http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 12:52

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.10.22. 21:57 

Szerintem aki vamilyen szinten is ad magara es arra, h masok mint mondanak, az
meggcsinaltatja. Ezzel nincs is baj, hiszen mindenki, fiu es lany a szepet keresi es nekunk, mint a "teremtes koronajanak" pff. :) ugy is kell kinezzunk! Vagy valami olyasmi! :)
Nekunk ezt dobta az a bizonyos gep. :) ha nem is masok miatt de magunk miatt kell ezzel foglalkozni. Kitartani minden aron, akarhogy is fajjon stb.

Ugy lesz, ugy lesz! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.23. 13:30 

Fájdalomtól annyira nem tartok. Volt már csukló törésem ami kiment a helyéből, pár nappal később érzéstelenítő nélkül nyomkodták ehylre rosszul forrt össze, újból eltörték, Doki aszonta kevésbé fáj ez a mellkas műtét minta kéztörés :D

Jobban félek attól hogy elégedett leszek-e vagy sem :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.23. 20:46 

Thommykám,
jól van, legalább egy korosztály vagyunk és legalább nem én vagyok az egyetlen aki húzza-halasztja. Én már február óta "tárgyalásban " vagyok a Kocsis dokival, hogy mi legyen (amúgy tündérpofa a doki és nagyon segítőkész és mindent figyelembe vesz, amit mondok és kérek, mondtam is neki, hogy én egy hisztis p...a vagyok úgyhogy megértem, ha nem vállal :-) ). Nekem aszimmetrikus pectusom van, 5 feletti Haller index-szel (szóval nem kicsi) és két fém kellene. Volt már 2 időpontom a műtétre is. Az első májusban lett volna, akkor ő mondta le, 1 héttel a műtét előtt, mert hosszú volt a daganatos betegek listája és őket kellett előre venni, majd pedig szeptemberben lett volna, de azt meg magánéleti okok miatt nem tudtam bevállalni. De ha egyszer eljutok addig, tuti-biztos 100%, hogy csakis kizárólag nuss-szal vállalom. Azt a heget, amit egy ravich okoz nem viselném el soha magamon. Az sokkal jobban zavarna, mint a mostani mellkasom és mindig ott maradna és emlékeztetne a műtétre és problémámra, nem beszélve arról, hogy az emberek figyelmét is jobban felkelti egy ilyen heg (strandon).
Ebben a korban azért már nemcsak a csontok, hanem az életvitel miatt is nehezebb. De azért értem én, hogy tudtok nagyfiúk is lenni 30 évesen :lol: Bár rólam sem mondják meg, hogy közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz... ezt azért néha zokon is szoktam venni :-)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.23. 21:58 

ami késik nem múlik nem igaz? én pl 2011-ben bukkantam rá erre az oldalra és itt olvastam először a nuss féle eljárásról... a kommentek és a fórumozók nagy segítséggel szolgáltak, így nem ért meglepetés,... 2012-van augusztusban megkaptam (és maxim is) hajrá!!!!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.24. 12:29 

Ami azt illeti en nem huzom halasztom de velem is kozolte mar a doki, h fontosabbak a daganatos betegek. Persze, ezzel nincs is semmi gond, teljesen megertem. Nem ezzel van a baj. Hanem ez mar az egeszsegugy szanalma. :( egyebkent az oktoberi mutetem is azert lett eltolva ismet, mert nincs ra keret...:( na mindegy.

Nos igen van kulonbseg a ket eljaras kozott de ugy vagyok vele, h ha ket lemez is kellene a sikeresebb nuss-hoz, hat legyen. Felolem lehet 3 is csak ferjen el. :)
Ha pedig esetleg nem sikerul es kivetel utan visszaesik, akkor ravitch! Ennyi! ;)
Eletvitel? :) nekem mondta a doki, h mutetig hagyjam egy a kalciumot, amugy semmi extrat nem javasolt! Szoktam kicsit ropogtatni a porcokat, h esetleg konnyebb legyen majd a dolga a dokinak.
Amugy meg ugy hallottam, h a jofajta feledes feher, kulonosen jo hatassal van erre a dologra. :D
Ami kesik nem mulik... :) ez tartja bennem is a remenyt, de jobb elobb, mint utobb! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.24. 17:46 

