http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:14

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.11.27. 21:01 

Szia Thommy!

Altatás után egyáltalán nem voltam rosszul, csak kellett egy kis idő, míg észhez tértem. A gáznak nincs szaga, meg semmiféle ilyen tulajdonsága. :)
Igen, pesten műtöttek, a Semmelweis I.számú gyermekklinikán, és Dr. Kálmán Attila végezte a műtétet.

Szia Rgabika!

Üdv köztünk! :)
Nem is gondolná az ember, milyen sok pectus-os van sajnos. Rajtam kívül, a kórteremben 3-en voltak, és rá fél évvel, mikor pedig a barátomat műtötték, akkor rajta kívül is 3-man voltak.
Ha a műtét mellett döntesz, akkor nagyon sok sikert hozzá!:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.11.27. 21:25 

Penteken megyek le es szombaton lesz a mutet.
Remelem kov. het kozepen mar megetek majd haza...

Annak orulok viszont, h nincs szaga a gaznak, mert az illatokra es szagokra nagyon erzekeny vagyok... :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.11.28. 12:38 

Szia Thommy,

megértem, hogy ennyi idő után már zaklatottá váltál a folyamatos tologatás miatt! Persze megértjük, hogy vannak életmentő műtétek is és ezek természetesen fontosabbak, csak akkor ne hitegessék az embert.
Engem kétszer altattak műtét miatt az elmúlt másfél évben (igaz nem mellkas), de én ébrenlét alatt semmilyen gázra nem emlékszem vagy maszkra. Szerintem vénásan tolták be az anyagot, mert még dumáltunk, aztán semmi és az ágyon ébredtem. A kórháznak úgyis van egy jellegzetes szaga, amitől én is rosszul vagyok...
Azért szorít Neked mindenki!

rgabika!

Nem sok lánnyal találkozni a fórumon. A pectusok 1/3 lány, de sajnos mi ebbe tartozunk. Látom, hogy 26 éves vagy. Én már 29 és nagyon, de nagyon bánom, hogy nem gondolkodtam a műtétben korábban. Most sajnos nem tudom bevállalni, elég macerás az életem, de tudom, hogy muszáj lesz. Csak az a rossz, hogy a műtét után nekünk nőknek nehezebb a babavárás (már ha neked nincs még), bár beszéltem Czeizel Endrével és szerinte nincs a kettőnek köze egymáshoz. Szóval gondold át jól a dolgot, de tudom, hogy milyen nehéz. De itt nagyon jó fejek vannak, akik segíteni fognak :-)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.11.28. 18:34 

Hallie,

sajnos ebbe az 1/3-ba estünk bele. Nincs még gyermekem, de szeretnék kettőt, és a párommal úgy terveztün, hogy még 3 évig nem, tehát az pont belefér. Majd a gyermekvállalás probláémájának még utánajárok. Attól tartok, hogy a mostani helyzet miatt lesz nehézkes a terhesség a kevés hely miatt.
Ma megmutattam a gyógytornász barátnőmnek a mellkasom (elég mély), és egyáltalán nem próbált lebeszélni. Én örököltem édesapámtól, de neki nem olyan mély mint nekem, és pont ez aggasz, és úgy veszem észre, hogy mélyült, habár mindenhol azt olvasni, h az idő múlásával nem súlyosbodik.
És igen, a fórumon mindenki nagyon rendes, mindenki mindenkit támogat, amire nagy szükségünk is van. :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.11.28. 19:43 

rgabika :-)

én nagypapámtól örököltem. Nekem nagyon mély. Azt mondják, ha a haller index (amit ilyenkor számolnak, hogy milyen távolságra van a szegcsont a gerinctől, majd osztják. szorozzák) 3, 5 feletti, akkor már erősen ajánlott a műtét. Na, nekem 5 feletti ez az indexem, szóval nekem nagyon, de nagyon ajánlott és már 1 éve agonizálok és beszélek a dokimmal. Nekem 2 lemezre lenne szükségem. Én már nagyon alaposan utánajártam a babának. Beszéltem nőgyógyászokkal, itthon és nemzetközileg elismert genetikussal, sőt a mellkassebésszel is. Eddig mindenki azt mondta, hogy befolyásolja a dolgot, mert a rekeszizom elválasztja a szerveket, de mindenesetre nehezebb terhességre kell számítani. Szerintem ez egyénfüggő is. Engem sem próbált senki lebeszélni így sem gyerekvállalásról. De fémmel is lehet vállalni, az sem zavar be. Mivel itthon erről nem nagyon lehet sem fórumom, sem szakoldalakon olvasni, így én angol nyelvű fórumokat olvasgattam, ahol szintén voltak olyan nők, akik néhány hónappal a fémlemez behelyezését követően estek teherbe és gond nélkül viselték az időszakot. Nekem ez a kérdés volt a legfontosabb a műtét bevállalásához. De most, hogy tudom, hogy fémmel is mehet, már nem aggódom. Kivételnél, meg majd vigyáznak rá a nagyszülők. Én már nem szeretnék még 3-4 évet várni a próbálkozások elkezdéséig. De kérdezz bátran bárkit bármivel kapcsolatban :-)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.11.29. 09:02 

