http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.23. 00:02

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2010.09.26. 16:44 
Adminisztrátor

Hát, nekem már egyszer sikerült elesnem motorozás közben, de piszok nagy szerencsém volt:
Esett az eső, szóval alapból nem mentem gyorsan, aztán jött egy lejtős szakasz egy éles kanyarral, ahol a moci eleje megcsúszott és már borultam is. A szerencsém az volt, hogy mehettem kb 20-al és az eső miatt jól fel is voltam öltözve + hátizsák is volt rajtam és arra estem. Szerencsére az ijedtségen kívül nem lett semmi bajom, sőt még a motornak sem, mert az meg rám esett. A vizes út miatt még a ruhám sem szakadt ki és a tenyeremet sem horzsoltam fel.
Azóta esőben csak gyök kettővel megyek....

Az úszást meg jobban szeretem a saját tempómban, mert nekem a lemez szokta megmondani, hogy mennyit ússzak és milyen gyorsan és nem az edző. De ez csak az én véleményem.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.26. 18:25 

Huh, akkor tényleg szerencséd volt :) Kicsit több mint fél év, addig kibírom, megpróbálok olyan dolgokat csinálni, amiben nem nagyon eshetek el.Amióta benn van nem biciklizek, meg semmi hasonló, kerülöm.

Az úszásra meg eredményesség szempontjából mondtam.

Légy szíves írjátok le a következő hozzászólásotokban, hogy nektek a családban rajtatok kívül kinek volt,van még pectusa, kitől örököltétek.Nagyon érdekelne.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.27. 17:03 

Sziasztok!

Én érdekes módon nem tudok senki olyanról a családban (legalábbis a közeli rokonságban), akinek hasonló problémája lett volna. De nem is kívánom senkinek..Szoktam beszélgetni erről a szüleimmal, édesanyám miután utánaolvasott a problémának, mondta hogy mellettem áll, hogyha műttetni szeretném. Édesapámmal minap beszéltem, és mondta hogy de akkor minnél hamarabb menjünk el időpontot kérni meg egyebek..Egyetlen egy dolog hátráltat a műtétben. De még az is lehet hogy kettő..Az egyik, hogy extrém szinten kerékározok. Ez a része az életemnek szinte elengedhetetlen. Elég kezdő szinten vagyok sajnos, de gyakorlok sokat és szeretnék fejlődni. De ugye ezt a műtét után a fémmel a mellkasomban elég kockázatos lenne folytatni. Ez az egyik ok, ami miatt mégis hátrálnék a műtéttől, a másik pedig az, hogy nekem a mélyedés szerencsére (ha lehet ilyet mondani rá...) nem túl nagy. Majd csinálok képet, de nekem érdekes módon, nem középen van egy lyuk, hanem úgy az egész mellkasom befelé áll, és olyan mintha a hasam lenne hatalmas. Persze vékony vagyok, tehát a h*lye is látja, hogy a mellkasommal van a probléma. De mivel valószínűleg nem nyom belső szervet, és még nem is nagy mértékben deformálódott, így még az is necces, hogy a műtétet a TB állná. Pénzünk meg nemhiszem hogy lenne a műtétre. Szellemileg viszont nagyon zavar, mert látni, és tesi órán mindenkinek az első kérdése az volt, hogy mi van a mellkasommal..Nyáron nem járok strandra, pólót nemszívesen veszem le sehol, és próbálom kerülni azokat a helyzeteket, ha esetleg valaki a mellkasomhoz akar nyúlni. De ezt fölöslegesen mesélem nektek, mivel ti is együtt éltek/éltetek ezzel és ti is átestetek ezeken. Nagyon szeretném megműttetni, hogy végre ne kelljen emiatt zárkózottabnak lenni bizonyos esetekben, de mellette ottvannak az érvek amellett, hogy mégsem kellene...Egyébként minnél kisebb a deformitás, annál kisebb a fájdalom is?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.27. 19:43 

Hali!

Nekem az apai nagymamámnak volt Pectusa, édesapám bátyának van is még mindig ő most 60 körül van. senkinek semmi baja nem volt vele :o ami engem nagyon meglep, mert lelkileg sem zavarta zavarja őket. Én 31 vagyok nekem sincs semmi bajom egészségügyileg boxolok,biciklizek na meg persze motorozom és nem csak utcán hanem lezárt pályán gyakoroltam sokat streetfighter és volt esésem is de szerencsére semmi baj nem volt a mellkasommal :) de a lelki problémám annál sokkal nagyobb baj. :? De már nem kell sokat várnom, mert nov. 11-én lesz a műtét :) már iszonyatosan várom......

