http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 23:18

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2013.12.17. 16:35 

Szuper köszi!

Ha már írok megosztom az elmúlt pár hónapot hátha valakinek segít:

Műtét után 3. héten már semmim se fájt, nem is vettem be fájdalomcsillapítót, már bátran mozogtam... és lehet hogy pont ez volt a problémám, mert már az oldalamra mertem feküdni, és egész éjjel úgy aludtam, majd amikor felkeltem éreztem h valami nem stimmel. Ahogy felálltam éreztem h fáj, bár nem volt nagyon durva.
Utána viszont majdnem 3 hónapig (!!!) fájt az oldalam, és nem tudtam hasra feküdni.... Normál testhelyzetben nem fájt csak ha úgy mozogtam, de a hason/oldalt alvás egyáltalán nem ment, 5 percig bírtam... Érdekes hogy elöl a lengőbordámnál fájt nem a lemeznél..

Miután a dokim elhajtott hogy nincs ennek semmi baja 2 perc után szemrevételezéssel(1 nap szabim + 200 km elment erre...), hazamentem és 2 hétig bírtam. Elmentem a háziorvoshoz, mert belilult a jobb oldalam, nem ahol szokott fájni hanem oldalt. Adott rá antibiotikumot (3 tabletta volt az egész dobozban), majd 1 hétre rá semmi bajom nem volt.. Azt hittem megőrülök amikor éreztem h jobb lett.. ezért szenvedtem 4 hónapig...

Szóval ha doki elhajt ne hagyjátok magatokat, mert lehet hogy feleslegesen szenvedtek...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.12.19. 13:35 

Szeptember óta kezdtem el aktívan gyúrni, heti 3x. Főleg mellre, karra és hátra gyúrtam.
Meg is lett az eredménye, de ettől függetlenül így is minimálisan vissza süllyedt a mellkasom. Bár ezt csak én állítom, mindenki más azt mondja, hogy izmosodtam/ híztam :D
Jobban bele gondolok van benne valami igazság :)
Az, hogy mennyi izmot szedsz fel magadra nem befolyásolja a mellkasod kinézetét, mert ha szegycsontod vissza akar süllyedni akkor vissza is fog. Ettől nem kell félned, mert az én esetemben is csak én látok minimális süllyedést.
Minden esetre, ha teheted sportolj és fejleszd magad! Hogy ha az orvosok egy jobb életet adtak neked, akkor ne érd be ennyivel és hozd ki magadból a maximumot! Remek érzés lesz majd a tükörbe nézni! ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.01.15. 19:57 

sziasztok!

23 éves vagyok és el szeretnem végeztetni a műtétet és egy olyan kérdésem volna, hogy ennek milyen anyagi vonzatai vannak és hogyan kivitelezhető.

válaszotokat előre is köszönöm!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.01.16. 11:31 

Hello!

TB fizeti minden magyar állampolgárnak akinek van TB-je. Max ha akarsz az orvosnak adni önkéntesen...
Illetve utána a fájdalomcsillapítók amiket te adagolsz magadnak.

Engem Semmelweis Gyermekklinikán műtöttek, és előtte felkerestem az orvost, aki azt mondta h fél évet kell várnom előjegyzés miatt.
De van ahol sokkal gyorsabban megy. Az orvosokat több helyen is megtalálhatod neten.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.01.16. 19:32 

Hello!

Van itt olyan, aki Szombathelyen v. a közelbe műtette meg magát ? Ha igen, érdekelne, h ki volt az orvos aki a műtétet végezte és hát a tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Meg azt szeretném még megtudni, h akik túl vannak már a műtéten, azok műtét után mennyi idővel tudtak újra sportolni pl: konditerembe nehéz súlyokat emelni ?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.01.19. 21:01 

Köszönöm a választ. Sajnos nincsnen TB-m mert lassan 2 éve kint élek külföldön mert más lehetőségem nem volt. Fiatalabb koromban szüleim nem foglalkoztak vele és ezért is szeretnék már túl esni rajta de egyedül kicsit nehéz lesz végigcsinálni és kicsit tartok tőle.
Esetleg van valakinek negatív/pozitív tapasztalat amit jobb tudni? Megtudnátok mondani hol tudom elérni az orvosokat?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.02.25. 12:07 