Hallie :)

Köszi az infókat! :) Az indexnek eddig csak a nevét tudtam, köszi a részletes leírást, mostmár legalább értem is. :) Szült már más is műtét nélkül, mőtét után is, reméljük nem fog gondot okozni! :) Tavaszra tervezem a vizsgálatokat, már találtam dokit is, csak fel kell venni vele a kapcsolatot. Nagyon érdekel, mit fog mondani!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.11.29. 09:24 

Koszi hallie! :)

Lehet van tobbfele altatasi modszer is. Faternak pl. maszkot, meg elotte valami tablettat adtak. Viszont itt is irtak paran, h nem emlekeznek maszkra...
Na mindegy, majd kiderul. :)
Visszaterve, igen egy kicsit tenyleg idegesitett mar, az allando tologatas es h nem haladtunk semmivel...
De most mar legalabb latom az ut veget. :)
Nekem egyebkent sajna a deformitasom (indexet nem tudok) de azt mondta a doki, h a gerincem es a homoru resz alja kozott kb. 10 cm van. Az szerintem eleg komoly, viszont nem mondta, h ket lemez kellene. Azt hiszem az attol is fugg, h szimmetrikus vagy sem a ket oldal.
Nekem, (hogy mar valami jo is legyen a dologban), szimmetrikus. Ill. Egy nagyon kicsit masabb a jobb oldal de azt mondta, h ez meg szimmetrikusnak szamit.
Jah es h a szivem, enyhen rotalt. :D mi kellhet meg?!
Olvastam a papiromat, ott volt a hibalista, gondoltam szolok, ha mar mutenek es altatnak h a jobb terdemet is csinaljuk mar meg, mert szetrugtak es eleg gyakran faj... :)
Aztan akkor mar pipa lenne mindenhova!
Visszaterve Ratok, Nokre. Azt mondta a doki, h a ravich modszert eloszeretettel alkalmazzak, mert azzal 100%osra meg tudjak csinalni es ugye a varrat pedig csak a ket cici kozott latszik, mert amugy alattuk huzodik. Igy talan a femet el lehet kerulni. Viszont azt is mondta, h a mellkasi resz erosebben hajlamos a hegkepzodesre, mint mashol es valoszinu, h vastagabb kb. 5 mm-es heg latszana. Ellentetben ugye a nussal, ahol ket oldalon van vagas...

Szep napot!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.11.29. 12:41 

Thommy most pénteken jösz le Pécsre?
Egyedül jösz amúgy vagy kísér valaki?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.11.29. 15:56 

Thommy,

gondolom már kezdesz egy picit izgulni. Én már pánikbeteg lennék, de csak azért mert baromira félnék. De reméljük a legjobbakat!
Köszi a nőcis részt, de nincs az a pénz, amiért a ravich-ot választanám, pont a heg miatt. Azt a dekoltázs még ruhában sem nagyon takarja, főleg, akinek nincs mit kiraknia :-) és hát ez a heg a köldökig érne, azt meg aztán nem lehet palástolni. És ahogy már korábban is írtam egy nagyon közeli barátomnak visszaesett, így mint mindkettőnek vannak kockázatai és hát mi mint öreg rókák ennél a műtétnél, már nem igazán számíthatunk 100%-os eredményre.
Egyébként nekem még 10 cm sincs a gerincem és a szegcsontom közt... de még élek :-) és nekem a bal oldalamon vannak a bordáim feljebb.

De a legjobbakat, hatalmas bátorságot és kitartást!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.11.29. 16:22 

Sziasztok!

Hát ma újra itt. Hétfőn engedtek haza, úgyhogy már én is csatlakoztam a műtéten átesett társaimhoz.:) Jól vagyok, bár most nagyon recsegek, ropogok még egyes mozdulatoknál.:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]