Messa írta:
Sziasztok!
" kérdésem lenne azok felé, akik már átestek a lemezkivételen is. "
Szia.
Elmesélem neked az én lemezkivételemet. :
A három év lejártával ismét felkerestem az orvosomat, akivel ezuttal csak telefonon beszéltem és megbeszéltük a műtét (lemezkivétel) időpontját. Reggel 7 re mentem be, majd vérvétel, ezután pár vizsgálat (ugyanazok, mint műtét elött, pl légzésfunkció, alvadásteszt, röntgen, keresztrejtvény). Délben már a benti fincsi ebédet ettem. Másnap reggel volt a lemezkivétel, vagyis inkább délelött. Ez a szokásos móka, műtőbe kocsikázás, maszk a mellkasomra téve, aztán filmszakadás.
Dél körül már megint a szobámban voltam a jobb oldalamon egy vágással (itt hűzták ki a lemezt) és egy bekötött infúzióval. A katétert ezúttal is megúsztam.

A fájdalom a behelyezés 10-es fokától (pokolian fáj) ez most kb 3-as volt. Éreztem az oldalamon a vágást, de ha nem mozogtam, nem fájt. Tehát nem mozogtam. Úgy sem nagyon lehetett felkelni, mag aztán az altatás miatt kicsit rosszul is éreztem magam, de aztán estére helyrerázódtam és már vacsit is kaptam. Emlékszem, hogy már a folyosón néztem a naplementét. A doki elmondta, hogy simán kicsúsztatta a lemezt három év után is és nem volt semmi probléma, holnap délelött már mehetek is haza.
Persze a felülés ugyan kicsit nehezen ment, de mivel csak az egyik oldalamon volt vágás, a másik oldali kezemmel és az ágy végéhez kötött kötéllel segítettem fel magamat. Az este nyugisan telt, persze aludni nem nagyon tudtam, így rádiót hallgattam. Másnap reggel vizit, és egy utolsó röntgen, aztán megkaptam az utilaput és reggeli után már rakták is rendbe az ágyamat a következő "vendég" számára. A fájdalom csak egy egy rossz mozdulatnál jelentkezett és igazából nem is zavart. Egy két nap után már nem is fájt. Varratkivétel egy hét múlva volt.
Összességében a lemezkivétel piskóta a beültetéshez képest. Igazából volt, aki csak két napot volt bent, mert a műtét napján ment csak be, másnap meg már dobták is ki a szűrét.
Üdv G.