http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:56

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.06.15. 13:12 

(látszanak)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.06.16. 17:49 

Sziasztok!

1,5 éve élek boldog párkapcsolatban a fémmel, de az elmúlt 1 hétben megromlott köztünk ez a jó viszony :roll:
Esténként nem tudok hason feküdni, mert szúró fájdalmat érzek a mellkasomban ( amikor először éreztem, azt gondoltam most kapok szívrohamot, de szerencsére nem így lett :) ). Azt tapasztaltam, hogy minél több ideig tartom bent a levegőt annál erősebb a fájdalom. Bár nem készülök gyöngyhalásznak, de mégis zavaró ez a tény. Mind ez csak este jelentkezik, napközben semmi probléma.
Volt már valamelyikőtöknek hasonló tapasztalata :?:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.06.17. 21:06 

A szinte már nem is látszik mit jelent?
Nagyon nem tudom mit tegyek, vagy szinte teljesen kikorrigálnak és lesz egy nagy vágás a mellkasomon vagy pedig maradok így. Ahogy ismerem magam utána meg a heg zavarna egy életen át.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.06.21. 14:54 

Üdv! Új vagyok még itt. 22 éves vagyok, és még most hallottam először erről a Nuss műtétről, eddig csak a hagyományosról hallottam, azt meg nem akartam bevállalni, mert azt ahogy hallottam elég rizikós. Lényeg elszántam magam és hajlandó vagyok kés alá feküdni. Olvastam mellékhatásokról, felépülésről szerencsére a lelkes fórumozók megosztották tapasztalataikat, szóval ettől nem tartok annyira. Viszont akinek van tapasztalata Debrecen felől, ott műtik ezt? és ha igen mire számíthatnék ott, mert nekem Pécs meg Pest baromi messze van.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.06.22. 13:20 

Sziasztok!
22 éves srác vagyok, nekem is tölcsérmellkasom van. Olvasgattam a fórumot és arra jutottam, belevágnék én is a Nuss féle műtétbe. Sokan ajánlottátok Dr Kocsis Ákost. Azt szeretném kérdezni, melyik számon érdemes őt keresni, hol lenne jobb vele egy konzultációt megbeszélni? A weboldalán ugye fel van tüntetve a magánrendelője és az Országos Onkológiai Intézet is. Először a magánrendelőjén vették fel a telefont, ahol a hölgy tájékoztatott, hogy 12000Ft az első vizsgálat, 6000Ft a röntgen, ha szükséges és további 8000 a kontroll. Milyen előnyöket nyújtana ez azzal szemben, ha a kórház mellkassebészeti osztályán keresném fel?
Köszi előre is!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.06.22. 19:11 

Szia bmakszim.
Én kb. tavaly ilyenkor voltam nála először magánrendelésen sima konzultációra, ami 6 vagy 7 ezer ft. volt utána pedig megbeszéltük a továbbiakat, neked is ezt ajánlom, nekem bejött , és a doki is nagyon rendes :) Sok szerencsét . Ha valami kérdéseid vannak szivesen válaszolok akár privátban is :) ÜDV

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.06.25. 12:33 

Chaser itt az e-mail címem, ha gondolod írj, küldök képet, meg ott tudsz még kérdezni, meg ha van aki még szeretne, az is írhat:) jozsagabriel@gmail.com
Amúgy ma jöttem haza, már TÚL VAGYOK A KIVÉTELEN is!!:)
Hát gyerekek, ez semmi volt, amikor felébredtem a szobában csodálkoztam is hogy nincs se érzéstelenítő se fájdalomcsillapító bekötve, aznap este kaptam egy fájdalomcsillapítót, utána nem volt rá szükségem, mert remekül voltam, másnap már sétáltam és már most szinte ugyanúgy mozgok mint előtte, de azért azt mondta doki h break-kel várjak 1-2 hetet:)
1 vágásból megoldotta a kivételt, azon is csodálkoztam:)(szív felőli oldalon)
Szóval így, hogy az egészen túlvagyok, kijelenthetem, hogy NAGYON MEGÉRTE!:))

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.04. 22:26 

Sziasztok!

