http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.23. 07:16

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:25 
Adminisztrátor

Jogre írta:

Robi!

Engem mielőtt megcsináltak, az orvosok azt mondták 30 éves korig nyomják csak Nuss-féle dolgot... Azon felül szerintem csak a csonkolásos Ravich megy. Ha budapesti vagy akkor Orsz. Korányi -> Dr. Kostic Szilárd.

Nekem mindenesetre már csak nyolc hónapom van hátra a fémkivételig. Smile Alig várom.

A hozzászólás legutóbb Jorge által Pént. Jún. 15, 2007 8:09 am-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:26 
Adminisztrátor

Robi írta:

Jorge!

Irigyellek. Smile Mennyiben korlátoz téged ez a lemez? Munkában, mozgásban... Hason feküdni tudsz vele? Milyen intenzítású mozgást tudsz végezni?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:27 
Adminisztrátor

becy írta:

Róbi

hello, amikor Kostical elöször találkoztam, ő azt mondta a legidösebb betege 32 v 34 éves volt ( nem emlékszem pontosan) , mindenképen érdemes vele beszélned.

becy

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:27 
Adminisztrátor

Szimi írta:

samari írta:
Szimi!
Kislányomat most m?t?tték majd két hete, szintén Miskolcon. Ne félj!
Mi szerettünk volna korábbi m?t?ttel találkozni, de nem sikerült. Ha gondolod
találkozhattok és beszélgethettek.

Húúúúúú,Köszönöm Szépen a lehetőséget! Ha megoldható akkor nagyon szívesen találkoznék vele,persze csak ha nem zavarom.Engem jövőhét csütörtökön műtenek,ha addig összetudnánk hozni a talit megköszönném.Remélem nem gond,de a megadott msn címet felvettem,a dzsungi11@freemail.hu én vagyok.
Köszönöm

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:28 
Adminisztrátor

Cafatka írta:

Sziasztok!

Én egy msikolci lány vagyok!3 hónapos koromban diagnosztizálták nálám a pectus excavatumot!
Most juniusban volt 4 éve hogy megmütöttek és azota tul estem már a második mütéten is!
Ha valakit érdekel a tapasztalatom vagy kérdése van nyugodtan vegyen fel msn-en mert szint MINDENT tudok erröl!

Cimem: szittya89@hotmail.com

Hello

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:28 
Adminisztrátor

Jogre írta:

Miért kellett a második?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:29 
Adminisztrátor

Szimi írta:

Sziasztok!
Már műtötten "új mellkassal" vagyok itt.Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást,és a műtét előtti nyugtató szavakat Smile Röviden leírom a műtét óta eltelt időt,de ha bárkinek kérdése van,szivesen válaszolok arra is.Nos,június 28-án műtöttek,2óra 15 percet voltam a műtőbe.Az azt követő 2 nap elég "kegyetlen" volt,de a 3-dik naptól kezdődően óriási változás következett.Köszönhetően a nővéreknek és a szülői biztatásnak nem hagytam el magam,így a 3-dik napon bár segítséggel felkeltem és sétáltam is egy keveset.Mivel állapotom gyorsan javult 1 hét után hazajöhettem,nem mondom azt ,hogy nincsennek néha fájdalmaim,de ennek ellenére jövök megyek,hanyagolom a fájdalomcsillapítókat,és már segítség nélkül lefekszek-felkelek.Üzenem mindazoknak akik még műtét előtt vannak,hogy Nyugi,és gondoljanak majd arra minden műtét utáni nap egyre könnyebb lesz.Nos,bármi kérdésetek van nyugodtan irjatok akár privibe is szivesen válaszolok.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:30 
Adminisztrátor

Viki írta:

Sziasztok!

Nekem is pectusom van amit már kétszer meg is műtöttek, és valószínű hogy harmadszor is kés alá kell feküdnöm majd vele.
Az első műtétemre kb 13 évesen került sor. Akkor minden rendben volt. Jól bírtam a kórházat meg a lábadozást is a fém sem zavart igazán, aztán amikor kivették akkor volt egy kis gubanc mert biztos a sok növés miatt de nálam betokosodott és alig bírták kiszedni.
Aztán megint csak a növés miatt lehetett (meg valószínű hogy a rossz testtartás is rájátszott) hogy utána rá 16 évesen megint meg kellett műteni mert a mellkasom ugyanúgy visszadeformálódott mint azelőtt volt.
Viszont ez a második műtét már koránt sem volt olyan 'rózsás' mint az első. A sebemet ugyanott vágták fel ahol az előzőt, és ezt nem bírta a bőröm valamiért mert a műtét után pár héttel egy ujjnyi területen szétnyílt és váladékozni kezdett. Ezzel jól eleszenvedtem vagy egy hónapig míg szépen beforrt magától viszont a nyoma még máig megvan, egy nagy ujj méretű bemélyedt forradás kíséretében -_-
A fémmel is voltak gondjaim, mert bizonyára tanulva az előző betokosodott esetből nálam is úgy tették már be, hogy a jobb oldalamon kilógtt fél centire a széle. Ez nem is lett volna baj, de a műtét utáni télen volt egy olyan szerencsétlen esésem az utcán hogy a fémet tartó szövetek (vagy miket mondott az orvos) elcsúsztak és az egészet nem tartotta más csak a bőr hogy ki ne szúrja az oldalamat. Persze a kivételig még lett volna jópár hónap hátra, de amikor nevettem meg köhögtem annyira szúrta már az oldalamat hogy félő volt kiböki a végén. Így ki kellett venni jóval azelőtt hogy normálisan összefortt volna a csont, és emiatt megint besüppedt a mellkasom.
Most így 20 évesen anyám megint küldene műtétre, addig amíg még lehet korrigálni rajta... de ilyen "emlékek" után nem hiszem hogy vissza merek még feküdni az műtőasztalra.

Persze ezzel a beszámolóval nem akartam senkit sem eltántorítani. Lehet hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy két próbálkozás után sem tudtam helyrehozatni a természet hibáját.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:30 
Adminisztrátor

Mariet írta:

Viki

Megijeszt amit írtál!
Fiam szeptemberre kapott időpontot a műtétre, ő 14 lesz. Az igaz, hogy valószínű a zöme magasságnövekedésen már túl van, de azért még koránt sincs vége. Ráadásul asszimetrikus a deformitása.
Kíváncsi lennék, hol műtöttek, mit mond a dologról az orvosod? Mindkétszer ugyanaz műtött? Nem csodálkozom, hogy harmadszorra nem szívesen vágsz bele. Arra is kíváncsi lennék, a téli esésed valóban mekkora volt? Síeltél vagy valami extrém sport? Eddig úgy tudtam, nincs az esésnek kockázata, legalábbis ekkora sérüléssel járó!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:31 
Adminisztrátor

Becy írta:

viki

Ez nagyon szomorú történet. Nem gondoltam hogy lehet ennyiszer műteni valakit, és ilyen gondok felmerülhetnek. -hiszen ideális volt az életkorod-

Nekem a műtét után maradt egy kis eltérés, de még ez is zavar egy kicsit. Nem tudom mi lesz 2 év múlva, de ha lehet még korrigálni rajta, belevágnék, ezt majd az idő eldönti meg persze orvos elvállal-e.

becy

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]