http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 14:12

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.07.12. 22:54 

Üdv Kristóf!

Szerintem nem kell félned a kiújulástól, mert míg a lemez benned van, addig nem süppedhet be a mellkasod, hiszen a fém folyton feszíti kifelé, csak ha az elmozdul... (de ha elmozdulna azt éreznéd, az biztos.)

Üdv. Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.13. 07:22 

Igen Kristóf nekem már mozdult el, am. hazaérkezve énis ugy láttam hogy beljebbment, lehet azért mert először még nagy a nyomás meg megvannak dagadva az izmok :) de ne aggódj , jó lesz az :)

bmakszim Mondtam hogy nagyon jó a doki, sok szerencsét :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.15. 21:33 

köszi hogy írtatok, most már megnyugodtam :)

én meg leírom gyorsan hátha segítek, egyik problémám ami jelentkezett.
műtét után kb. másfél héttel éreztem tompa szúrást, szinte alig észrevehetőt, ha álltam vagy ültem, deréktól picivel fentebb. ez fekvésnél jelentett nagyobb problémát, amikor is afféle "szörcsögés'' is társult hozzá, illetve erősödött a szúrás, ami pár óra fekvés/alvás után felkelve iszonyatosan fájt, aztán egy nagyobb levegővételnél jól beszúrt, és elmúlt. de minden kezdődött előröl pár perc múlva.. (nem mellesleg minden nap lázam volt, 38 környékén) 3 hét után nem változott semmi, a "szörcsögés" alábbhagyott talán, de a láz aggasztott minket, ezért elmentünk az orvoshoz, aki egy röntgen után megállapította hogy folyadék( a műtét alatt kialakult afféle izzadtságszerűség) szorult a tüdőnél a mellhártyák közé, ez az oka mindennek. írt fel gyógyszert, mára (1 hónappal műtét után) majdnem felszívódott. egyébként nincs semmi problémám, mozgás majdnem 100%-os, nem érzek fájdalmat, szóval ok minden.

Remélem segítettem:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.16. 07:25 

Nekem is volt ilyenem, mikor nekem elmozdult és újramütöttek akkor volt ilyen folyadék nekem is , cső volt bennem 3 napig ami folyton szívta, utána még kb. 3-4 hétig énis éreztem a szörcsögést levegővételkor, de a gyógyszer segített :) üdv mindenkinek

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.16. 20:52 

Sziasztok!! augusztusban én is jelentkezek egy jó terjedelmes beszámolóval... addig is legyetek jók és szobatiszták :lol:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.21. 10:59 

Srácok, nyugtassatok meg!:) Ct vozsgálat során ugye nektek se adtak be kontraszt anyagot? Az arc először adni akart, de megkérdeztem, h biztos szükség van rá tölcsér mellkas műtéthez, erre megnézte a papíromat, megkérdezett vkit és azt mondta h nem, szépen fog látszani így is.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.21. 11:26 

Üdv Bmakszim!

Nyugodj meg. :)
Ha az orvos azt mondta, hogy nem kell kontraszt anyag, akkor nem kell. Nekem például műtét előtt CT nem is volt..

Üdv Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.28. 22:02 

Sziasztok! Én azok kedvéért írom le a sztorim, akik idősebb korban gondolkodnak a műtéten.

Ősszel leszek 28 éves, aszimmetrikus pectusom volt, 4,5-es pectus indexszel, Szegeden műtöttek 3 hete, 4 évig lesz benn a fém. Műtét előtt azt mondta a doktor úr, hogy a korom miatt lehet, hogy középre is kell két vágás, hogy ki tudják húzni a fémet, de szerencsére nem kellett. Mindesetre a két vágásom így is jóval nagyobb, mint dkp fotóin, 5-6 centis mindkettő, vízszintesek, és nincsenek is annyira oldalt. A mellkasom sokkal jobban néz ki, mint előtte, szimmetrikus lett, de azért nem falegyenes (1-2 centi mélyedés maradt, de "lankásan" mélyed be). A hegek elég ijesztőek voltak (esztétikai szempontból), de a doktor úr szerint szépek, és szemmel láthatóan javulnak.

A fájdalom sokkal barátságosabb, mint amire számítottam. A fájdalomcsillapítók elég jól végezték a dolgukat, lehetett érezni fájdalmat, de teljesen tolerálható volt. Már a műtét napján fel tudtam állni, másnap délelőtt a csövet is kivették, délután az epidurális érzéstelenítőt is (azt kérjetek mindenképpen, mert anélkül a csövet állítólag nehéz kibírni), és mászkálhattam is. Akkor fájt a legjobban, amikor kivették az epidurális érzéstelenítőt és elment a hatása (akkor a légzés is nehezen ment), de kaptam infúziós fájdalomcsillapítót, attól jobb lett. Harmadik nap nem történt semmi érdekes, a negyedik napon délelőtt haza is engedtek. A kórház után 3-szor fél szem Catalaflamot használtam csak el. Nekem a fekvéssel voltak leginkább problémáim, háton fekve is fájdogált, illetve felkelni/felülni elég nehezen tudtam (a karizmot haszálva). Persze köhögésnél, törzsfordításnál most is érzek kis fájdalmat, illetve a tüsszentés(féleség) eléggé fáj, továbbá kicsinek érzem a tüdőm, hamar kifáradok. Remélem, ezek majd lassan elmúlnak.

Egy mellékhatás jelentkezett nálam, volt pitvarfibrillációm a műtét után, de ezt helyrezökkentették káliummal, most figyelnem kell a pulzusomat. (Műtét után 1 héttel még egyszer előjött, de azóta rendben van.)

Egyébként a szegedi mellkassebészet elég lepukkant (és nagyon meleg volt), de a dolgozókról csak jót lehet mondani, összességében tudom ajánlani.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.29. 19:32 

Pénteken megyek vissza a dokihoz, de még mindig nem tudom mit akarok, vagyis tudom, megszeretném csináltatni, de állandóan jönnek a horror sztorik hogy fertőzést kapok és lassú kínokkal teli halált halok, meg hogy borzalmasak a körülmények most a kórházakban és le sem szarják az embert

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.07.29. 20:57 

ne gondolj a rosszra!Az életben mindig vannak kockázatos dolgog! Ne halgass másra, csak a saját elhatározásod legyen a szemed előtt

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]