http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.26. 04:29

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.05.20. 13:27 

Sziasztok!

Úgy értettem a lemez erősségét, hogy vajon elég erős lesz e ahhoz, hogy a deformitást kitolja.
Ugyanakkor biztosan kemény anyagból készül de egy esetleges balesetnél szerintem is eltörhet.
Bár biztosan odafigyel az ember, hogy ezeket és a lehetséges kiváltó tényezőket elkerülje.

ChaserHUN90.

Teljesen megértem a problémád és ha rám hallgatsz minél előbb csináltasd meg, mert én 15 évet szívtam ezzel és igen komoly lelki dolgok alakulhatnak ki.
Fel a fejjel, gyógyítható a dolog, kicsit talán fájdalmas lesz de mindenképp megéri.

Kíváncsi vagyok mit fog majd mondani a doki szerdán. Akkor megyek konzultációra. :?...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.20. 16:50 

Jövőre mindenképp megszeretném, bár akkor már 23 leszek, de most nem nagyon áll módomban sajnos :(
Azt bánom hogy eddig halasztottam, mindig lebeszéltek róla, meg bíztam benne hogy torna úszás meg miegyéb után jobb lesz, de ezek leginkább csak abban segítenek hogy ne romoljon tovább, de már elegem van abból hogy utálok magamra nézni a tükörben :S

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.20. 17:27 

Fájdalom mekkora? Csak mert csuklóm már volt törve meg újratörve is nem volt kellemes mondjuk.
Nekem igazából a legnagyobb félelmem az hogy kiújul :S

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.20. 18:20 

Chaser!

Ahogy utana olvastam, nem keso a 23 eves kor, en nagyon orulnek neki, ha a helyedben lennek. Ami a kort illeti.
Az a baj, h mondhatnam azt, h ne utald magad de pontosan tudom, h min mesz keresztul foleg 23 evesen. Nekem, ugy gondolom h nagy a deformitasom es tudom, h nem konnyu!
A sablonos "ne utald magad" helyett, inkabb azt mondom, h a sajat eleted/lelked miatt, minel elobb csinaltasd meg.
A fajdalom pedig, en ugye nem nagyon tudok meg errol nyilatkozni de ha belegondolsz, akkor a mutetet kovetoen, jo esetben tobb cm-el lesz masabb pozicioban a szegycsontod, igy az elso idoszak biztos nem konnyu. Viszont a csont nyilvan alakul majd igy, ahogy kezdi felvenni a vegleges formajat, a fajdalom is szunni fog. De azert vigyazni kell pl. a hirtelen mozdulatok miatt stb.

Fel a fejjel! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.21. 10:09 

Üdv Thommy!

A lemezt akkor nem tudják beléd tenni, ha már nagyon becsontosodott a mellkasod, és emiatt nem korrigálható.
Mindenesetre, ha az orvos, akihez mész, azt mondja, hogy nem végzi el rajtad a műtétet, keress másik orvost, ne add fel!
Érdemes lenne megpróbálkozni Kocsis doktorral is, róla sok jót hallani.
Balesetben való lemez eltörésről pedig annyit, hogy vigyázni kell, de hát ez minden műtét után így van... (Egy bokatörés után sem tanácsos fára mászni és onnan mondjuk leugrálni.)

Chaser!

Azt tanácsolom, hogy lehetőleg időben kérj időpontot, mert így is kell majd várnod egy fél-1 évet, mire sorra jutsz. 22(?) éves korod is azt sugallja, hogy minél előbb végeztesd el, nehogy aztán késő legyen!
Fájdalomról annyit, hogy kb. 2-3 napig fáj elég erősen, utána napról-napra sokat javul.

Üdv. Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.21. 11:52 

Szia dkp!

Igen sajna tisztaban vagyok azzal, h a csontsuruseg miatt ugorhat az egesz de ki indulva
abbol, h a doki 36 eves sracon is elvegezte, ill. itt is olvastam, h voltak 30 folottiek, ilyen problemaval, igy bizakodo vagyok.
Egyebkent a csont kemenyseget hogyan allapitjak meg? Megnyomkodja a doki?
Sorry, ha hulyeseget kerdeznek...
Koszonom!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.21. 13:25 

Szia Thommy!

Igen, vannak 30-40 éves emberek is, akiket sikeresen megműtöttek. :)
Azt, hogy mennyire csontos a mellkasod, majd a doki megmondja, de ha nem vállalja be egy orvos, semmiképp se add fel!
Keress akkor másik dokit, és majd Ő megcsinálja neked! :)

Üdv Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.21. 13:35 

Udv Peti!

Bizom a legjobban es majd elvalik szerdan. :) kivancsi vagyok, mit fog mondani. Kicsit bennem van a para.
Ha azt mondana, h nem vallalja, termeszetesen beszelek masik dokival is, mert mindenkeppen meg szeretnem ezt csinaltatni!
Es koszi a biztato szavakat! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.21. 16:01 

Én is keresek orvost mostanában, Dr. Benkő Istvánról tud valaki valami véleményt mondani? Olvastam itt hogy valakit műtött úgy 15 éve a Pécsi 400-on.

Amúgy nekem még mindig az a dilemma hogy ravitch vagy nuss, sok helyen olvastam hogy a nussnál sokkal nagyobb az esélye a kiújulásnak.

Másfelől úgy tudom hogy van nyitott gerincem ezért nem kaphatnék epidurális érzéstelenítést, anélkül mennyire elviselhető a fájdalom?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.21. 17:07 

Udv Chaser!

En is olvastam arrol, h esetleg kiujulhat a dolog de szerintem es javitsatok ki ha tevednek, en ugy gondolom, ha foglalkozol azzal, amig benned van a fem, h eljarsz edzeni es csinalod a gyakorlatokat, akkor az kis valoszinuseggel ujulna ki. Ugyanakkor meg szerintem ha szepen szeded a csonterosito kalciumot is az edzes melle, akkor megbiztosabb lehet az eredmeny... Embere valogatja a hozza allasat a dologhoz. Csinalni kell, sajnos szamunkra nincs mese! Meg az sem feledendo szerintem, h ha mar vegigszenvedsz X honapot, akkor az ne legyen hiaba.
En nagyon remelem, h nuss eljarassal orvosolhato a problemam. Ha valasztanom kellene, ezt valasztanam...

Az emlitett dokirol, sajna en nem hallottam semmit, probald felvenni Vele a kapcsot, hatha eloszlat majd egy-ket ketejt benned! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]