http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 18:20

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2014.04.09. 10:01 

Thomas írta:
Sziasztok!

Kedden vastalanítva lettem, ezáltal véget ért egy 3 évig tartó kapcsolatom a fémlemezzel :)
A kivételt is Dr. Kocsis Ákos végezte az Országos Onkológia Intézetben( már itt dolgozik és nem a Korányiban, mint ahogy a fél személyzet a mellkas sebészeten). Múlt hét csütörtökön voltam nála konzultáción, ahol fixáltuk a keddi műtét napot és tovább küldött labor/ekg/röntgen/bakteriológia vizsgálatra. Hétfőn fél 8-ra kellett befeküdnöm. A kórház és a kórterem szép és modern, nem lehet rá panasz. Az ott dolgozók nagyon kedvesek és segítőkészek. A hétfői nap nagyon unalmas volt, nem is értem miért kellett olyan korán bemennem, amikor csak egy vérnyomást, és egy vérvételt végeztek el este. Kedden én voltam az első műtendő alany. Tusolás, branül bekötés, nyugtató gyógyszerezés és toltak is a műtőbe. Ott még megkérdeztem a dokit, hogy meg tarthatom e a fémlemezt, azt mondta hogy eddig is az enyém volt, úgyhogy persze. Délután 2 körül felkeltem, jött anyum látogatóba, bár felhívtam telefonon, hogy ne jöjjön( erre nem emlékszem). Kicsit aludtam még, az nap 2szer kellett kacsát használnom, utána már saját lábamon mentem a mosdóba. Este rám szóltak hogy legalább tegyek már úgy mint akit az nap műtöttek és ne mászkáljak annyit. A fekvéstől már fájdogált a hátam, illetve szörnyen éhes voltam, de nem ehettem( egyik nővér szerint sunyiba nyugodtan ehettem volna), végül sikerült kiharcolnom egy margarinos kiflit :D
Szerdán 10 kor kötés csere, majd irány haza. Jövő hét csütörtökön lesz varratszedés, addig pedig szúrhatom magam a véralvadás gátlókkal.
A fájdalom minimális, bizonyos mozdulatoknál érzem hogy húz a sebnél, illetve kicsit meg van duzzadva, de ezt a fagyasztott spenóttal könnyen lehet orvosolni :D
A lényeg: az eredmény. Egy picit visszaesett a mellkasom, de nem vészes, a kiálló alsó bordáim viszont vissza húzódtak, aminek örülök. Végeredményben megérte ez a kálvária!
Aki habozna a műtétek illetően ne tegye, mert a fájdalom minimális ahhoz képest amit végeredményben kap :!: :)

Halihó!
Hát először is gratulálok!!! Nagy nap! :) Nekem majd 2 év múlva lesz esedékes, és kicsit megnyugtat, h. a kiálló bordák (nekem is olyan :( ) visszahúzódnak. Plusz a jobb oldalon vmi rögzítő lemezke (vagy mi) lecsúszott a bordámról (műtét után fél évvel) és ott most van egy 4-5 cm hosszú kis mélyedés. Kocsis doktor reménykedik benne, hogy a lemez eltávolítása utána az is visszaáll, ill. majd valahogy megreparálja :). További jó egészséget kívánok Neked! Üdv, N.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.05.15. 10:21 

Sziasztok, rajtam egy hete végezték el a műtétet és gondoltam én is beszámolok róla,hátha valakinek hasznos lesz. :)
Kocsis Ákos műtött az Onkológiai Intézetben,ami nagyon szép betegbarát hely, nem sok mindenre tudnék panaszkodni... A műtétet nem írom le,ahogy láttam ugyanúgy zajlott mint másoknál. :) Nálam az első 2 nap volt eléggé szenvedős, amire felébredvén elsőre emlékszem, hogy 2-en próbálnak az ágyamra pakolni és iszonyatosan fáj a mellkasom. Nehezen tudtam levegőt venni, minden apró mozdulatnál éreztem hogy "vág" a fém. Másnap már fel tudtam kelni és a fájdalom is csillapodott, a 3-ik napon pedig látványos javulás történt, simán mozogtam és teljesen elviselhetővé vált a fájdalom. Ezt folyamatos javulás követte, szerdán műtöttek, a hétvége miatt hétfőn engedtek ki, akkorra már nagyon unatkoztam. A hazautat bkv-n tettem meg, ami kissé megviselt (émelygés), de otthon kialudtam. Hajnalban azonban nagyon éles, szúró fájdalomra ébredtem, végül reggel hívtam a doktor urat és mentem vissza vizsgálatra. Kiderült, hogy ilyenkor a fém miatt az ember bordaközi idege be tud csípődni. O_O Erre adnak fájdalomcsillapítót és elmúlik, csak érdekesség, ilyet még egy leírásban sem láttam. :) Hosszú alvás után másnaptól megint meglepően jól vagyok (lekopogom), a fémet érezni,de nem fáj. Napi 3x1 Fortedolt szedek és ugyanennyi Neuromultivit-EP-t.
Összességében annyi, hogy a műtét nem egy wellness üdülés, de a rossz emlékek nagyon gyorsan elhalványulnak, a szép eredmény pedig megmarad. :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.06.05. 18:40 

