Szia Tomi!
Dr Kálmán Attila műtőt a SOTE 1 sz. gyermekklinikán, énszerintem egyedül, nem tudok róla volt e más sebész bent. Kedden műtött és pénteken kiengedtek köszönhetően, mert már jól ment a sétálgatás egyedül.
A kórházban töltött napokról csak jókat tudok mondani. Az orvosok, nővérek nagyon kedvesek segítőkészek voltak. A kórterem, tiszta jó felszerelt, az ágy amin feküdtem kényelmes volt, távirányítóval lehetett beállítani a megfelelő pozícióba (bár nem biztos, hogy azt az ágyat kapod, függ mennyire zsúfolt a kórterem). A kórterem 3 részből áll, sajna együtt leszel akár kis gyerekekkel, akik istenien tudnak sírni este, de jó hír a nővérek egész idő alatt bent tartózkodnak, így akár mikor kérhetsz segítséget tőlük.
A fájdalomcsillapítás tökéletes, gerincembe kaptam 2 napon át (műtőben szúrnak meg, altatva leszel akkor már, és egy gép adagolja automatikusan napközben), illetve kaptam még külön is, ennek köszönhetően nem éreztem nagy fájdalmakat. (szinte nem is fájt)
Műtétet megelőzi egy-két vizsgálat, a bent fekvés alatt, pedig annyi volt a kellemetlenség, hogy ügye nem tudsz felállni ezért katétert, kell kapnod.( ITT KÖTELEZŐ) Ettől én is paráztam, de ne félj, a műtőbe helyezik be, amit nem fogsz érezni, a kivétel pedig nem fáj. Kellemesen csalódtam benne.
Azt még meg kell említenem, az első műtétem az a Korányi kórházban volt hát ezek nem mondhatók el, elég rossz volt bent lennem ott egy hétig.
Saját tapasztalatom, a fájdalom és a mozgás az függ véleményem szerint, hogy a lemez a mellkasod melyik részét fogja megtámasztani. Az első az a mellem vonalába volt, na az elég kellemetlen sokkal nehezebb volt a mozgás eleinte, most a szegcsontom alsó végénél van, és sokkal gyorsabban jöttem helyre. Persze az alvás oldalfekvésbe nem mindig a legjobb.
Vigasztaljon, hogy sok csinos tanuló nővérkével fogól találkozni
Üdv: becy80