Thommy,
abszolút megértem, hogy azzal, hogy a daganatos betegeknek fontosabb a beavatkozás és az is igaz, hogy ez az egészségügy szégyene, hogy akinek szintén szüksége lenne a műtétre nincs rá lehetősége. Ráadásul ez a műtét nem elérhető magánklinikán (tudom sokan ezt nem engedhetik meg maguknak, de ezzel is lehetne csökkenteni a hasonló műtétekre várakozók számát). És hát nekünk is fontos tényező az idő, hiszen ennek a műtét elvégzésének is van egy optimális határideje, mert utána már nem ugyanaz az eredmény.
Én csupán arra gondoltam, hogy a munka miatt, esetleg saját család (gyerekek) miatt nehezebb egyeztetni a műtét időpontját, akár a szabik miatt. Mondjuk én mindig titkoltam a kollégák előtt, mert nem tartozik rájuk és csak mutogatnának rám és hát a női kollégák mindig pletyisek és én a műtét után még egy mellplasztikát is szeretnék :-)
Bárcsak elég lenne egy kis bor :-) de azért vannak még területek, aminek megérezném a hiányát ;-) Bár erre is rákérdeztem a dokinál... :-D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.24. 18:14 

Es az optimalis hatarido vegen allok mar. Ennek ellenere huzodik. Reszben ugyan magamnak is koszonhetem de azert az akkori doki is mondott hulyeseget, amivel ugye nem ertem el semmit.
Ugyanakkor meg egyaltalan nem konnyu ezzel elni. Nem kell bemutatnom. :) mar nagyon varom, h valtozzon ez a dolog es talan ezert is vagyok egy kicsit turelmetlen, ill. bennem can az is, h vajon nyugaton :) , ez hogy megy?!
A takargatast teljesen megertem. En ugyan szakacs vagyok es nyakig be vagyunk oltozve mindig de ennek ellenere en latom. De ez csak egy. Huhh, mennyit szivtam, egtem a mutatoujjak miatt, a ki nem mondott velemenyek es hokkent fejek. Utalom!
Nah. :)
Mondjuk ha bent lesz a vas, :) kivancsi leszek en is "egy-ket" dologra! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.24. 19:22 

Én rám nem mutogattak még eddig, vagyis csak egyik haverom szívatott néha vele, bár ha hülyeségből is néha rosszul esett.
Meg mondjuk egyszer strandon amikor csúszdánál álltam sorban előttem lévő csajok láttam hogy megnézték a mellkasom és tuti nem azért mert milyen kigyúrt vagyok :D

Mondjuk attól félek hogy ha bent lesz 3-4 évig a lemez akkor mondjuk pár dologban lehet nem lehet olyan aktívan részt venni, nem vagyok nagy bulizós típus de néha jó volt levezetni egy rock koncerten a feles energiákat, így viszont csak hátulról hallgathatom a dolgokat nehogy valami történjen :(

Másfelől hallottam, hogy a lemez esetlegesen okozhat a karban zsibbadást mert hogy nyomhat idegeket, akit műtöttek tapasztalt ilyesmit?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.27. 23:22 

Sziasztok.

Nagyon sokat olvastam a Nuss módszerről a neten, és ezen a fórumon. Szinte már mindent tudok róla, melyik orvoshoz érdemes menni, a vele járó fájdalmakról, 2-3 éves "futamidőről" és hogy a 700e Ft-os beavatkozást az OEP támogatja. Úgy döntöttem én is bele szeretnék vágni. Az egyetlen probléma, hogy fél éve külföldön élek, a magyar biztosításomat pedig le kellett, hogy mondjam, így a beavatkozás máris nem támogatott számomra. (gondolom én) Tudtok esetleg valamit erről? Próbáltam itt is utánanézni, hogy esetleg a biztosításom fedezné-e, sajnos még nem sok eredménnyel, az viszont biztos, ha vmi részét is állná,még mindig többe kerülne a műtét,mintha otthon kifizetném az egészet.

Köszi előre is.

Üdv.
Norbert.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.28. 08:28 

Szia Norbi!

Annyira ebben a reszeben nem vagyok benne de szerintem ott kell elsosorban utananezni, ahova az adodat is fizeted. Ha ahogy irtad, h le kellett mondanod a biztositasod, mi lett azzal az osszeggel, amit evek alatt, eddig befizettel? Vagy nincs olyan lehetoseg, h ide is fizess tb-t, (6390Ft/ho) es oda is ahol elsz? Akkor sem allna a tb?
A masik pedig, h en szemely szerint Majus ota varok a beavatkozasra... :( ez ugyan nem tudom mennyire atlagos de mindenkepp tukrozheti a hazai helyzetet ill. az OEP hozza allasat.:(
Egyebkent egeszsegpenztar vagy egy esetleges biztositas nem lehet megfelelo? Ez a resze, engem is erdekelne...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]