Sziasztok.

Bemutatkozásul csak annyit, hogy én is Pectus Excavatum tulaj vagyok, illetve, ami rosszabb, hogy kombinált deformitás lesz, talán abnormális típus.
Ráadásul a felső mellcsont - a Manumbri Sterni (amihez a kulccsontok kapcsolódnak) - és az alsó része a mellcsontnak - (a hosszú, amihez a bordák kapcsolódnak, a szegycsontig ér lefelé), azaz a Corpus Sterni - találkozásánál van egy kinövés is, amely alatt már az Excavatumról beszélhetünk.

Fiatal korom óta - 14 éves kor - sportolok, előtte is bicikliztem, és mindíg 'lihegős' sportot választottam, hogy fejlődjön a tüdőm, és a mellkasom. Tesépítéssel is próbálkoztam - mintegy 7 évig csináltam.

Most, 29 évesen szembesültem azzal, hogy komoly a probléma. Rendszeres a kifáradás, már gyakorlatilag fél napot bírok egyhuzamban, dolgozni nem. Férfi létemre nagyon nem bírom a fájdalmat, olyan, mindha teljesen ki lenne bennem kapcsolva. A fogorvosnál, egy foghúzásnál másfélszeres érzéstelenítést kell beadni, hogy elzsibbadjon aminek el kell.
Ami rosszabb, hogy pár napja a kevés belső erőm is elszállt, és úgy érzem, mindha csak rosszabbodna.

Beteg nem szoktam lenni. Nehéz légzés szokott lenni, időnként szívdobogás érzés, meg időnként álmosság, de az erős. Olyan érzés, mindha egy fal lenne a mellkasomnál, ami miatt nem lehet nagy levegőt venni.

Néhány napja olvasom a fórumot.

Szerintetek ezek a tünetek a Pectus miatt lehetnek? Mi a véleményetek?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.06.09. 17:19 
Adminisztrátor

Mindenképp ki kellene vizsgáltatnod magad, nincs e valami szívprobléma a háttérben. ÉKG, légzésfunkció, vérvizsgálat, stb...
Főleg, hogy írtad, hogy egyre csak romlik a helyzet. Egyébként a tölcsérmellkas is állhat a háttérben, de főbb az óvatosság.

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.06.29. 14:40 

hol készült ez a kép?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.07.03. 01:05 

Sziasztok!

Néhány napja megelégeltem az állapotom úgyhogy elkezdtem kicsit kutakodni ez ügyben. 24 éves vagyok és mióta az eszemet tudom, tölcsérmellkasom van.
Már régóta ismerem mindkét eljárást, de eddig mindig lebeszéltek róla. Elég sokat hallottam a "jóvanazúgy", "nemisláccik" kifejezéseket. Most elhatároztam magam a Nuss mellett.
Végigolvastam az összes kommentet és többnyire biztatóak az eredmények. Sokat segítettetek a felkészülésben. ;) Írtam e-mailt Dr. Kocsis Ákosnak. Majd fel kell hívnom, hogy regisztráljak nála időpontot egy konzultációra.

Engem az érdekelne, hogy az ország keleti régiójában (Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen) tud-e valaki egy jó orvost, aki ezzel foglalkozik és nagy tapasztalata van? - Bp. nekem nagyon messze van és költséges lenne az utazás, ingázás is, nekem és a családomnak.

Ktöcsérmell írta:
A vákuumharanggal kapcsolatban volt valakinek nagy sikere?
Pl: idősebb és mély volt a tölcsérmelle, sok panasza volt...

