http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 22:12

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2010.09.04. 15:17 

Sziasztok!Újra én :)
Kicsit visszaolvasgattam, és azt szeretném hozzá tenni, hogy annak fáj jobban, akinek nagyobb méretű, nem szimmetrikus, vagy jobban becsontosodott.az, hogy az idősebbeknek jobban fáj, elég nagy butaság, ne haragudj.Engem már rögtön a műtét utáni reggel felültettek, mert kellet vinni röntgeneztetni, mert valami gubanc volt a mozgatható röntgengéppel.Egyébként a Madarászban műtöttek.
A fájdalomcsillapítókkal meg az a helyzet, hogy az a jó, ha minél hamarabb le tud az ember róla állni.Én is így voltam vele inkább tűrtem a fájdalmat egész este, de viszont másnap már egymás után állították le a gyógyszerek adagolását.
Én is szívesen válaszolok minden kérdésre.

Egyébként a tüsszentés, meg nevetés az egy érdekes dolog volt :D Akinek van már fém a mellkasában, az tudja miről beszélek :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.08. 17:24 

Sziasztok!
Ildiko vagyok Nagyvaradrol ( Romaniabol) es szeretnem kerni a segitsegeteket.
Van egy 17 eves fiam ,Norbi akinek tolcsermellkasa van es kb.2 eve latszik eleg nagyon. Voltunk itt Varadon egy magan klinikan kivizsgalason ahol megalapitottak egy CT vizsgalaton hogy a melyedes kb.2,5-3 cm de szerencsere nem karositja a tudot es a szivet sem. Most elhatarozta hogy jo lenne kijavitani ezt a deformaciot.
Azt szeretnem kerdezni toletek hogy Budapesten kivul hol mutenek meg Nuss fele mutetet? Debrecen lenne hozzank a legkozelebb es ha tudtok egy jo orvost es cimet nagyon halas lennek erte.
Tudna e valaki mennyibe kerul egy ilyen mutet mas allampolgarnak ?

Koszonom elore is valaszotokat

UI: elnezest hogy nem irok ekezettel de nekunk itthon angol a bilentyuzett

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.13. 08:41 

Sziasztok!

Csatlakozhatnék? Most fedeztem fel a fórumot. Egy hároméves, tölcsérmellkassal született kislány anyukája vagyok. Szeretném olvasni a hozzászólásaitokat és tapasztalataitokat. Kislányomat félévente visszük ortopéd orvoshoz, hetente kétszer privát gyógytornászik, hamarosan az úszást is kezdeni akarjuk. Most jb 8x4x2 cm-es-nek mondta az orvos a mélyedést. Nyáron kevesebbet tornászott, és mintha romlott volna. Úgy veszem észre, hogy a felső hasizom erősítése mintha kicsit javítana. Vagy csak én látom úgy? Nagyon örülnék, ha, aki használja a vakuumos módszert, írna a tapasztalatairól. Az orvos azt mondta, a vákuumot 7-8 éves korban lehet kezdeni. Hallottam azt is, hogy csontkovács is segíthet, de nem mertük kipróbálni. Van valakinek tapasztalata?Az orvost nem mertem megkérdezni. Ha idősebb lesz, valószínűleg a műtét lesz a megoldás, de azért reménykedek, hátha elkerülhető. Kicsit ijesztő, amit a szövődményekről és a fájdalmakról írtatok.
Minden hozzászólást köszönök!

Edina

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.16. 06:05 

Szia Goshi!

Van már időpontod a lemezkivételre? Ha jól emlékszem, Te következel még az idén :-)
Megtennéd, h majd részletesen leírod utána, mi történt? Én tavaszra tervezem, csak jó lenne pontosabban tudni, mennyi idő kell a regenerálódáshoz utána. Nem hiszem, h akkora dolog lenne, mint a betétel, de mégis. Erről valahogy senki nem ír túl sokat.
Köszönettel
Kamilla :)

Mindenkinek kitartást, a betétel előtt állóknak sok bátorságot és erőt!!! Abszolút túl lehet élni! Én vagyok itt szinte a "legöregebb", soha nem késő, de jobb előbb, magad miatt! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.16. 09:31 
Adminisztrátor

Üdv Kamilla.

Igen, a lemezkivételt valóban most ősszel tervezem, de még nincs időpontom. A három év (mert nekem eddig volt bent a lemez) most szeptember 26.-án telik le és utána fogok beszélni az orvosommal. A lemezkivételről valóban alig van információnk, habár többen is írták már, hogy majd elmondják a tapasztalataikat, de végülis nem történt semmi. Természetesen amint gépközelbe kerülök a műtét után, rögtön leírom a tapasztalataimat.
Egy éve az orvosom azt mondta, hogy a kivétel kb 3 napos kórházi bentlétet jelent majd, tehát korántsem olyan megterhelő, mint a behelyezés és persze nincs az a hosszú fájdalmas időszak, amíg az ember megszokja a lemezt.

