http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:14

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.10.21. 13:48 

becy80 van esetleg előtte és utána képed? Kíváncsi lennék az eredményre

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.21. 15:45 

Thommy,
következő hónapban töltöm a 29-t... Nőként már vénasszonynak számítok :-) Pasi években még gyerek lennék :-)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.21. 16:55 

:D az jo. En most toltottem a 30-at. De nem is pasi lennek ha nem vedenem meg megunkat es mondanam azt, h azert tudunk mi felnottek is lenni! :)
Na de visszaterve, Te egyebkent beszeltel mar dokival?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.22. 18:58 

Csináltam egy pár képet, őszintén nem tudom egyenlőre vizualizálni, hogyan raknák be a lemezeket :S
http://kepfeltoltes.hu/121022/PA220165_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/121022/PA220166_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/121022/PA220168_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/121022/IMAGE_2-3 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/121022/IMAGE_1-1 ... es.hu_.jpg

Doki szerint egyáltalán nem súlyos a deformításom, de mégis a képeket látván elszörnyedek magamtól :S
Meg amit észrevettem hogy a kulcscsontjaim nincsenek középen, de a CT-n is látszóik, hogy a szegycsont is kicsit arébb van tolódva azon felül hogy el is van csavarodva, erre mondjuk nem kérdeztem rá, de kíváncsi lennék az beállna-e normálisan ha beraknák a lemezeket. Mondjuk van egy kis gerinc ferdülés is ami ezzel jár, Doki szerint tornával az kiküszöbölhető a műtét után

Annyira nem tudom melyik módszert válasszam, ha már belevágok ilyesmibe akkor elégedett akarok lenni az eredménnyel, de őszintén az óriási heg sem hiányzik azért :S

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.22. 19:39 

Chaser szia!

Megneztem a kepeket es az a velemenyem, h egyreszt ha jol sejtem, 90 kornyeken vagy 90-ben szulettel. :) igy joval fiatalabb vagy, mint en. A deformitasod ugyan nem szimmetrikus de kissebb, nem annyira mely, mint az enyem.
Nekem azt mondta a doki, h koromra valo tekintettel ha nem is 100%-os lesz de kozel lesz hozza! Hangsulyozom, h idosebb es nagyobb deformiasom van. Igy neki indulva pedig, szerintem Nuss. :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.22. 19:52 

90-es vagyok
Először doki azt mondta hogy ravitcht ajánlaná, CT-k megtekintése után mondta, hogy megtudja csinálni a nussal is, de 2 lemez kellene, illetve ha meg is emeli a bal oldalt és visszanyomja a jobbat az a felgyűrődés akkor is kicsit szembetűnő marad, ezért is nehéz döntés mert ha már ekkora műtétbe vágok bele akkor elégedett is szeretnék lenni :S
Doki szerint ravitchal szebb esztétikai eredményeket lehet elérni, nussal nem annyira, külföldi fórumokon inkább ravitcht ajánlják(bár ott már újfajta ravitcht használnak, ahol nem kell újra műtétre menni)

Másfelől, valaki írta hogy katéter, az ugye nem kötelező? :S
Illetve a másik dolog hogy van elintézve még nem lehet felkelni? :S

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.22. 20:48 

Azt mar eszrevettem, h komoly rlvarasaid vsnnak a mutetet illetoen ami ertheto is.
Nekem ugyan nem mondta a doki, h 1 vagy 2 lemezt helyezne be de oszinten, nem is nagyon erdekelne. Legyen szebb, mint ami most van es mar boldogabb vagyok! Annyira megnyugtatott, h jol sikerulne Nussal. Hogy mennyire hozzak vissa a ravitchot, bem tudom de ugye ami fontos tenyezo a "heg" es az ott is marad szerintem. Az h visszaujul.. Nos relative. Gondolj bele, most 22 vagy. Megmutenek nussal es amikor kiveszik, leszel kb. 24-25. Ami ha rosszul is sikerulne (de szerintem nem lenne gond) egyaltalan nem keso, egy nagyobb heggel jaro ravitch-hoz. Amugy lehet par ev mulva jobb modszert alkalmaznak majd erre.
A kateter legyen a legkevesebb. Ugyis altatasban teszik be es nem faj, amikor kiveszik.
Nevetes kozben egy kicsit fura de amugy is csak kb. ket napot lenne bent. Arrol nem is beszelek ha egy szep rezidens holgy foglalkozik Veled. ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.22. 21:24 

Nagy elvárásaim vannak viszonylag igen, mert ha már csak szépészetből nekivágok ekkora dolognak akkor legyen is jó :)
Kérdeztem Dokit az új fajta Ravitchról, meg felszívódó lemez meg ilyesmi, azt mondta sajnos felejtsem el ez Magyarország.... :D
Jobb esetben szép fiatal rezidens.....de mi van ha az ellenkezője ? :lol:
Végén annyit vacillálok hogy sosem csináltatom meg :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.22. 21:42 

Hat... :) mondhatnek okos dolgokat de az a lenyeg, h csinaltasd meg mondenkepp, ne ess abba a hibaba, mint en. Most meg ugye e szivas van... :( nekem anno azt mondta a doki, h sportoljak (akkor mar fociztam 2 eve folyamatosan) na mindegy es h majd kinovom. Hat nem ugy lett. Most az orvis meg azt mondta, h "Tamas, ezt 10 evvel korabban kellett megmuteni"! Mondom koszi... Vagjunk is bele. :) es ez huzodik sajna.
Ha vegre tul leszek az egeszen, mrghivok minden forumozot innen egy sorre, az biztos! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.22. 21:47 

Engem mindig mindenki lebeszélt, szüleim most is hülyének tartanak miatta :D
Doki azt mondta ő nem csináltatná meg ha helyembe lenne.... de látott már sok beteget és tudja, hogyha valaki nem tudja magát elfogadni és rendbe rakni ezt a fejében akkor viszont meg kell...

Thommy úgy legyen! :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]