http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 14:12

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.08.19. 20:24 
Adminisztrátor

Sajnos igen. A légzés szerepét most a rekeszizom végzi, mivel a bordák most nem nagyon tudnak mozogni. Azért meg lehet szokni. Pár hónap és már észre sem veszed, hogy ott a fém.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.21. 11:46 

Sziasztok ! 14 éves vagyok és szeretném tudni, hogy Győr-Moson-Sopron megyéhez legközelebb hol végeznek Nuss műtétet és ez kb. mennyibe kerül.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.24. 10:56 

bmakszim írta:
Sziasztok!
13-án hétfőn én is átestem Nuss-féle műtéten. Dr. Kocsis Ákos műtött az Országos Onkológiai Intézetben. Ma már itthonról írok. Igazából sok újat nem tudok írni annak, aki végigolvasta a fórumot. Személyes tapasztalataim vannak viszont. Kocsis Ákosról, ill. a nővérekről csak pozitívan tudok nyilatkozni, egyetlen egy éjszakás nővért leszámítva, aki a műtét utáni első éjszakán foglalkozott velem. Mivel nálam nem alkalmazták ezt a gerincbe adandó érzéstelenítést, így elég nagy fájdalmaim voltak az első 48 órában (és ezt csak tetézte a gyakorlatilag mozdulatlanság). Az említett ápolónő pedig arra hivatkozva, hogy csak 6 óránként adhat fájdalomcsillapítót és egyébként is alacsony a vérnyomásom és majd küzdhet azzal, hogy felmenjen, nem adott semmit! hajnal 2 volt és minden lélegzetnél feszült a mellkasom, nem tudtam elég levegőt venni (mondjuk ezért kaptam ilyen oxigéncsövet ami az orrlyukamba pumpál levegőt - kellett is) és mindeközben minimálisan tudtam mozogni csak. Végül addig nyomogattam a csengőt, míg 2 óra múlva kaptam injekciót, tudtam aludni pár órát, de reggel kezdődött előröl. Másnap megtudtam, hogy ilyen nincs, jogom van a fájdalomcsillapítóhoz, de utána már nem találkoztam azzal a nővérrel, a többiek pedig nagyon készségesek és kedvesek voltak, nekik nagy köszönet innen is!
Második napon még csak felülni tudtam, harmadik napon viszont sikerült végigcsinálni a gyógytornásszal a gyakorlatokat és este már az épületet is körbe tudtam sétálni. Innentől már egyszerűbb volt, nem kellett az ágyban dekkolnom annyit, kevesebbet fájt a hátam, negyedik naptól már csak bogyókat kaptam, azt is inkább csak estére vettem be a hátamra.
Az eredmény jobb lett, mint vártam. Ugye nekem is kiálltak alul a bordáim, azt hittem ez nagyjából marad is, de nem(!), olyan gyönyörűek lettek, hogy csak egy ilyen szempontból egészséges barátom reakciójával tudnám jellemezni: leeső állal csak ennyit mondott, miután megmutattam: "G**i, ez jobb, mint az enyém!" :)
Ha bárkinek bármi kérdése lenne szívesen válaszolok itt a fórumon is, de kérdezhettek privátban, emailben is. Napi 1x általában azért felnézek, ha vagyok gépközelben.

Hello.. én 15.-é kaptam meg a fémet, szintén Kocsis doktor által.. nem tudom hányadik emeleten voltál (én a 4.-en) de nálam is volt egy éjszakás nővér akire illik az a viselkedés minta amit leírtál.. őt leszámítva mindenki rendes volt főleg Janka és a Hadnagy! emlékszem valakit hozott a nővér h nézzem meg h őt most műtötték és már hogyan szaladgál, lehet te voltál az... :P

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.24. 14:34 

keleti01 írta:
Hello.. én 15.-é kaptam meg a fémet, szintén Kocsis doktor által.. nem tudom hányadik emeleten voltál (én a 4.-en) de nálam is volt egy éjszakás nővér akire illik az a viselkedés minta amit leírtál.. őt leszámítva mindenki rendes volt főleg Janka és a Hadnagy! emlékszem valakit hozott a nővér h nézzem meg h őt most műtötték és már hogyan szaladgál, lehet te voltál az... :P

Igen az én voltam:) De akkor nem éppen volt kedvem szaladgálni, szó szerint átrángatott:) Hajnal 5 körül volt és arra keltem, hogy sajog a hátam az ágytól, a mellkasom a fémtől és csak azért mentem ki, hogy megkérjem a nővért adjon egy kispárnát és igazítsa meg az ágyam. Rendes volt, megcsinálta szépen, miután átcipelt hozzád:)

Az a nővér, akiről írtam 17-én, pénteken volt még benn (meg 13-án éjszaka, akkor te még nem találkozhattál vele), de akkor már teljesen jól voltam, nem volt rá szükségem, beadta a vérhígító injekciót és többet nem is láttam.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.24. 15:49 

Mégis összefutottunk...Te voltál a két lábon járó példa h milyen gyorsan fel lehet épülni :) hát jah jó korán volt alig láttam ki a fejemböl.. kicsit korai példa voltál mert akkor még 24 óra se telt el a műtétem óta XD

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.27. 12:15 

Sziasztok!

