http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 13:16

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2013.01.08. 21:35 
Adminisztrátor

Messa írta:
Sziasztok!
" kérdésem lenne azok felé, akik már átestek a lemezkivételen is. "

Szia.

Elmesélem neked az én lemezkivételemet. :
A három év lejártával ismét felkerestem az orvosomat, akivel ezuttal csak telefonon beszéltem és megbeszéltük a műtét (lemezkivétel) időpontját. Reggel 7 re mentem be, majd vérvétel, ezután pár vizsgálat (ugyanazok, mint műtét elött, pl légzésfunkció, alvadásteszt, röntgen, keresztrejtvény). Délben már a benti fincsi ebédet ettem. Másnap reggel volt a lemezkivétel, vagyis inkább délelött. Ez a szokásos móka, műtőbe kocsikázás, maszk a mellkasomra téve, aztán filmszakadás.
Dél körül már megint a szobámban voltam a jobb oldalamon egy vágással (itt hűzták ki a lemezt) és egy bekötött infúzióval. A katétert ezúttal is megúsztam. :D A fájdalom a behelyezés 10-es fokától (pokolian fáj) ez most kb 3-as volt. Éreztem az oldalamon a vágást, de ha nem mozogtam, nem fájt. Tehát nem mozogtam. Úgy sem nagyon lehetett felkelni, mag aztán az altatás miatt kicsit rosszul is éreztem magam, de aztán estére helyrerázódtam és már vacsit is kaptam. Emlékszem, hogy már a folyosón néztem a naplementét. A doki elmondta, hogy simán kicsúsztatta a lemezt három év után is és nem volt semmi probléma, holnap délelött már mehetek is haza.
Persze a felülés ugyan kicsit nehezen ment, de mivel csak az egyik oldalamon volt vágás, a másik oldali kezemmel és az ágy végéhez kötött kötéllel segítettem fel magamat. Az este nyugisan telt, persze aludni nem nagyon tudtam, így rádiót hallgattam. Másnap reggel vizit, és egy utolsó röntgen, aztán megkaptam az utilaput és reggeli után már rakták is rendbe az ágyamat a következő "vendég" számára. A fájdalom csak egy egy rossz mozdulatnál jelentkezett és igazából nem is zavart. Egy két nap után már nem is fájt. Varratkivétel egy hét múlva volt.
Összességében a lemezkivétel piskóta a beültetéshez képest. Igazából volt, aki csak két napot volt bent, mert a műtét napján ment csak be, másnap meg már dobták is ki a szűrét.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.09. 15:16 

Üdv G!

Èn is köszönöm az infót, most már nem kell töprengnem hogy kibe kössek majd bele hogy max másnap elhúzhassak :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.21. 21:21 

Sziasztok!

Szerintetek mennyire befolyásol egy esetleges szívmasszázst a fém ?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.25. 22:53 

Sziasztok !

Van esetleg valakinek információja arról, hogy Magyarországon alkalmazzák-e már sebészeti megoldásnál konzervatívabb DR-Módszert ?

http://www.orthopectus.net/index.php?op ... 3&Itemid=2

http://www.londonorthotics.co.uk/pectus-treatment.html

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 15:20 

Gyurma szia!

Nekem dec. elejen volt a mutetem es akkor azt mondta a doki, h 2 lehetosegem van. A nuss ill. a ravitch. Elotte mar beszeltem par dokival es ok is ezeket mondtak. Hozza kell tennem, h en 30 vagyok es lehet ezert nem is emlitettek. Hivd fel valamelyik orvost es kerdezz ra. Az a biztos! :)

Mas... Nagyon leult a forum sracok! :) lassal bevetesre keszen vagyok es logok Nektek egy sorozessel! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 17:13 

Sziasztok Mindenkinek!