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.28. 17:43 

Adam.
Nekem is a pulmonológia, kardiológiai vizsgálatok alig jeleztek valamit, mert egész életemben sportoltam.Na de azt nem jelzik a vizsgálatok, hogy mi lesz 2-3 év múlva.A TB mindenképpen állja, ezt most megmondom. Egyébként meg 2 év kimarad az életedből, utána a biciklizést ott folytatod, ahol abbahagytad.Nekem is tesióra elég gázos volt régen, meg májusba is pulcsiban voltam, mert amikor levettem rögtön jött valaki és jelenetet rendezett" úristen mi ez itt" meg stb.. elég kellemetlen

A dédapámnak volt pectusa.Neki 4 gyereke született, abból csak egy örökölte, és pont az volt az én nagymamám. Sajnos vagy nem sajnos, az relatív, mert járhattam volna rosszabbul is, de legalább sok tapasztalatot szereztem a dologból.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.01. 10:17 

Sziasztok!

Nem is tudom, hol kezdjem. Talán ott, hogy mennyire megörültem mikor erre asz oldalra rátaláltam, annak ellenére is, hogy csupa rémisztő dolgot írtok a műtétről és annak fájdalmairól :D Én is pectus excavatummal szenvedek és 25éves vagyok. Eddig azt hittem, hogy már idős egy ilyen mütéthez, de egyre több olyan ember hozzászólásait olvastam, aki velem egykorú vagy még idősebb is nálam. Nagyon sok kérdésre megkaptam a választ a hozzászólásaitokból, amit ezúton is köszönök Nektek. Kiskoromban nekem is a szokásos gyógytornát, úszást és sportot tanácsolták, ami nem igazán segített. Gondolom a műtétből semmit nem éreztetek? Vagy igen? Többen írták, hogy utána gerinbe adták a fájdalomcsillapítót, illetve a fekvés miatt katétert kötöttek be. Ezeket mikor, illetve menyire voltak fájdalmasak? Örülnék ha többen választ adnátok a kérdéseimre, hiszen Ti tapasztalatk vagytok már-e dologban :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.01. 11:36 

Sziasztok! Én egy 16 éves fiu édesanyja vagyok.Korébban kérdeztem a fórumon,hogy melyik kórházban végzik ezt a fajta műtétet.Most a következő:Miskolcon fogják műteni,Dr.Kiss Ákos doktor.December.6-án.Rettentően féltem,de a fiam nagyon szeretné.Csak azzal nyugtatom magam,hogy inkább most essen át a műtéten ,mint amikor esetleg testi tünete vagy más deformitása lenne.Nekünk 10 napot kell bent tölteni?????...Utánna gyógytorna,stb.Van a fórumon ,vagy ismerősötök között akit Dr Kiss Ákos műtött? Remélem minden rendben lesz.Majd még írok sziasztok,mindenkinek jó pihenést és szép napot!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.01. 17:04 

Szia Tomi!
A fájdalomcsillapítót vénásan kapod, általában belenyomják az infúzióba.A katéter meg gondolom lányoknál, mivel te fiú vagy adnak egy kacsát és kényelmesen elvégzed a dolgod :)
Egyébként hol tervezed a műtétet és kinél?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.02. 07:52 
Adminisztrátor

Csak, hogy megnyugtassalak, fiúknál is katétereznek. Előfordúl ugyanis, hogy valaki a fájdalomcsillapítók miatt nem tud vizelni. Nekem is kacsát adtak, de megfenyegettek, hogy ha nem megy, akkor jön a katéter. Gyorsan megittam vagy másfél liter teát, és utána jött is rendesen az anyag belőlem. :-)

A fájdalomcsillapítás meg vagy a gerincbe megy, vagy vénásan kapod (később tablettában). Ezt az orvos dönti el. A gerincbe (gerinc csatorna) adott fájdalomcsillapító általában erősebb, és mivel fájdalomcsillapító hatású, így nem fáj. A műtétet meg átalszod, így azt sem érzed.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.02. 08:34 

Köszönöm a válaszokat! Én miskolci vagyok és itt úgy tudom, hogy Dr. Kiss Ákos , aki vállal ilyeneket, de nem tudom, hogy felnőtteket is vállal-e mivel gyermeksebész. Jobban hajlok talán Dr. Kálmán felé, mert bár ő is gyermeksebész, mégis nem kevés felnőtt megoperálását vállalta már ha jól tudom és sok jót hallottam, olvastam róla mint szakember és, mint magánember egyaránt. A gerinccsatornába történő beadás fájdalmára voltam kíváncsi?!?? :) A katétert nekem is jó lenne megúszni, mert nem vonz a dolog túlságosan :D Szerintetek mi lenne a legegyszerűbb módja ennek az egész kivizsgálásnak? Kérjek időpontot valahogy Dr.Kálmántól és utazzak fel nézzen meg ő mindent, mivel úgyis azt szeretném ha ő műtene?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]