http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 15:34

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.10.06. 09:55 

Nekem a ravitchnál egyedül a heg ami nem tetsző dolog, de nekem doki azt mondta maradandóbb az eredmény meg látványosabb, és külföldi forumokon is azt irogatják hogy jobb eredményeket lehet vele elérni, jó kisebb deformitásoknál lehet elegendő a nuss is én nem vitatom ennek sem a hatékonyságát, de nem biztos hogy olyan mértékben kell parázni a ravitch módszertől

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.08. 10:48 

Igen engem is a heg terelt a nuss iranyaba. Azt tudom, h a mellek alatt eltudjak tunteni a heget de azt nem, h egy sokszor akkorat eltudnak e tuntetni... Kar, h a nagy heg ottmarad. Nem tudom basszus! Vagy megcsinaltatom nussal, ahol fenntall az esely arra,h nem lesz olyan szep vagy a masik modszerrel, amivel meg vallalom a nagy heget viszont talan a szebb eredmenyt is... Gaz az egesz! Hogy ilyenen kell meg plusszban gondolkodnod, a mindennapok mellett. Es csak azert, h normalis eletet tudj vegre elni... :(

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.08. 20:51 

Nekem is ez a legnagyobb dilemmám.
Utána jól ki kell gyúrni magunkat aztán azt mondjuk "háborús" sérülés :D
Nekem Doki megmondta hogy Ravitchal szinte olyanra szab amilyenre akarom, azért mondom hogy szinte merz ugye senki sem tökéletes meg minden, nuss-t azt mondja hogy nem nagyon érdemes ha csak esztétikai, és sokkal nagyobb az esélye hogy visszaáll lemezkivétel után.
Külföldön egyre jobban alkalmazzák újból a ravitct, mondjuk ott már vannak ilyen felszívódó lemezek meg ilyesmik, szóval nem is kell újból műteni, itthon sajnos nincs még ilyesmi.... :(

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.12. 10:37 

Sziasztok!

Látom a fórum 5 év elteltével is, olvasott. Ez sajnos a betegség elég gyakoriságának tehető be.
Azért írók ide újra, mert én is átestem egy ilyen műtéten, akarom mondani 1 hónappal ezelőtt a második Nuss műtéten, mert az első nem sikerült és nem tudtam megbarátkozni az állapotommal, ezért döntöttem a másodikon, amelyik sikerült, és ez által magam mögött hagyhattam egy régi megoldatlan problémát. Akinek van kérdése, nyugodtan írhat nekem, azt hiszem már profi lettem eben a témában
Ja a Ravitch operációt én személy szerint nem ajánlanám.
Üdv. becy80 (régi fórumon becy voltam)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.12. 14:42 

Szia becy!
Mit jelent az pontosan, hogy az első nuss nem sikerült? Kivétel után visszaalakult, vagy már eleve nem a várt eredményt hozta a műtét?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.12. 18:55 

Szia bmakszim!

Az első műtét nem várt eredmény hozta, két lemezt kellet, volna belém helyezni. A második operáció jobban sikerült, a lemezt lejjebb helyezték be úgy, hogy a baloldalt a lemez a bőröm alatt van a jobb oldalt, pedig a mellkasomban. Egy kis asszimetria illetve a sternus kisfokú rotációja maradt vissza nálam. De ez hízással, egy kis izomépítéssel már nem lesz feltűnő.
Így 32 évesen ez az eredmény azt hiszem, megfelel számomra, tökéletes ilyen korban már nem várhat el az ember.
Mindenkinek nagyon ajánlom, hogy megfelelő orvost válaszon mert nagyon nem mindegy!
Én már csak tudom.
1. műtétet dr Kostics Szilárd végezte. 2007-2009
2. műtétet dr Kálmán Attila végezte 2012-2015 várhatóan.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.13. 18:18 

Szia Becy!

Másodjára Dr. Kálmán Attila hol műtött és kivel? Hány napot voltál bent? Érzéstelenítés... stb.... Ha ráérsz mesélnél légyszíves részletesen milyen volt összességében a bentléted? Minden érdekelne. Köszönöm!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.14. 18:44 

Szia Tomi!
Dr Kálmán Attila műtőt a SOTE 1 sz. gyermekklinikán, énszerintem egyedül, nem tudok róla volt e más sebész bent. Kedden műtött és pénteken kiengedtek köszönhetően, mert már jól ment a sétálgatás egyedül.
A kórházban töltött napokról csak jókat tudok mondani. Az orvosok, nővérek nagyon kedvesek segítőkészek voltak. A kórterem, tiszta jó felszerelt, az ágy amin feküdtem kényelmes volt, távirányítóval lehetett beállítani a megfelelő pozícióba (bár nem biztos, hogy azt az ágyat kapod, függ mennyire zsúfolt a kórterem). A kórterem 3 részből áll, sajna együtt leszel akár kis gyerekekkel, akik istenien tudnak sírni este, de jó hír a nővérek egész idő alatt bent tartózkodnak, így akár mikor kérhetsz segítséget tőlük.
A fájdalomcsillapítás tökéletes, gerincembe kaptam 2 napon át (műtőben szúrnak meg, altatva leszel akkor már, és egy gép adagolja automatikusan napközben), illetve kaptam még külön is, ennek köszönhetően nem éreztem nagy fájdalmakat. (szinte nem is fájt)
Műtétet megelőzi egy-két vizsgálat, a bent fekvés alatt, pedig annyi volt a kellemetlenség, hogy ügye nem tudsz felállni ezért katétert, kell kapnod.( ITT KÖTELEZŐ) Ettől én is paráztam, de ne félj, a műtőbe helyezik be, amit nem fogsz érezni, a kivétel pedig nem fáj. Kellemesen csalódtam benne. :D

Azt még meg kell említenem, az első műtétem az a Korányi kórházban volt hát ezek nem mondhatók el, elég rossz volt bent lennem ott egy hétig.

Saját tapasztalatom, a fájdalom és a mozgás az függ véleményem szerint, hogy a lemez a mellkasod melyik részét fogja megtámasztani. Az első az a mellem vonalába volt, na az elég kellemetlen sokkal nehezebb volt a mozgás eleinte, most a szegcsontom alsó végénél van, és sokkal gyorsabban jöttem helyre. Persze az alvás oldalfekvésbe nem mindig a legjobb.

Vigasztaljon, hogy sok csinos tanuló nővérkével fogól találkozni :D :D :D :D :D

Üdv: becy80

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.15. 16:03 

Becy80!

Hát köszönöm szépen a rövid kis beszámolódat. Elég sok mindent megemlítettél , amire kiváncsi voltam. Akkor intenzíven nem is voltál megfigyelés alatt. Igen a katéter és az epidurális érzéstelenítéstől tartok én is. Gyerekkoromban sokat voltam kórházba mindig szurkáltak, de az nem zavart ellenétbe ma, mikor már tű undorom van:) Ezekszerint Te elégedett vagy Kálmán dokival és az eredménnyel is? Nem tudsz képet feltölteni?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 10:32 

Sziasztok!

Szia Becy80!
Neked milyen benyomasod volt a Kostic doktorral kapcsolatban. Engem elmeletileg O fog majd muteni es kivancsi lennek a velemenyedre!
Fura szamomra par dolog...
Koszonom!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]