Igazából már régen írni szerettem volna Nektek, de most jött ez ez a pillanat. Jó dolognak tartom, hogy van egy ilyen oldal és tök jó hogy ilyen jó arcok vannak itt akik próbálnak segíteni egymásnak. :) Én sem véletlenül voltam eddig ilyen csendes figyelő, sajnos nekem is tölcsérmellkasom van. 21 éves vagyok és elvileg most nyár elején lesz a műtét. Nyáron lesz 4 éve hogy használom az úgynevezett pumpát, lényeges változást nem tapasztalok sajnos. Inkább úgy vesztem észre, hogy nem romlott az állapotom. Szeretem használni, tök jó érzés amikor kiemeli úgymond a mellkast. Életem végéig viszont nem hordhatom, ezért is szeretném a műtétet bevállalni. Dokik szerint nekem közepes mélységű, igazából elélhetnék vele életem végéig de egyszer én is úgy szeretnék végigmenni a strandon hogy azért néznek milyen izmos.... férfi sétál :D :D
Már nagyon sok helyen jártam vele, meg akiket kérdeztem ők mondták h nem vállalnák be én viszont be szeretném. A műtétről tudok mindent hála Nektek:D meg tudom h nekem kell eldönteni, meg minden műtétnek van kockázata.
Egy dolog érdekelne!Nekem a dokim a Kálmán doktor úr ő is műt meg majd ha minden igaz. Akiket mostanában Ő műtőt kérdezném, hogy mi újság Velük esetleg tapasztalatok!?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.31. 18:22 

Üdv mindenkinek!

Mióta rátaláltam erre a fórumra azóta folyamatosan nyomon követtem az eseményeket,14 éves korom óta van tölcsérmellkasom,most 21 vagyok.A háziorvos azt mondta akkoriban hogy majd gyógytornával meg úszással majd elmúlik de aztán megelégeltem mert engem zavart,keresgéltem kicsit a neten és akkor találtam rá a nuss műtétre.Tavaly felkerestem Miskolcon a Kiss Ákos doktor urat engem ő fog műteni jövő hét szerdán. :)
A műtéttől nem parázok,inkább azon agyalok hogy milyen lesz a felépülés.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.02.04. 12:10 

Zoleee hello!

Nekem frissek meg az elmenyeim de mindent osszevetve, szerintem teljesen kibirhato a mutet utan is, nyilvan van az emberben para ezzel kapcsolatban is. Az elejen, mutet utan lesz egy kicsit rosszabb talan, amig megszokod, megtanulod a dolgokat. Hogyan ulj fel, h ne fajjon, lehajolni hogyan tudsz, stb. Fajdalomcsillapitot ugyis fogsz kapni, bent is es otthonra is. Ezekkel fene jo szerekkel, meg nem lesz gond, ami a csillapitast illeti! :) kivanhatnek kitartast, meg mindent de amint felebredsz es meglatod, megerinted az eredmenyt, azt fogod mondani, h siman megerte! :) a felepules meg ugyis meg lesz, elobb vagy utobb!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.02.04. 17:08 

Üdv Thommy!

Köszönöm a bíztató kommented. Azt hiszem nem is agyalok ezután a felépülésen, csak lennék már túl rajta, totál izgatott vagyok :D
Remélem lesznek bent csinos nővérkék akik mellett eltelik az idő :P :lol:
Aztán amint hazaérek jövök és mesélek,meg teszek fel előtte-utána képet is :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.02.04. 17:48 

Rendben Zoleee! :)
En is igerem mar regota a kepeket, azt hiszem rakok parat fel majd.
Megertem az izgatottsagot, en pont igy voltam. :) orulnek ha mar az eredmenyt lathatnad magadon! :) Nagyon aterzem, amit most erezhetsz!
Noverkek biztos lesznek. Egy-ketto, ha nem is tobb. :) nalam voltam a mutet utan gyogytornasz gyakornok lanyok. :D nem panaszkodhatom, teljesen elkenyeztettek, sokat setaltunk, lepcsoztunk, meg ilyenek! :)
Mikor fogsz befekudni? Holnap?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]