http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:13

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 19:03 

Thommy

Kostic Szilárd, mint mellkas sebész nagy szakértelemmel bír, számos pectus (Nuss) műtétet végzet már. Első találkozáskor nagyon emberséges orvosnak ismertem meg, meg volt győződve, hogy 1 lemezzel meg tudja csinálni a mellkasomat, és bízott bíztatott, hogy majdnem tökéletes lesz.
Ezzel szemben, amikor elmentem Kálmán Attilához ö mondta, hogy két lemezzel kellet volna csinálni, mivel nekem elég hosszú és nagy kiterjedésű volt a bemélyedés a jobb oldalamon. Persze mindenkinek más kép kell behelyezni a lemezt, és számos formája van a deformitásnak, de hát ö ezt nem vette észre nálam…. :(
Utána néztem a korábbi hozzászólásaidhoz, látom 30 éves vagy és mély a deformitás. Megkérdezhetem, hogy a szegcsontod is el van változva vagy csak a bordáid?
Ravitch v Nuss mütét lesz végül is.

Üdv: becy80

U.i. Nekem úgy volt, hogy nem is Kostic veszi ki, hanem Kálmán doktor úr, de végül is ő vette ki, vagyis Kálmán doktor úr látta már a mellkasomat először lemezzel benne és hát úgy mond nem csak ő volt, aki meglepődött a látottakon. :o

Nekem ezek az élmények adatottak meg.
De remélem neked sikerülni fog olyan állapotba hozni, amellyel megelégszel, és nem kell megismételni.
De az én esetem ne riasszon el tőle, lehet csak én jártam ilyen szerencsétlenül nála.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 19:30 

Tomi!
Sajna nem tudok fényképeket feltenni. a szegcsontomnál van egy kis mélyedés ami megmaradt kb. 4-5 mm, 5 cm. hosszan és a jobb oldalnál van egy nagyon kicsi asszimmetria. Tökéletes ilyen korban már nem hiszem hogy lehetséges, pár milliméter véget nem szeretném kitenni magam veszélynek, Kálmán doktor így is nehezen vállalt el 1 évig győzködtem hogy műtsön meg, és ö nem is ajánlotta.
De hát én tarthatatlan voltam. de végül a jobb oldalamon VI-VIII bordákat sikeresen kiemelte.
(egyébként elején 2 lemezzel indultunk)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 20:26 

becy80 a ravitch eljárást miért nem ajánlanád?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 20:52 

Szia becy!

Koszonom szepen a valaszod! ;)
Ami engem illet, en nuss eljarassal szeretnem, h elvegezzek, mert kicsit tartok ravitch fele mutettol.
A szegycsontom ugy van defirmalodva, h beljebb all ugye de nincs elcsavarodva stb. Kb. szimmetrikus a melyedes de talan a bal oldalam normalisabban nez ki, mint a jobb. A jobb oldalam ivesebb sajna. En mar kb. ugy vagyok vele, h mindenhogy jobb lenne de ugye remenykedem e minel jobb eredmenyben. Mondjuk engem dr. Kostic nem biztatott. :( eloszor tok normalis volt, mondta, h kihozza a maximumot, aztan a kovetkezo vizsgalaton, meg h jo ronda. Tehat nem is nagyon ertem az egeszet... :(

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.17. 11:16 

Sziasztok.
bár én lemondtam a szeptemberi műtétem, bizonyos okok miatt, nem biztos, hogy a későbbiekben nem vállalom, hiszen már nem vagyok ehhez műtéthez fiatal. Én Kocsis dokinál voltam és ő mondta, hogy ő csak Nuss-sal műt, ő egyszer csinált egy idősebb embernél Ravich-ot, kb 10 éve, de ő ezt nem szereti alkalmazni. Nekem az egyik legjobb barátomnak 14 éve volt Ravich műtéte és végig néztem a felépülését és a heget is többször láttam. Sokáig tartott a felépülése, ő 2 hónapig hiányzott a suliból és hatalmas hege lett. Az egész mellkasát kettészeli és ott vannak még az öltés vagy kapcsok (nem tudom hogyan varrták össze) nyomai. És sajnos eredménytelen volt a műtét. Most ismét ugyanúgy néz ki, mint korábban. Ő is gondolkodik, hogy felkeres ismét egy szakembert (én ajánlottam neki Kocsis dokit), de ő már semmiképp sem szeretne Ravich-ot.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.17. 15:19 

