http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 19:58

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2013.08.13. 19:31 

Kb 3 hónapja voltam itt utoljára, de úgy látszik nem maradtam le semmiről, vagy, ha igen már mind1:)
Műtét előtt állóknak sok bátorságot, közvetlenül utána lévőknek kitartást, a többiek pedig élvezzék a maradék nyarat!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.14. 10:43 

Pont rosszkor adta meg magát az oldal xD

július 23.-án műtöttek, és előtte összeszedtem volna a tippeket az oldalról, és nem jött be semmi :D

Semmelweisben műtöttek kedden, pénteken már haza is jöhettem délelőtt, varratot is kiszedték mert a doki ment nyaralni következő héten :D
Sajnos nem lett szerintem tökéletes mert az alsó része nagyon szép lett, de mivel 195 cm vagyok a felső részen még kicsit be van süllyedve mellkasom. Remélem ússzással jobbá tudom tenni. Doki azt mondta hogy nem tudtak volna még egyet betenni, mert már nagyon fent lett volna (amit nem egészen értek miért, de ok..)

Nekem a műtét első két napja volt a legrosszabb... Első órában ébredés után zsibbadt a kezem így leállítátták a kanült meg az epidurált is 1 órára... na azt nem kívánom senkinek..

Amúgy ahhoz képest amiket olvastam... 1 hét után már magamtól fel tudtam ülni vízszintes helyzetből, másfél hét után már mentem dolgozni olyan jól voltam. másfél hétig szedtem cataflamot napi 2-t, azóta csak 2szer vettem be.

Jó persze néha fáj, de lazán kibírható. Nem egész 3 hét után már hason feküdtem, fél éjszakát tudok hason feküdni, aztán meg kell fordulnom és így egész jól kialszom magamat. Jövő héten már úszni akarok menni, hiányzik egy kicsi sport.

Trombózis elleni cuccot meg egyáltalán nem kell szúrni..

Röviden ennyi :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.14. 19:38 

r4pid írta:
Pont rosszkor adta meg magát az oldal xD

július 23.-án műtöttek, és előtte összeszedtem volna a tippeket az oldalról, és nem jött be semmi :D

Semmelweisben műtöttek kedden, pénteken már haza is jöhettem délelőtt, varratot is kiszedték mert a doki ment nyaralni következő héten :D
Sajnos nem lett szerintem tökéletes mert az alsó része nagyon szép lett, de mivel 195 cm vagyok a felső részen még kicsit be van süllyedve mellkasom. Remélem ússzással jobbá tudom tenni. Doki azt mondta hogy nem tudtak volna még egyet betenni, mert már nagyon fent lett volna (amit nem egészen értek miért, de ok..)

Nekem a műtét első két napja volt a legrosszabb... Első órában ébredés után zsibbadt a kezem így leállítátták a kanült meg az epidurált is 1 órára... na azt nem kívánom senkinek..

Amúgy ahhoz képest amiket olvastam... 1 hét után már magamtól fel tudtam ülni vízszintes helyzetből, másfél hét után már mentem dolgozni olyan jól voltam. másfél hétig szedtem cataflamot napi 2-t, azóta csak 2szer vettem be.

Jó persze néha fáj, de lazán kibírható. Nem egész 3 hét után már hason feküdtem, fél éjszakát tudok hason feküdni, aztán meg kell fordulnom és így egész jól kialszom magamat. Jövő héten már úszni akarok menni, hiányzik egy kicsi sport.

Trombózis elleni cuccot meg egyáltalán nem kell szúrni..

Röviden ennyi :D

Gratulálok és vigyázz magadra!
Hozzám képest rettentő gyorsan felépültél, hasonfekvésről bő 3 hónapig csak álmodozhattam :lol:
Ebben a hónapban vagyunk 1 évesek és mostanában rosszalkodik , lehet annak is köszönhető h leadtam 12 kg-ot..

