http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:52

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.10.28. 08:51 

Szia Thommy,

és már a lemezek is megvannak, csak be kellene tenni őket? Amúgy a CT után ha azt mondod, okés, szeretném a műtétet, akkor mennyi idő maga a lemez elkészítése?
Gondolom sok a beteg, és a "súlyosabb eset".

A helyzet az, hogy fél éve fejeztem be a sulit, szóval nem volt TB-m,illetve az állam fizette. Ennek pedig utánajárok azért, hogy lehet e párhuzamosan két helyen betegbiztosításom, ha fizetem odahaza is a megfelelő összeget. Nagyon jó lenne igazából.

Aki volt már attól egy kérdés. Maga a műtét (kórházbanfekvés, stb.) és az utána való lábadozás, tehát az otthon kötelezően eltöltött idő mennyi? Magyarán mennyi idő után lehet visszamenni dolgozni?

Köszi

Sziasztok.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.28. 09:02 

Az a gond, h kb. sehol nem tart meg a dolog, mert allandoan el kell tolni a mutetet.
Nyilvan megertem es egyet is ertek, h vannak fontosabb mutetek es azokat lassak inkabb el.
Csak en amiota dolgozom, fizetem minden honapban a tb-t, volt egyeb biztositasom is es ennek ellenere, mar fel eve varok arra, h egyaltalan egy rontgenig eljussunk... Na mindegy.
Amugy a felepules ugye fugg az eletviteltol (munkahely fizikai vagy szellemi), Toled, mert mindenki mas. Ezaltal valtozik a felepulesi ido is. Azt irtak tobben is, h 4-5 nap a korhazban es kb. amire teljesen "akadalymentesen" tudsz tenni-venni az kb. 3 honap. De mindenkinel mas.
Ulomunkat viszont mar kb. 3 het utan tudsz vegezni. ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.28. 09:20 

Nekem Pécsen Doki azt mondta ha szólok akkor kb olyan 2 hét után mehetek is műtétre

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.28. 09:32 

Amit még elfelejtettem kérdezni. Ha a tölcsérmellkas kialakulása a bordák kisebb deformáltságát is eredményezte, azt is lehet, illetve fogják korrigálni? volt már valaki akinél így alakult ki?

Üdv
Norbert

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.28. 09:43 

Gondolkodtam en is, h Pecsett megcsinaltatom de sajna mar utolag es mar nem akarok korrigalni. Meg az a baj, h nekem az kb. 200 km, csak oda. Aztan ugy a kontroll vizsgalatok stb. igy az maceras lenne, ill. bizom a dokiban, mert nagy specko, csak most szivok kicsit. :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.28. 10:14 

Nekem bordáim is deformáltak, bár az nem látszik egyáltalán, csak akkor ha full kifújom a levegőt és behorpasztom a hasam, ezt a dokitól kell megkérdezned

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.29. 15:48 

Üdv!

Régóta olvasom a fórumot, most jutottam el odáig hogy írjak :)

Tud valaki mondani privát biztosítóról tapasztalatot erről a műtétről? Szeretnék legalább műtét idejéig befizetni valamire, amiből vissza is kapok valamit. Uniqa Medhelp-ről olvastam hogy elég jó, viszont nem tudom milyen kategóriába esik ez a műtét, mivel esetemben elméletileg csak esztétikai szerepe lenne.
http://biztositasegeszseg.hu/uniqa-med-help-betegsegbiztositas

Másik:
Elég magas vagyok (195 cm kb) és kétszer voltam Kálmán doktor úrnál, először azt mondta, hogy lehet hogy 2 lemezt kell betenni. 2 év múlva mentem vissza nemrég, most azt mondta nagy sietség közepette hogy egy lemez, 34 centis. Mondtam hogy munka miatt nem tudok visszamenni többször, azt mondta nem probléma, hívom és mondom a lemez méretét, és már csak műtétre kell mennem (mindez körülbelül 3 perc alatt :) )
Lehet inkább felmegyek valahogy még egyszer hogy biztosra menjünk :D

Az alsó bordáim elöl eléggé kiállnak, láttam másnál is, bár úgy láttam ez nem feltétlenül jellemző.

Olvastam hogy valaki ezt "kivette". Műtét után ez lehetséges hogy normális állapotba kerül évek múltán?

Köszi a válaszokat! :)

Szerk.: Itt https://www.kmk.hu/kmkweb/index.php?option=com_content&view=article&id=325%3Amteti-kategoriak-besorolasa&catid=13%3Afix&limitstart=3 találtam egy olyat, hogy a 3. kategóriában van a tölcsérmellkas, viszont nem tudom hogy ez csak sűrgősségi műtét esetén érvényes a biztosítónál, vagy esetleg esztétikai műtétre is érvényes?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.29. 17:18 

Szia r4pid!

Nekem egyik irvos baratom azt mondta, h ha a tb valamit kitalalna es nem akarna fizetni, menjek el egy korhaz pszicholigusahoz es beszelgessek el vele, mondjam meg, h nem birom magam igy elviselni, nem tudok emberek kozott lenni, szegyenlem magam a strandon stb. (mondjuk nagyon nem is hazudnek ;)) es erre O kiallit egy velemeny, h torzult es tovabb torzulhat az onkepem es a tovabbi komplikaciok elkerulese vegett, orvosi ellatasban kell h reszesedjek. De ez a tb. Egy maganbiztosito nem tudom hogy all hozza...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.30. 08:55 

Köszi szépen! már ez is nagyon hasznos volt :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.11.03. 20:10 

Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy közületek hányan voltak intenzív osztályos megfigyelés alatt, mert nagyon sok tanulmányban és leírásban szereoel, hogy műtét után 1-2napos intenzív osztályos megfigyelés van, viszont sokan mondták, hogy ők nem voltak. Műtét után mikor van varratszedés? Mennyi idő után?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]