csá..hát ronda a hegek maradnak az biztos... biztos van olyan "öltés technika" ami halványabb nyomokat hagy.. lehet az mar plasztika? tiszta macera az a műtét...(jó van amit csak azzal lehet)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.18. 11:30 

chaserHun90

A véleményem megegyezik azzal amit halie osztott meg, nem hiába minden orvos kerüli ezt a megoldást. A képedet látván nekem is valami hasomlóan nézet ki. Szerintem 1 lemezt kell behelyezni úgy hogy az alsó rész egy-vonalba legyen, és úgy már elég jó lesz.(ha a képen jól látom) Nálam is így oldották meg. Már nem is feltűnő ha én is kondiznék mint te. A szegcsontot szerintem nem lesz könnyű kiemelni mert nekem se jött ki csak a bordák emelkedtek meg egy kicsit ( 1. op.-nál).

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.18. 19:34 

Én nem úgy vettem észre hogy mindenki inkább kerüli a ravich módszert. Főleg külföldön úgy olvasom egyre jobban alkalmazzák újból, főleg durvább és asszimmetrikus deformításoknál. Bár a heg ilyesztő tényleg, de a pécsen az orvos akinél voltam ő műt mind a kettővel. Azt mondta, hogy két lemezt kéne betenni, valamennyire vissza tudja nyomni a jobb oldalt és a bal oldalt felemelni, de nem garantálja hogy az úgy is marad kivétel után. Lényegében a nuss olyan értelemben nem szünteti meg a problémát, hogy a túlnövekedett porc részek ami miatt létrejött a deformítás megmaradnak, csak megpróbálják más irányba irányítani, míg a ravitcnál a felesleges részeket eltávolítják, őszintén látván pár nuss műtétet az esztétikán nem javított a durvább esetekben úgy hogy azt mondanám rá, hogy érdemes megcsináltatnom. Nekem doki aszonta ravitch után is akár 2 héttel már végezhetek ülő munkát. Akikkel beszéltem eddig róla, mind nagyon jó véleménnyel voltak róla.

Ravitch vagy Nuss?
http://www.youtube.com/watch?v=0I5n8oh_lhg

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.19. 07:55 

Igen, ezt neked kell eldöntened, hogy melyiket vállalod a megszerzett információk alapján. Egyébként nekem is aszimetrikus deformitásom van és két fém kellene, de nincs az a pénz, hogy amiért a Ravich-ot választanám, még ha az egyik oldalamon a bordák jobban ki állnának. Tini koromban, amikor csak ravich volt, hevesen tiltakoztam és sokáig azért nem is voltam hajlandó megfontolni a témát, mert valami borzalmas a látvány, ami egy ravich után marad. Mindig azt mondtam, hogy lehet, hogy a mellkassom nem lesz "lyukas", de nem akarok úgy kinézni, mint akit ketté harapott egy cápa. És esztétikailag feltűnőbb marad a heg, mint ha kiállna az ember bordája, de ez csak szerintem... És akkor sincs 100 %-os garancia, hogy nem süllyed vissza (ahogy nuss-nál sincs), de inkább még egyszer nuss (ahogy korábban írta is a fórumon valaki).
Biztos nehéz lesz meghozni a döntést, de remélem elégedett leszel! Kitartást és hajrá!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.19. 16:53 

Sziasztok!

Hallie, Te egyebkent mennyi idos vagy? Ha megkerdezhetem...:) esetleg Te is ilyen oreg roka vagy, mint en? :) egyebkent en is a nuss mellett allok, abba pedig, h ez ujbol kiujulhat bele sem gondolok! Remelem a legjobbakat! :) de nem adom fel! Csak jutnek mar el a mutetig!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]