Sziasztok!
Győri Ambrusnak hívnak 19 éves vagyok!
14 éves koromban műtöttek a semelweis egyetem 1es számú gyermekklinikáján.
Épp az imént jártam az akkori műtőorvosom rendelèsen mert rendetlenkedik a mellem mostanság.
Nekem 2 év után vették ki a vasat 16 èves koromban és se akkor se a vas betètekor nem volt egyenes a szegycsontom..olyan mintha az kicsit se jött volna kiljebb,de viszont a körülötte lèvő bordákhoz kapcsolodó bordaporcok igen.ès igy papiron mikor kiszedtèk a vasat 3 centi volt a javulás.Azonban én most úgyérzem beljebb is ment és minden reggel fáj feszül úgy 2 hónapja.Édesapám akit még a règi eljárással műtöttek azt mondta lehet azért mert szélesedek mivel sokat edzek.Verebély professzor viszont az imènt azt mondta hogy hát ez tökèletes ès a fájdalom se lehet már ettől..lehet valami szivprobléma is..De èn ugyèreztem most ès az első vaskivètel utáni kontrollon is hogy nem akarja beismerni hogy nem végzett rajtam tőkèletes munkát.Mentsègére szoljon hogy a velem egykoru társaim a betegszobában mind nyíl egyenes szegycsontal mászkáltam míg èn a morfium helyett folyékony algopirinre kènyszerülvèn(mivel az is a műtèt közben derűlt ki hogy alergiás vagyok rá,ès holyagosodott fel a karom ahogy nyomták belém ès ha eléri a szivemet meghalok,de nem igy történt nyugtattak a nővérkék) na szoval az ágyban szenvedtem miközben mindenki más örült a fejènek.Azóta voltam ezer orvosnál mindegyik csak dicsérte de szèp munka.És egyszerüen nem értem mintha össze dolgoznának.Mondom az adatokat hogy hogy nèzz ki..kb 2 centi mèlyedés a szegycsontnál 6 centi széles és a lengőbordáim is mintha megint egyre kiljebb álnának.a bal felem meg műtét elött is beljebb volt és most is.Szóval kérem valaki aki nem orvos agyal rendelkezik és nem a magyar orvoslás hibamentessègéről probál meggyőzni,mondjon valamit akármit.Mert annak ellenére hogy okè kiljebb van maga a mellkasom,de 14 èvessen amikor még elvileg nekem is rugalmas csontjaim voltak mért nem tudott kiljebb jönni a szegycsontom.És mért érzek most amikor már a mult homályába kellett volna vesznie az egèsznek megint fájdalmat.És mért áltat mindenki azzal hogy ez tökéletes amikor nem..fáj..lukas.és beljebb van az eggyik felem a másiknál ugy 1.5 centivel..mi ezen a szép? És mért hazudik mindenki?Azt is elhiszem hogy másnak se lett tökéletes de ahogy olvastam ezekből a legtőbb 20 év feletti és őnáluk is fél centikről volt szó..Azt is elfogadtam eddig hogy lehet így èlni rendben nem tökèletes de ez van így jártam..de hogy most még fájjon is :)
Még mielött bárki helyeselné a szivprobléma elméletet.Nem már kizárták.De ezt egyszerüen elsem tudtam mondani verebély professzornak úrnak mert kiviharzott a rendelőből.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.03.09. 22:02 

Sziasztok!
Mennyi idővel a műtét után lehet munkába állni?
Vezetni?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.03.09. 22:03 

A vákuumharanggal kapcsolatban volt valakinek nagy sikere?
Pl: idősebb és mély volt a tölcsérmelle, sok panasza volt...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.04.09. 09:53 

Ktöcsérmell írta:
Sziasztok!
Mennyi idővel a műtét után lehet munkába állni?
Vezetni?

Halihó!
Úgy látom már elég régi kérdés :). Nekem tavaly áprilisban volt a műtétem, és már közelebb voltam a 40-hez mint a 30-hoz... A műtét eléggé komplikált volt, ezért gondolom a felépülés is lassabb, de: műtét után 2-3 héttel már vezettem, 4 hét múlva pedig dolgoztam (irodai munka). Szerintem ez teljes mértékben kortól, a műtét nehézségétől, fizikumtól függ. Üdv, N.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]