Nekem is megvan az időpontom Kocsis dokihhoz a Korányiba, bár nekem kicsit macerásabb lesz a beavatkozás (2 fémet kapok).
Gondolom titeket már az új módszerrel műtöttek (a mellkason vágnak és nem két oldalt). Szeretném megkérdezni, hogy milyen a műtéti heg? Ti mennyi ideig voltatok bent, illetve kaptatok EDA-t (epidulásis érzéstelenítést, nekem azt mondta kell a két fém miatt). Hányan voltatok egy szobában? És most hogy érzitek magatokat? Mennyire megy az önálló mozgás?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.27. 16:11 

Szia!

Biztos vagy benne, hogy a Korányiban fog operálni? Engem az Országos Onkológiai Intézetben műtött és tudtommal már csak ott dolgozik.
Nem tudok új módszerről, nekem két oldalt van sebem. Bal oldalon egy 3 cm-es, jobb oldalon viszont nem tudom még eldönteni, sok kis sebem van egy nagyobb szintén 3cm-es heg mellett (kell még egy a drainnek az oké, de mi a többi?!). Mondjuk ezek nekem nem teljesen oldalt vannak, hanem belógnak a mellbimbóim alá. 2 hete volt a műtétem, most még ezek elég csúnyák, sebesek, de ha lekopnak majd, sztem nem lesz vészes. Engem hétfőn műtöttek, pénteken mentem haza. 3. naptól kezdve tudtam járkálni, ágyból felkelés csak akkor ment, ha legalább 35-40°-ban volt az ágyam, de itthon a gyógytornász által mutatott módszerrel már full vízszintes helyzetből is fel tudtam állni. Eleinte gondom volt a cipő/zokni felvétellel, lábam megmosásával/megtörlésével, nagy dolog utáni törlés elég fájdalmas volt:) De így 2 hét után már csak az alvással vannak gondjaim, nehezen alszom el. Egyébként pont ma voltam kontrollon, elvileg már mehetek is futni/úszni, hát... futást próbáltam, de az nem igazán ment:/
EDA-t nem kaptam, 1 fémem van, bár így utólag örültem volna neki, az első 48 óra pokoli volt. Én 2 ágyas szobában voltam (aminek volt saját WC-je, zuhanyzója!), de az egész osztály elég csendes, lehet pihenni, ha tudsz majd a fájdalomtól.

Sok sikert majd a műtéthez!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.27. 18:00 

Szerintem is az OOI.-ben fognak műteni, majd látni fogod a két intézet közt a különbséget!!! EDA-t én sem kaptam nem is bánom, a mütét után fáj és feszít és a levegővétel is nehéz azt aláírom,de napról napra könnyebb volt a szomszéd ágyon szintén ilyen műtéten átesett srác szépen tűrte a fájdalmat.. én aztán nem fojtottam vissza magam ha jajgatni kellett... :) 15.-én kaptam meg a lemezt és azóta minden fasza (kivéve az alvás)Ha EDA-t kapsz szerintem fele annyit sem fogsz szenvedni mint mi :)
Bmakszim-mal ellentétben én nemhogy a futást, a hosszabb sétát is kerülöm..olyankor erős nyomást érzek... :lol:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.28. 10:48 

Köszi srácok az infot :-) Én már február óta húzom-halasztom a dolgot. Nekem májusra volt időpontom, akkor a doki mondta le. Az mondta, hogy átment az onkológiára, de úgy gondoltam, hogy a Korányin belül, egy másik osztályra. Én is ettől a mozgáskorlátozottságtól tartok a legjobban, hogy minden hétköznapi dolog nehezemre fog esni. Szenvedni én is nagyon tudok :-) Írtátok azt a fura nővért is, aki nem volt hajlandó fájdalomcsillapítót adni... Na, velem merné ezt megcsinálni! A dokinak is mondtam, hogy jogászként az egészségügy a vesszőparipám és most írtam egy kisebb értekezést a fájdalomcsillapításhoz való jogról :-) és ezen kívül elég sok mindent tudok, amit sajnos a mindennapi ember csak eltűr, pedig nyugodtan felemelhetné a szavát (és fel is fogom). A doki nagyon aranyos és emberséges, de a többieket nem ismerem, de én azzal kezdtem még a bemutatkozáskor, hogy nagyon nehéz eset vagyok és megértem, ha nem vállal el. A gyógytornász mennyit kínzott titeket? Nekem még a tavasszal rajzolta be a mellkasomon, hogy hol és milyen hosszan lenne a vágás. És azok a mellredőben (nem igazán oldalt, 2 db 20.5 cm fémet számolt), kb. 5-6 cm hosszúságban. Azt mondta, hogy oldalt is lenne egy kb 1 cm vágás a kamera miatt. De az azért jó, hogy már tudtok mozogni :-) Bár biztos elég kínzó még a dolog, főleg az alvás... De remélem nem bántátok meg :-).

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.28. 12:31 

A mozgáskorlátozottság sem tart örökké...bár a fájdalommal együtt egy örökkévalóságnak tűnik...Szerintem nem kell tartanod az ellátás minőségétől és színvonalától, minden a kornak megfelelő!...Bár a kaja nem túl szép csomagolásban kerül eléd..jut eszembe..a csomagolás!! az az átkozott csomagolás!!.. pffff műtét előtt is embert próbáló volt letépni a dobozról a tetőt..sok sikert Hallie!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]