Sziasztok!
13-án hétfőn én is átestem Nuss-féle műtéten. Dr. Kocsis Ákos műtött az Országos Onkológiai Intézetben. Ma már itthonról írok. Igazából sok újat nem tudok írni annak, aki végigolvasta a fórumot. Személyes tapasztalataim vannak viszont. Kocsis Ákosról, ill. a nővérekről csak pozitívan tudok nyilatkozni, egyetlen egy éjszakás nővért leszámítva, aki a műtét utáni első éjszakán foglalkozott velem. Mivel nálam nem alkalmazták ezt a gerincbe adandó érzéstelenítést, így elég nagy fájdalmaim voltak az első 48 órában (és ezt csak tetézte a gyakorlatilag mozdulatlanság). Az említett ápolónő pedig arra hivatkozva, hogy csak 6 óránként adhat fájdalomcsillapítót és egyébként is alacsony a vérnyomásom és majd küzdhet azzal, hogy felmenjen, nem adott semmit! hajnal 2 volt és minden lélegzetnél feszült a mellkasom, nem tudtam elég levegőt venni (mondjuk ezért kaptam ilyen oxigéncsövet ami az orrlyukamba pumpál levegőt - kellett is) és mindeközben minimálisan tudtam mozogni csak. Végül addig nyomogattam a csengőt, míg 2 óra múlva kaptam injekciót, tudtam aludni pár órát, de reggel kezdődött előröl. Másnap megtudtam, hogy ilyen nincs, jogom van a fájdalomcsillapítóhoz, de utána már nem találkoztam azzal a nővérrel, a többiek pedig nagyon készségesek és kedvesek voltak, nekik nagy köszönet innen is!
Második napon még csak felülni tudtam, harmadik napon viszont sikerült végigcsinálni a gyógytornásszal a gyakorlatokat és este már az épületet is körbe tudtam sétálni. Innentől már egyszerűbb volt, nem kellett az ágyban dekkolnom annyit, kevesebbet fájt a hátam, negyedik naptól már csak bogyókat kaptam, azt is inkább csak estére vettem be a hátamra.
Az eredmény jobb lett, mint vártam. Ugye nekem is kiálltak alul a bordáim, azt hittem ez nagyjából marad is, de nem(!), olyan gyönyörűek lettek, hogy csak egy ilyen szempontból egészséges barátom reakciójával tudnám jellemezni: leeső állal csak ennyit mondott, miután megmutattam: "G**i, ez jobb, mint az enyém!"

Ha bárkinek bármi kérdése lenne szívesen válaszolok itt a fórumon is, de kérdezhettek privátban, emailben is. Napi 1x általában azért felnézek, ha vagyok gépközelben.
Hello.. én 15.-é kaptam meg a fémet, szintén Kocsis doktor által.. nem tudom hányadik emeleten voltál (én a 4.-en) de nálam is volt egy éjszakás nővér akire illik az a viselkedés minta amit leírtál.. őt leszámítva mindenki rendes volt főleg Janka és a Hadnagy! emlékszem valakit hozott a nővér h nézzem meg h őt most műtötték és már hogyan szaladgál, lehet te voltál az...