http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 08:25

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:19 
Adminisztrátor

Jogre írta:

becy írta:
Jorge egyébként neked a mellkasodnál látszik még valami eltérés.
én mivel vékony vagyok én nem sportoltam rendszeresen ezért látszik egy kis eltérés lent a bal bordaiveknél vagy 2 3 borda befelehúz 5mm re
azt mondta a doki hizzak és sportoljak majd.
szóval ennyit a tökéletességröl.

Igen, nálam is van eltérés.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:20 
Adminisztrátor

Jogre írta:

balázs14 írta:
azt hallottam, a lemez kivételéig a mellkas egy kicsit besüpped, de nem annyira mint a m?tét el?tt. ti tapasztaltatok ilyesmit?

Nálam nincs ilyen.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:20 
Adminisztrátor

marci írta:

Sziasztok!

20 éves srác vagyok, pectus excavatummal.
Nálam valamikor 13-14 éves korom körül kezdett egyre feltűnőbbé válni a dolog. 17 évesen egy iskolaorvosi vizsgálatról küldtek el az ortopédiára, eredetileg rossz tartás miatt. A zárójelentésemen a fiatalkori idiopathiás gerincferdülés mellett szerepelt ez is gondoltam utánanézek - addig nem tudtam hogy ez egy betegség, elfogadtam így magam, ráadásul sem a háziorvos, sem az ortopéd szakorvos nem szólt róla egy szót sem - ami egyébként FELHÁBORÍTÓ, mert vagy tájékozatlanok, vagy "csak" esztétikai problémának tekintik. Elég alacsony a vérnyomásom és a tüdőm sem az igazi (hamar kifulladok pl.), mostmár azt gondolom, ez is emiatt van (egyébként a besüllyedés nem nagy mértékű és csak a jobb oldalom látszik igazán). A neten találtam anyagokat a műtétről, s eléggé elgondolkodtatott. Eleinte csak mint szépészeti beavatkozásra gondoltam rá, s az az igazság, hogy a külsőm miatt nem vállalnám a műtéti kockázatokat, a felépülés fájdalmait és hogy két évig egy fémlemez legyen a mellkasomban...abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy hova mehetnék kivizsgálásra (Debrecenben tanulok), mert szeretném tudni, hogy milyen egészségügyi problémáim adódhatnak ebből a jövőben. Köszi!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:21 
Adminisztrátor

Szimi írta:

Sziasztok!!

Örülök,hogy rátaláltam erre a Fórumra.14 éves múltam,és Június hónapba jegyeztek elő Miskolcon műtétre.Olvasva soraitokat pozitív és negatív érzések is támadtak bennem,szeretnék már túl lenni a műtéten,de őszintén megmondva kicsit félek.... Írjatok nekem pár sort! Smile)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:22 
Adminisztrátor

Jogre írta:

Marci!
A háziorvosok mind sarlatánok, alapfogalmuk sincs ennek a rendellenességnek a helyes kezeléséről. Ami ugye a műtét.
Egészségügyi problémái lehetnek ennek a dolognak, nyomhatja a szivet, tüdőt (nem tud rendesen tágulni, ezért fulladsz ki hamar), később keringési problémákat is okozhat. Két év nem nagy idő, egy teljes életet kapsz érte.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:22 
Adminisztrátor

becy írta:

marci ,szimi

A műtét előtt bisoprolol 5 mg kellet szednem, mert alacsony volt a vérnyomásom, a műtét után viszont már be is állt. Legalább már nem kell fiatalon mérgezni magam gyógyszerekkel, hiszen minden gyógyszer egyúttal méreg énszerintem. Továbbá nekem van egy kis szívzörejem is, ami ilyen betegségnél előfordul a pontos neve Marfan Syndroma, valami billentyű elégtelenséggel párosulva de szerencsére nem kell gyógyszert szednem rá.

Meghát megspórolom a havi 300ft vizit díjat + a gyógyszer árát, na ez csak vicc de ez egy év alatt 6500ft, 10 év alatt 65000ft 100 év alatt 650000ft, tovább már nem is számolok, ja meg a kamatok! Hahahaha

A fém viselése, én is féltem utána lehet olvasni pár oldallal arrébb, de most már nem is kényelmetlen csak az a fránya köhögés ne lenne néha.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:23 
Adminisztrátor

Szimi írta:

Köszönöm,hogy írtatok! Megmondom az ?szintét ,hogy nem a m?tét utáni fájdalmaktól félek,hanem inkább a ,,kissebb" dolgoktól. Pl: katéter,varratkiszedés, m?tét el?tti nap. De csak ,,túlélem",csak már lennék túl rajta.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:24 
Adminisztrátor

Jogre írta:

Hidd el, amiket leírtál, azok a legkevesebbek. A műtét előtti nap valóban elég lehangoló, estére bedobtam két nyugtatót, s minden oké lett.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:24 
Adminisztrátor

samari írta:

Szimi!
Kislányomat most m?t?tték majd két hete, szintén Miskolcon. Ne félj!
Mi szerettünk volna korábbi m?t?ttel találkozni, de nem sikerült. Ha gondolod
találkozhattok és beszélgethettek.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.13. 16:25 
Adminisztrátor

Robi írta:

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt, de a gondom ugyanaz, mint a tiétek. Csak nekem van egy sokkal nagyobb problémám. Mégpedig az, hogy én lassan 40 éves leszek. Nem tudom elképzelhető-e még ilyen idős korban a korrekció. Csak a napokban találtam erre a megoldásra, nevezetesen a Huss-féle korrekcióra. Nekem gyerekkoromtól megvan ez a dolog. Azokat a "élményeket", amit néhányan leírtatok sajnos én is átéltem. A gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni és bizony a felnőttek is. Sokáig azt sem tudtam, hogy létezik korrekciós lehetőség - az orvosok ugyanúgy reagáltak, mint sokan mások, majd kinövi, D vitamin stb - szóval sarlatánok. Aztán elkezdtem utána olvasni és akkor derült fény a másik sokkal drasztikusabb módszerre. Most viszont felvillanyozott a lehetőség, mert az egész életemre rányomta bélyegét ez a deformitás.
Egészségügyi panaszaim soha nem voltak, a vérnyomásom 110/70, pulzus 56, csak egy kis szívzörejt állapítottak meg, de panaszt nem okoz és nincsenek légzési nehézségeim. 15 éves koromtól egyfolytában sportolok valamit, soha nem volt erőnléti problémám, csak a lelki teher. Szemből volt ,aki észre sem vette, mer ta mellizom valamicskét korrigál optikailag, csak ha oldalról nézek a tükörbe... Ugye ismerős?
Szóval a lényeg az, hogy most tájolok és még nagyon az elején tartok. Tudnátok erre ötletet, orvost, kórházat ajánlani.
Ami visszatart egy kicsit a műtéttől, az a mozgáskorlátozás. Két évig vigyázni minden mozdulatra? Hát ennyi lenne elsőre. Várok minden hozzászólást.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]