Üdv G.

Ildikónak:

Sajnos nem tudom, hogy Debrecenben végeznek e ilyen műtétet, de gondolom hogy igen, végülis már eléggé elterjedt ez a módszer. A kérdésed másik része: A műtét költségeit sajnos nem magyar állampolgároknak maguknak kell vállalni, ami jelenleg, mintegy 450-500-ezer Forint körül mozog.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.17. 20:30 

Sziasztok!
Már egy ideje olvasgatom a hozzászólásokat,de csak most regisztráltam magam.
24éves vagyok és a műtét előtt állok.Kicsi koromban voltunk orvosnál és azt tanácsolta,
hogy ússzak,tornázzak.Kérdeztük meg lehet e műteni és azt felelte csak azokat operálják
meg akiknek szervi panaszai vannak.Sajnos el kellett fogadnom,hogy ezzel együtt kell élnem.
Nemrég ezzel kapcsolatosan láttam egy műsort és el kezdtem utánanézni az interneten.
Háziorvosom a körzeti rendelőbe adott beutalót ott egy unszimpatikus doktornő fogadott
aki közölte velem,hogy itthon nem műtenek ilyen problémával küszködő betegeket.
Kiharcoltam egy beutalót az országos ortopédiára ott egy nagyon színpatikus doki vizsgált meg ő Dr.Heiler Zoltánhoz küldött.Még azon a héten taliztam vele megmérte mekkora fém kell és másnap meg is rendelte Kb.egy hónap és megjön.Alig várom a műtétet!Attól félek,hogy nagyon becsontosodott már a mellkasom!Doki szerint meg lehet csinálni.
Kérdéseim:Doki csak lemérte mekkora fém kell,de semmi más vizsgálatot nem csinált.Nem kellett volna,vagy a műtét előtt kell?
Van valaki akit kb.ennyi idősen műtöttek?Valakit műtött Heiler?Ha igen jó doki?
Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv:Mónika

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.17. 21:50 

Szia!
Hát nekem kardiológia meg pulmonológiai vizsgálat volt.(ez oké h megmondja h most nincs semmi bajod, de azt nem, hogy 3 éve múlva meg fogsz fulladni, mert olyan lesz a helyzet).
Engem tavaly nyáron műtöttek, akkor voltam 15 és keményen be volt csontosodva, de az én mellkasomba az öklöm belefért.Egy lánynak annyira nem keményednek a csontjai mint egy fiúnak meg, ha nem is akkora a horpadás, akkor könnyebb kiküszöbölni.

Goshi,téged mikor,hol műtöttek, és hogy-hogy 3 év?Csak elcsúszott a dolog, vagy nem keményedik eléggé meg, hogy megtartsa?
Egyébként akinek megvolt a kivétel, írjon róla.

Erről a vákumos dologról nincs tapasztalatom.Tavaly pont műtét előtt olvastam róla egy cikket akkor azt írták még csak prototípus.Nem tudom mennyire eredményes, de a műtétét most már egyre többször alkalmazzák, a mostani orvosoknak már van tapasztalatuk benne.2 évet megér, hogy utána életem végéig szép mellkassal büszkélkedhessek.

Hagy kérdezzem meg, nálatok a családban kinek volt még pectusa?Kitől örököltétek?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.18. 11:14 
Adminisztrátor

Szia Mónika.

Nálam a legtöbb vizsgálat a kórházban töltött első napon volt, (másnap reggel műtöttek). Vér, vizelet, véralvadás, légzésfunkció, stb. CT pár héttel elötte volt.
A házi, meg körzetiorvosok meg nem érthetnek mindenhez. A Tüdőgondozóban is én meséltem el az orvosnak, hogy hogyan is zajlik egy ilyen műtét.

Csakegyfocibolond.
A műtét ideje általában 2-3 év között van. Ha minden rendben zajlik és a betegnek nincs panasza, akkor szokták benttartani 3 évig. Nomeg én 26 voltam, amikor műtöttek és ekkor már több idő, míg a lemez kifejti a hatását. Minél tovább van bent, az eredmény annál tartósabb.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.18. 18:54 

Szia Goshi!
Nagyon szépen köszönöm,hogy már is válaszoltál.
Jól értettem 26évesen műtöttek.Mennyire tudták kiemelni a mellkasodat?Tökéletes eredmény ebbe a korban elérhető?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.18. 19:59 
Adminisztrátor

Üdv Mónika.

Igen, amikor műtöttek, 26 éves voltam. A doki mesélte, hogy volt már 33 éves páciense is.
Igazából azt kell, hogy mondjam, hogy a műtét teljesen jól sikerült. tény, hogy maradt egy kb fél centi mély bemélyedés, de mi ez az eredeti 3 centishez képest. Szóval én meg vagyok elégedve.
De néha már igencsak szabadúlnék ettől a fémtől, de már közel az idő...

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]