14 évesen műtöttek 3 évig volt bent a lemez és most 19 vagyok! :) Amikor bejött az újfajta műtét Szombathelyen engem műtöttek először és még lélegzek! :) Utána 1-2 hétig fájdogált és kellemetlen volt érezni a+ súlyt a mellkason belül de ez az érzés és a fájdalom hamar elmúlik. A lemez kivétele semmiség! Amint az altatásból felébredtem már sétáltam és ettem mindenféle fajta fájdalom nélkül. Természetesen mint minden műtétbe ebben is van rizikó ami ritka. Én kifogtam az egyik leg rosszabbat. Műtétre rá szinte pontosan 1 évre a fém felsértett valamit a mellkasom jobb oldalán és belső vérzés keletkezett a mellkasom jobb oldalán. Bevittek a kórházba jobb oldalon bevezettek egy aprócska vágáson át egy csövet amivel le szívták a másfél liter gennyes savós vért ezek mellett infúziót kaptam meg tasakos vért :D de mint már említettem itt vagyok és lélegzem :) ha egyszer kell a műtét akkor meg kell csináltatni. Nekem speciel már elnyomta a mellkasom egy picit a szívet és azt mondta a doktorbácsi ha nem műt meg előbb utóbb a tüdőknek sem lesz helye. Szóval hezitálásnak helye nincs :) Ha vigyázol magadra és betartod azt amit az orvosok mondanak kilehet vészelni azt a 3 évet és megéri! Remélem senkinek nem vetem el a kedvét ezzel a ritka kis mellékhatással de gondoltam ha már írok akkor őszinte leszek! :)

Üdv!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.08. 14:19 

Sziasztok!
Engem 3 hete műtöttek 2 lemezzel. Most elkezdtem nézegetni a képeket amiket csináltunk a korházban, és összehasonlítva a mostanival mintha kicsit visszább esett volna a mellkasom.( egyébként nem biztos, lehet csak én képzelem be...) Olvasgattam a fórumon is hogy van akinek volt sikertelen műtétje, most pedig elkezdtem félni hogy mi van ha nekem is vissza esik teljesen. ez megtörténhet ? volt már valakinek ilyen?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.10. 11:07 

Sziasztok!
Tegnap voltam dr. Kocsis Ákosnál. 11-re volt időpontom, de mivel Nyíregyházáról mentünk kicsit hamarabb értünk oda (biztos, ami biztos korán indultunk), de amint végzett az éppen nála lévő beteg, azonnal fogadott. Megmutattam neki a mellkasom, megnézte, megmérte, készült egy röntgen, ami alapján egy 4-es indexet állapított meg nálam (3 felett ajánlott a műtét) és elmondta, hogy ezen, hogy tudnánk korrigálni. Igazából nem volt kérdés, tudtam h mit akarok, miért megyek, igazából csak a folyamatot szerettem volna elindítani. A doki nagyon kedves, segítőkész. A műtét előtt szükséges CT-t Debrecenben is megcsináltathatjuk, mert felhívta egy ottani ismerősét, hogy még a műtét előtt fogadjanak (egy CT-re elég nagy a várólista) és emiatt ne kelljen külön felutazni ismét Bp.-re. Augusztus 9-re kaptam időpontot, bíztam benne, hogy még suli előtt sikerül túl esni rajta és így még a Campus fesztivál is pont belefér. Mindent összevetve, azt hiszem megérte elmenni a magánrendelőjébe, 12.000Ft volt ugyan az első rendelés +6000Ft a röntgen, de így legalább nem kell a hálapénzzel vesződni (majd a műtét után: ) és ő is korrektül állt a dolgokhoz, ráadásul megkaptam CD-n a röntgen felvételeket, ami nem csak 2 kép, hanem egy komplett programot is tartalmaz (egyből elindul, ha berakom a lemezt), amivel maga az orvos is méregette a képeken a mellkasomat. Emlékbe jó lesz:) A kórterem elvileg nagyon modern, klímás (a magánrendelője is az), ha jól emlékszem 4 ágyasak a szobák, de külön fürdőszobájuk van, ha érdekel titeket, majd írhatok arról is.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]