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.16. 14:55 

Igen én se gondoltam hogy ennyire jól fog menni, bár eddig is jól tűrtem a fájdalmat...

Előtte 3 hónappal azért elkezdtem a TRX-et nyomni rendesen hogy legyen egy kis izom, ne fájjon a hátam annyira, szerencsére bejött. :)

Én nagyon nehezen híztam, végre sikerült 89 kg-ig feltornászni az évek alatt, ma megint 85 kg vassal együtt :D

Remélem azért nem fogok visszafogyni :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.17. 21:08 

Sziasztok!

Szegeden már műtött itt valakit Dr. Kovács Tamás?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.19. 17:43 

Sziasztok!

16 éves fiú vagyok és nem nagy mértékű tölcsérmellkasom van, de hallottam, hogy ez rosszabb is lehet, és persze nem is nagyon tetszik, hogy így nézek ki.
Úgy látom, hogy nem volt senkinek műtéte Dr Kovács Tamásnál Szegeden.
Lenne több kérdésem:Iskola előtt rossz ötlet a műtét?Nem lesz megerőltető bejárni?Hány nap "szabit" fogok kapni?
Előre is köszönöm annak aki válaszol!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.21. 12:54 
Adminisztrátor

Szia Betyar.

Nos, valóban, a tölcsérmellkas általában nem szokott spontán javulni. Az állapotromlást lehet megállítani rendszeres testmozgással (pl úszás), de visszafordítani nem igazán lehet. A korán elvégzett műtét előnye, hogy kissebb méretű deformítást kell helyreállítani, ezáltal a műtét sikeresebben elvégezhető, mint mondjuk később.
Életkorodat ítélve te most pont ideális korban vagy, de még bőven van időd a műtétre, így én azt tanácsolnám, hogy
most az iskolakezdés elött már ne vágj bele a műtétbe, mert legalább két hét pihenőre lesz szükséged a műtét után, hogy otthoni körülmények közt kipihend a műtétet és megszokd a "vasat". A másik dolog, hogy nem hiszem, hogy csak bemész az orvoshoz és másnap már műtenek is. Lehet, hogy akár két-három hónapot is várni kell a műtéti időpontig.
Én a helyedben azért felkeresném az orvost és megbeszélnék vele egy jövő nyári időpontot, így a suli után lehetne a műtéted és a nyári szünet alattt kényelmesen kipihenheted magad és ősszel már gond nélkül kezdheted a felkészülést az érettségire. :D
Addig meg kezdj el sportolni (ha eddig nem tetted volna) és készítsd fel magad a műtétre, testben és lélekben egyaránt.

Szerintem, G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.24. 11:12 

Szia Goshi!

Nyári szünetre azért nem akarom tenni, mert akkor a nyaram el lesz ezzel rontva.Inkább iskola idő alatt szenvedjek ha már úgyis szenvednék :D Most fogok nemsokára menni 28-án orvoshoz és, akkor majd megmondja mikor szeretné.Azt mondták lehet, hogy már következő nap meglenne a műtét, de ezt azért kétlem.
Én úgy szeretném, hogy őszi szünet előtt 1 héttel.Így csak 1 hetet hiányoznék és 1 hét szünet alatt pedig kipihenném magam.Remélem így lesz.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.24. 20:50 

Én jól kihasználták a helyzetet és pihentem egy jó hosszú hónapot, mondjuk kellett is mivel nem űztem semmi sportot (már bánom és azóta mozgok)
A hátamat rendkívül megviselte 2 hétig kizárólag segítséggel tudtam az ágyból felkelni, kell a hátizom gyerekek az biza.....

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.26. 15:35 

Szerintem jobban járnál a nyárral, mert kevesebbet kell felöltözni/levetkőzni ami az elején kicsit necces :D Plusz ha esetleg nem tudod kialudni magad és nem tudsz figyelni a suliban 1-2 hónapig, akkor nagyon lemaradsz..

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]