http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 13:42

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.12.09. 11:27 

Üdv Thommy!

Jó hallani, hogy jól vagy! Így tovább!! :)
Nekem a legjobban megfelelő technika a felkelésre az volt, hogy kikínlódtam magam az ágy szélére, és ott az oldalamra dőltem, úgy, hogy az a kezem, amelyik akkor épp az ágyon volt (tehát ahhoz a helyzethez képest az alsó) azt beraktam magam alá, és feltoltam magam, az oldalfekvős heléyzetből. Nekem ez vált be a legjobban.
Esetleg képeket majd én is kaphatnék?:) Kíváncsi vagyok.

Üdv, Peti.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.09. 12:19 

Szia dkp!

En is igy csinalom de valahogy ma, nagyon rossz volt. Meg az oldalra fekves is eleg kellemetlen meg. Es a masik kezed hova rakod? En rasegitek, h konnyebben forduljak oldalra de akkor meg feszitem a varratot. :( Neked is duzzadt volt a varratnal? Ill. Nem kaptal vizhajtot vagy egyebet?
Kuldok majd kepet persze, csak most lesz egy par napos atfutasi ido. :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.09. 12:51 

Üdvözletem Sorstársak! :) Nagyon örülök, hogy van ez a honlap, sok hasznos infót megtudtam!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.09. 14:40 

Szevasz Thommy.

Nekem a következő módszer vált be a legjobban! Kiinduló helyzet hanyatfekvésben történik,felhúzod minkét lábad,ugy hogy a combod kb függöleges legyen,a térded pedig behajlitva...bele kapaszkodsz mindkét combodba,majd veszel egy nagy lendületet és felülsz..vissza ugyan igy,nyilván nem kell nagy lendület ahoz h vissza feküdj:) próbáld ki,nekem csak ez vált be!! Üdv

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.09. 14:59 

Koszi Katona, ezt meg nem probaltam de kiprobalom, mert a mostani kicsit fajdalmas es ovni szeretnem a varratot is.
Remelem jo lesz, mert jonap hangzik. :) koszi meg1x!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.09. 16:38 

Kitalaltam!!!!:)

Otvoztem katona modszeret az enyemmel. :)
Kovetkezo: meg anno vettem a Dechatlonban egy gumi expaderfelet. A legerosebbet.
Egyik veget betettem a matrac ala, jol kirogzitve a masikat pedig magam melle.
Amikor le akarok fekudni megfogom, megfeszitem es hatradolok. A gumi ugye valamelyest visszahuz igy siman landolok.
Felkelesnel pedig jol megfeszitem a gumit, kb. h nem nyuljon tovabb es kis erot kifejtve a gumi felhuz.
Most ugyan van bennem meg reggelrol fajdalomcsillapito de szerintem jo lesz. Remenykedem nagyon! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.09. 20:06 

Szeva:)) jolvan..örülök ha megtaláltad a számodra legkényelemsebb módszert...na de igen,ha majd nem szedheted már a catit akkor sajnos más lesz a gyerek fekvése..amit én ajánlottam azt kipróbáltad vagy nem?:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.10. 10:21 

Szia!

Kiprobaltam persze, de amikor elorenyultam egy kicsit meg huzodott a varrat, amikor megfeszitettem a kezem. Ekkor talaltam ki a gumit, mert azt oda tudom magamig huzni, kis lendulet es mar font is vagyok. :)
Egyenlore Contramalt szedek de csak felkeles elott egy oraval, meg max egyet delutan, ha vesz van. :)
Amugy probalok minel kevesebbet beszedni...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.17. 11:05 

Üdv!

Kétszer voltam eddig Kálmán doktor úrnál a Semmelweisben. Egyik két éve, akkor államvizsga miatt kellett halasztanom, másik pár hónapja.
Elsőnek azt mondta hogy mivel magas vagyok (195 cm) ezért lehet hogy két lemez kell (a süllyedésem végig látható a szegycsontomnál, tehát nem csak az alján).
Másodiknak kb 3 perc alatt végeztünk, mondtam hogy 2013 elején szeretnék műttettni, utána nem nagyon lesz munka miatt lehetőségem. Mondta hogy jó, nem is kell bejönnöm többször, hívjam fel decemberben telefonon időpont miatt, és mondjam be hogy 34 cm-es lemez kell.

Van valakinek tapasztalata 2 lemezzel kapcsolatban? Van valaki aki ilyen magas és nem csak a szegycsontjának az alsó része süllyedt?
Félek hogy a doki túlságosan gyorsan akart végezni és elnéz valamit. Sajna annyi durván el vagyok munkával havazva, hogy nincs időm reggel felhívni (eddig csak reggel vette fel).

Köszi! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.21. 13:00 

Szia r4pid!

Engem is Kálmán doktor Úr műtött nem is olyan régen, november 21.-én. 27,5éves vagyok lassan és 190cm. Nekem is elég fentről a szegycsont markolat részétől látszódott a süllyedés. Műtét előtt kérdeztem a dokit, hogy elég lesz-e egy lemez vagy kettő kellesz és azt mondta, hogy az majd, úgyis kiderül a műtőben ha kell berak mégegyet, végül megoldotta eggyel. A felső részen még mindig van mélyedés, de így megvizsgálva (mivel én rendszeresen edzettem, kondiztam műtét előtt) látni, hogy ez már nem a szegycsont süppedése (talán egy nagyon-nagyon minimális maradt, ami miatt nem érte volna már meg betenni a másikat, főleg ebben a korban) miatt van, hanem a mellizmom belső és felső része van jobban elmaradva az alsó és oldalsó részétől. Egyébként azt hiszem nekem is akkora lemezem van. A hegek kb.3-3,5centisek lettek, nagyon picik. Ha bármilyen kérdésed van tedd fel nyugodtan és szívesen válaszolok. Szia!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]