http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 15:34

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 11:18 

Azért van benned a branür h ne a tasakokkal mászkálj :) és önállóan öltöztem fel mikor először jött a gyógytornász.. ciki volt előtte öltözni volt.. de valahogy lesz@rtam a helyzetet...lassan ment és egy küzdelem volt de sikerült...a torna meg negyon fájt.. nekem legalább is.. pedig olyan alap dolgokat csináltunk...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 11:24 

Igen van par "fura" nover, nem velem kapcsolatban de volt mar rossz tapasztalatom. :( na mindegy. Mondjuk azert ha egy noverke, aki ugye az emberekkel, betegekkel stb. foglalkozik, akkor azt csinalja normalisan vagy hagyja abba. Itt emberekrol van szo es nem targyakrol. Ha viszont igy viselkedik, menjen inkabb a Tescoba, arut tolteni. Sajnalom en is, h keves keresnek, elviselik a betegeket. Na de ha nem akarom, nezek mast. Sorry, h igy kitortem de nemreg volt egy eleg rossz tapasztalatom. Ezert is tartok kicsit toluk. Na mindegy.
Viszont remelem, h olyan csovet en nem fogok kapni. Azon is gondolkodtam, h milyen fajdalomcsillapitast kellene kerjek, a mutet utan. Olvastam, h van tobb fele is...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 11:31 

már érdekel h mi történt h így "parázol" :lol: elég ha gyógyszert vénába kapod...nem olyan kibírhatatlan a fájdalom és a feszítő érzés...jó lehet h egyéntől és a fizikai állapotától függ..ki lehet bírni..hamar elmegy az az egy hét....

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 13:09 

Teljesen megértelek Thommy, nekem is rengetek rossz tapasztalatom volt mind orvosi, mint nővéri szinten. És teljesen jogosan akadsz ki, amikor azt mondod emberekről van szó és emeld fel a szavad, ha valami nem tetszik. Én a múltkor az aneszteziológust viselkedése miatt bepanaszoltam (az előzetes vizsgálatnál 10 percig váratott félmezetenül fekve, míg ő magán telefonált, aztán megelégeltem és felálltam. Majd mondtam, hogy szeretnék a dokival beszélni, mielőtt bármit beadnának nekem, mert nem tetszik az ahol vágni szeretne az orvos. Erre ő meg lehordott, hogy mit képzelek magamról, hogy ilyenkor akarok beszélni az orvossal, na erre kijött belőlem a jogász (is)... a tájékoztatáshoz való jog...stb) és persze nekem lett végül igazam :-). Én úgy vagyok vele, hogy az emberi méltóságunkat azért megtarthatjuk, még kórházban is!
A fájdalomcsillapítást egyénileg szabják meg. Én nem szeretnék EDA-t, de nekem azt javasolták a 2 fém miatt. Mondta a doki, hogy szerinte jobb, mint a sima infúziós vagy tablettás, mert ez szinten tartja a fájdalmat és nincs az, hogy miután megkapod jó, aztán meg nagyon fáj. De kérdezz majd rá nyugodtan :-)
Köszi 'keleti01' a válaszaidat, azért jó végre erről is olvasni, hogy hogyan teltek bent a mindennapok, a másoknak teljesen hétköznapi cselekedetek is mennyire megváltoznak egy ilyen műtét után. Tényleg téged reggel hánykor műtöttek? Meddig tartott?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 13:30 

Reggel 8 kor jöttek értem...mikor betoltak a műtőbe ránéztem az órára akkor volt 8:06 perc.. szép lassan előkészítettek, mikor utoljára néztem rá akkor 8:4?-volt..aztán filmszakadás...h meddig tartott azt nem tudom..annyit tudok h minden a terv szerint haladt...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 13:39 

Huh. Az a 40x perces elokeszites jo hosszu ido. Nyilvan normalisan le kell fertotleniteni, stb. de azt hittem gyorsabban megy. Es min gondolkodtal kozben vagy en min fogok addig? :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 13:49 

xanaxnak hála csak néztem ki a fejemböl :lol:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 14:15 

ez a 40 perc tényleg nagyon hosszú... Nekem anno (nem pectus műtét) kb. 5 perc volt (leszíjaztak, tapancsok a hátra, beszúrták a kézfejembe a branürt, bejelölték hol kell vágni) és annyit mondott az anesztes, hogy akkor most alszom egyet... és kész... ez így azért jó volt, mert nem agyaltam. A xanax és egyéb dolgok, amiket kaptam nekem nem hatottak, semmit hatást nem érzetem, pedig a műtét is csúszott, sikerült egy 'kisebb pánikrohamot is kapnom. De tényleg mit csináltak 40 percig?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 15:19 

Azért ez a 40 perc nem általános, én se voltam a műtőben 5 percnél tovább ébren.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 16:29 

fogalmam sincs h miért..lehet valakinek közbejött valami...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]