisz nem mozogtam. És néha volt olyan, hogy egyszercsak a lemez és a bordáim megbeszélték, hogy, akkor most elég az úszásból. És ilyenkor hagytam abba. Ahogy kijöttem a vízből, ugye elkezdtem fázni (november volt kb.) és ugye ilyenkor remegni kezd az ember. Hát ez is egy érdekes érzés volt... De lassan megtapasztalja az ember az új határait és legközelebb már felkészülten mentem és vittem fürdőköpenyt. A melóhelyen nem volt gondom, hisz egy gép elött kellett csak ülnöm. Azért a csoportos paintballt inkább kihagytam. A hírtelen mozdulatok okoztak még kellemetlenséget, pl amikor eldobsz egy labdát, vagy az idegesítően csörgő mobilodat. A második évben kezdődött egy új dolog, mégpedig, hogy a lemez miatt érzékeny lettem a hidegfrontra. Ha jött a front, ezt a lemez éles fájdalommal tudatta. Ilyenkor a bal oldalamon olyan erős fájdalmat éreztem, volt, hogy napokig alig bírtam mozdúlni. Komolyan, mintha eltört volna egy bordám, olyan érzés volt. De két három nap alatt elmúlt és jól voltam a következő hidegfrontig. A lemez kivételével ez is elmúlt! Lényegében az ember megtanul együttélni a lemezzel két - három év alatt, amíg bent van. És ha vigyáz magára, akkor teljes életet élhet, úgy, hogy senki nem vesz észre semmit a környezetében.
|