http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:13

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 07:32 

Fiuk, Lanyok! :)

Irhatnam azt, h szalljanak ilyen angyalkak, meg szentlelek, meg ide-oda ropkodo "kitudjamik",
de inkabb csak nemes egyszeruseggel, Boldog Karacsonyt kivanok Nektek.
Legyen toltottkaposztaforraltborkispalinkahalaszlesoksuti, tobbit ugyis megoldja mindenki! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 17:10 

Csatlakozom! Kellemes karácsonyi ünnepeket és BÚÉK minden kedves Pectusosnak! :P

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 20:05 

Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.12.30. 02:43 

Sziasztok!
17 éves vagyok, Ádámnak hívnak. :) Egyszer anno még a műtétem előtt pár nappal/héttel írtam ide, utána viszont részemről abbamaradt ez. Most viszont megint ide találtam, igazából kérdésem lenne azok felé, akik már átestek a lemezkivételen is.

Először is a műtéthez képest mekkora a fájdalom egy 10-es listán? Tegyük fel a műtét a 10-es. :)
Másodszor, bent kell tölteni az éjszakát?
Mennyire lesz furcsa utána, észre fogom venni, fog fájni? Fog akadályozni, korlátozni valamiben?

Nekem majd másfél év múlva, azaz 2014 nyarán fogják kivenni, jelenleg másfél éve van bent, tehát pont félidőnél járok.

Valamikor a nap folyamán megírom majd a műtéttel kapcsolatos tapasztalataimat én is, mert van bőven, de azokhoz most fáradt vagyok így majdnem hajnali 3-kor. :D

De ha nem jönnék addig mégsem, akkor Boldog Új Évet és kellemes ünnepeket Nektek ! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.01. 19:56 

Üdvözletem Hölgyek, Urak!

Elég rég nem jártam erre ezért elnézést is kérek. De beindult az élet amióta "normálisan" nézek ki. Csajok, meló, emelt fővel :)
De ismerik ezt az érzést akik már túl vannak legalább a "beültetésen".

Aki nem ismerne 2011.januárjában kezdtem meg pályafutásom, mikor is a laptop és a mobilnet segítségével kötelességemnek éreztem hogy támogassam a "kollégáimat". Ezért élőben közvetítettem az eseményeket a kórházból napról napra.

(Akit esetleg érdekel az lapozzon vissza 2011.január 20-ig. )

Nos el telt két év lassan közeledünk a kivétel napjához amely még nem ismert, de természetes szokásomhoz hűen. Két legjobb barátom a laptop és a mobilnettel karonfogva indulok majd el ismét a kórházba. Ahonnan élőben fogunk kapcsolni.

Addig rendelkezésetekre állok ha valami kérdésetek van szívesen válaszolok rá.

Üdv!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.01. 20:09 

Messa írta:
Sziasztok!
17 éves vagyok, Ádámnak hívnak. :) Egyszer anno még a műtétem előtt pár nappal/héttel írtam ide, utána viszont részemről abbamaradt ez. Most viszont megint ide találtam, igazából kérdésem lenne azok felé, akik már átestek a lemezkivételen is.

Először is a műtéthez képest mekkora a fájdalom egy 10-es listán? Tegyük fel a műtét a 10-es. :)
Másodszor, bent kell tölteni az éjszakát?
Mennyire lesz furcsa utána, észre fogom venni, fog fájni? Fog akadályozni, korlátozni valamiben?

Nekem majd másfél év múlva, azaz 2014 nyarán fogják kivenni, jelenleg másfél éve van bent, tehát pont félidőnél járok.

Valamikor a nap folyamán megírom majd a műtéttel kapcsolatos tapasztalataimat én is, mert van bőven, de azokhoz most fáradt vagyok így majdnem hajnali 3-kor. :D

De ha nem jönnék addig mégsem, akkor Boldog Új Évet és kellemes ünnepeket Nektek ! :)

Hali Ádám!

Próbálom lepókhálózni emlékeimet. Annó úgy olvastam még nem is tudom hol, vki beszámolt róla röviden.
Egy éjszakát mindenképp erősen ajánlatos bent tölteni mer ugye a műtét az műtét bármi meglehet, vérzés, ez.az nah mind1 nem ez a lényeg.

A többi az már semmi, persze varrat szedésig nagyon majd ne ugrálj meg utána se 1 hétig legalább. Furcsa, hát nekem az furcsa lenne hogyha nyújtózkodásnál valami nem csesztetné a jobb oldalam. :D Szóval ez furcsa lesz gondolom.

Kitartás kolléga, én úgyis előbb megyek a vágóhídra mint te majd mesélek. Addig is tojd le.

Béke!

Kiegészítés:

Még annyit tennék hozzá mivel most nem tudok leállni ;)
"Másodszor, bent kell tölteni az éjszakát?" ezen a kérdésen megakadtam a gondolataim.

Kedves Ádám és mindenki. A legfontosabb hogyha már elmúltatok 18 évesek, semmi NEM KÖTELEZŐ! Csak egyszerűen javasolt. A kórházban nem korlátozhatják a beteget. Persze a BTK itt is érvényes :D
Mikor én oda bekerültem és azt hiszem a 3. napon mondtam azt hogy na akkor most megyek haza akkor a nővérek és orvosok mondogatták hogy "hát az nem úgy megy!". De pontosan úgy megy. Reggel felálltam összepakoltam és hazamentem.

Szóval Hölgyek, Urak csak talpraesetten!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.02. 20:20 

Thommy! Mikor láthatunk előtte-utána képeket? :D Megesz már a kíváncsiság, hogy hogyan sikerült :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.03. 19:44 

Tomi írta:
Szia r4pid!

Engem is Kálmán doktor Úr műtött nem is olyan régen, november 21.-én. 27,5éves vagyok lassan és 190cm. Nekem is elég fentről a szegycsont markolat részétől látszódott a süllyedés. Műtét előtt kérdeztem a dokit, hogy elég lesz-e egy lemez vagy kettő kellesz és azt mondta, hogy az majd, úgyis kiderül a műtőben ha kell berak mégegyet, végül megoldotta eggyel. A felső részen még mindig van mélyedés, de így megvizsgálva (mivel én rendszeresen edzettem, kondiztam műtét előtt) látni, hogy ez már nem a szegycsont süppedése (talán egy nagyon-nagyon minimális maradt, ami miatt nem érte volna már meg betenni a másikat, főleg ebben a korban) miatt van, hanem a mellizmom belső és felső része van jobban elmaradva az alsó és oldalsó részétől. Egyébként azt hiszem nekem is akkora lemezem van. A hegek kb.3-3,5centisek lettek, nagyon picik. Ha bármilyen kérdésed van tedd fel nyugodtan és szívesen válaszolok. Szia!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod! :)

Holnap reggel remélem lesz időm felhívni a dokit, jó lenne már 2 év után végre lefixálni egy időpontot :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.04. 22:38 

Chaser! :)

Holnap delutan rakok fel vagy kuldok at mail-ben. :)
Mar egesz jol vagyok, nem is szedem mar a fajdalom csillapitokat.
Mondjuk, ovatosan csinalok mindent.
Ennek ellenere szilveszterkor megfaztam. :) A tusszentes es a kohoges eleg rossz de ki lehet birni. :)
Jovo het utan megyek edzeni, mar alig varom, h kicsit megmozgathassam magam. :)

Jo ejt! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.05. 19:33 

Na kíváncsi vagyok már nagyon :)
Azért még óvatosan az edzéssel :D

Úgy néz ki áprilisban én is megyek :P Már szeretnék nagyon túl lenni a dolgon

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]