Nekem van egy ilyen szilikonos vákuumharangom. Részt vettem egy kísérleti programban, amit Lendvai Zsuzsanna (Láttam, hogy korábban ő is kommentelt itt :) ) és Dr. Viola Sándor koordinált.
Nos, véleményem szerint a kezdeti eredmények nagyon biztatóak voltak. Tényleg használt. De a használata elég körülményes volt, mivel naponta több órát kellett volna magamon viselnem. Ez úgy működik, hogy felcuppantod magadra, és egy pumpával kiszívod alóla a levegőt. Lényegében egy bazinagy tapadókorong :D Azonnali a hatás, kihúzza a szegycsontod, viszont a bordáim ugyan úgy maradtak. Egyetlen hátránya van, hogy ezt nap, mint nap meg kell ismételni, és sokszor csak úgy elenged magától, ha elfordítom a törzsem, vagy nyújtózok. TV-zés, számítógépezés közben f@aszán működik. Ehhez rengeteg türelem és kitartás kell. Nekem alább hagyott a lelkesedésem fél év után. (kb. 3 évig kellene csinálni tartós eredményhez minden nap, gyógytorna mellett.
DE! Úgy tudom, hogy már fejlesztették az eljárást azóta (én már több mint 4 éve csináltam), és pontos lézeres mérések alapján testre szabott szilikonharangokat csinálnak újabban, ami kényelmesebb és hatásosabb. Szóval akinek van hozzá elég türelme és kitartása, megpróbálhatja.

Üdv.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.07.03. 12:30 

Kedves Mindenki!
Aki túlvan a műtéten annak gratulálok, aki előtte van kitartást!!

Újként vagyok itt, egy jó öreg pectussal. :)

Ma derült ki, hogy októberben műtenek, Dr. Kocsis Ákos lesz az elkövető :) gyorsan átfutottam a fórumot és örülök, hogy jókat írtatok Róla...

Az Én rövid sztorim, hogy túl vagyok már KETTŐ Ravitchon és nem gondoltam volna hogy valaha önszántamból még egyszer ilyenre adom a fejem (vagyis inkább a mellkasom) de most sem vagyok 100%-os... Most ugye NUSS lesz...
Az első műtét 20 évvel ezelőtt volt 12 évesen, majd "szerencsére" elmozdult a lemezem egy "kicsit" (konkrétan a fél éves kontrolon függőleges helyzetben állt a jobb oldalamon) így hát azonnal sor került a másodikra...

Megtenné Bárki akinek Ravitch után csináltak Nuss-t megírná mi a tapasztalata, vegyes érzelmekkel állok a történések előtt?

(Komolyan életem legrosszabb élménye volt a régi 2 műtét, azóta szültem kétszer, amit röhögve végigcsináltam mondván ez fájdalom? ? Na a mellkas műtét az az volt... Remélem most nem csalódom...)

Köszönöm figyelmeteket: Jasmine.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Jasmine. 2014.07.10. 21:13-kor.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.07.06. 07:57 

Üdv!
Műtöttek itt már valaki asszimetrikus deformítással?

2 éve voltam Dr. Benkő Istvánnál, de kb. szó szerint kidobott, hogy nincs szükségem a műtétre, de egyszerűen nem tudok kibékülni s mellkasommal :( Kikérném más orvos véleményét is.

Nem tudjátok, hogy Dr. Molnár F Tamás most Pécsen van vagy Győrben? Mert találtam, ide is meg oda is elérhetőségét, illetve esetlegesen Pécsen még ki megbízható?

Gondolkoztam, hogy ellátogatok Dr. Kocsis Ákoshoz, csak 250km, és elég nagy herce-hurca lenne az utazgatás.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.07.07. 22:41 

Üdv!

ChaserHUN; én ma voltam Dr. Kocsis Ákosnál, nekem 270km, 7 óra utazgatás oda vissza, de nem bánom, már annyit szívtam, hogy nem érdekel ha pár óra ezzel megy el :)
A magánrendelésén voltam, kedves csinos recepciós csajok fogadtak. ;) A doki is korrekt ember, nem kertel, megmondja a dolgokat egyenesen. Megvizsgált, azt mondta, hogy szépen korrigálható vagyok, csak most az ő nyara elég zsúfolt, úgyhogy majd csak szeptemberre tud műtéti időpontot adni. Még holnap e-mailben meg kell vele beszélnem egy pontos dátumot a műtétre.
Egyébként láttam a képeidet, nálad nem olyan súlyos a helyzet, de ha úgy érzed, akkor menj el hozzá egy konzultációra.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.07.14. 01:47 

Sziasztok!

A fórum olvasói között, ha akad olyasvalaki aki szlovákiai, esetleg tapasztalatai is vannak, akkor kérem jelezzen.

Üdv, Miki

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]