http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 17:38

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2013.03.17. 01:29 

Sziasztok!

Nagyon sokat böngésztem ezt a fórumot mielőtt a műtétembe belevágtam. Rengeteg más oldalt, videót, képet megnéztem, blogokat olvastam, közben készül az enyém is. Immár valamiféle vállalható formában osztom meg veletek:
http://pectus.comuv.com/
Előtte-utána képek, képek a hegek gyógyulásáról, CT kép, komplett sztori, a kórházban töltött időről pedig napi többszöri infó.

Köszönet mindazért, ami itt van, köszönet Nektek ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.17. 19:11 

snorb07 írta:
Sziasztok!

Nagyon sokat böngésztem ezt a fórumot mielőtt a műtétembe belevágtam. Rengeteg más oldalt, videót, képet megnéztem, blogokat olvastam, közben készül az enyém is. Immár valamiféle vállalható formában osztom meg veletek:
http://pectus.comuv.com/
Előtte-utána képek, képek a hegek gyógyulásáról, CT kép, komplett sztori, a kórházban töltött időről pedig napi többszöri infó.

Köszönet mindazért, ami itt van, köszönet Nektek ;)

EZ AZTÁN A BESZÁMOLÓ!!!!!!!! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.19. 00:17 

Köszönjük szépen ezt a remek beszámolót!:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.19. 20:43 

Sziasztok!
Nagyon örülök, h. megtaláltam ezt a fórumot, mert igazándiból a műtét utáni eseményekről nem igazán írnak sehol, így fogalmam sem volt eddig mire számíthatok.
Nálam gyorsan pörögnek az események, tegnapelőtt voltam dr. Kocsis Ákosnál és már április 4-re tudott műtéti időpontot adni.
Hát, majd meglátom, hirtelen bennem van a para.
Mind a 78 oldalt még nem tudtam elolvasni, de így első ránézésre én leszek a rangidős. A 73 a születési évemet jelöli. Sőt, a nők táborát erősítem.
Ha bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok, úgy látom ez a fórum tényleg azért van, hogy biztassuk egymást. Rám is rám fér.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.20. 19:35 

n_73 írta:
Sziasztok!
Nagyon örülök, h. megtaláltam ezt a fórumot, mert igazándiból a műtét utáni eseményekről nem igazán írnak sehol, így fogalmam sem volt eddig mire számíthatok.
Nálam gyorsan pörögnek az események, tegnapelőtt voltam dr. Kocsis Ákosnál és már április 4-re tudott műtéti időpontot adni.
Mind a 78 oldalt még nem tudtam elolvasni, de így első ránézésre én leszek a rangidős. A 73 a születési évemet jelöli. Sőt, a nők táborát erősítem.
Ha bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok, úgy látom ez a fórum tényleg azért van, hogy biztassuk egymást. Rám is rám fér.

Szia! hát akkor üdv a csapatban :D
Hát igen.. kocsis doktor nem sz@rozik, korrekt és lényegre törő..... Gondolom az OOi-ben fognak műteni, merre is laksz?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.21. 07:35 

keleti01 írta:
n_73 írta:
Sziasztok!

Szia! hát akkor üdv a csapatban :D
Hát igen.. kocsis doktor nem sz@rozik, korrekt és lényegre törő..... Gondolom az OOi-ben fognak műteni, merre is laksz?

Igen, kb. úgy beszélt róla mint egy mandulaműtétről :) Sajnos kedd óta nem volt időm olvasgatni a fórumot, de ezek szerint te ismered őt. Jobb ez így ilyen hamar, nem kell izgulnom hónapokig. Igen ott lesz a műtét. Nem a közelben lakom, 120 km-re a fővárostól, Szekszárd közelében.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.21. 15:05 

izgalomra semmi okod... Műtét mellett döntöttél és nem fogod megbánni, egy hónap múlva a múlté lesz minden. tényleg messze laksz, ha van Pesten ismerősöd családtagod? nagyban megkönnyítené a műtét előtti vizsgálatok "lerendezését"
nem tudom h mit beszéltetek meg de szerintem a friss eredmények kellenek nem ?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.22. 06:18 

Csak egyszer kell mennem, a műtét előtti héten, altatóorvos, szív UH, ilyesmi. Autópályán már nem olyan nagy idő, másfél óra alatt Pesten vagyunk. Majd a család
kocsikázik párszor a látogatások miatt. Régi vágyam fog teljesülni (remélhetőleg, mert ugye csak az a biztos ami már megtörtént :) ) A műtéttel járó fájdalom egyáltalán nem érdekel, attól nem félek, inkább csak attól mi van akkor ha műtét közben valami baj történik.
Neked mikor volt a műtéted? Engem nagyon érdekelne az utána lévő pár hét, hogy érezted magad, milyen volt a lábadozás. Előre is köszi a segítséget! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.22. 11:07 

Tavaly augusztusban műtöttek, és ami a lábadozást illeti számomra a hátfájás és az ágyból való felkelés volt necces, no meg az injekciót se szerettem de végül megszoktam..ami nekem a legrosszabb volt az a műtét utáni 48 óra.. nagyon feszített az egész.. hamarosan majd a saját testeddel fogod érezni.. annyi infót olvashatsz itt h nem ér semmi meglepetésként (szerintem) Nektek lányoknak meg nagyobb a fájdalom küszöbötök, lehet meg se érzed, lehet h csak mi nyávogunk ennyit :lol:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.22. 11:27 

Sziasztok sracok!

Remelem mindenki jol van es nem ereztetek nagyon meg a hideg frontot, aztan a meleget. :)
Hala Istennek megszunt az a bizonyos "villamgyors" fajdalom es szerintem a megeroltetes miatt lehetett. Na mindegy. :)
n_73 Szia! ;)
Szereny reszemrol, a kerdesedre valaszolvan...
Mar ugye Te is a 30+-os kategoriaba tartozol, mint en. Ezert egy kicsit masabb, talan nehezebb a mutet. Kemenyebbek a csontok, porcok, be vannak allva a "helyukre".
Nekem egy kb. szimmetrikus deformitasom volt, kb. a mell sikjatol 4-5 cm-el beljebb.
Tehat viszonylag komoly. (A gyogytornasz annyit mondott, h irodalmi eset. :) koszi...)
A mutet alatt nem tudom, h volt e komplikacio de az orvos (Benko doktorur, Pecsrol) megjegyezte, h volt vele munka. De en sem szamitottam arra, h ilyen jo eredmenyt ki tud hozni. Halas vagyok neki!
A mutetem es a felebredes utan nem volt valami kellemes. En nem
kaptam epit, hanem csak morfiumot, azt is ketszer es utana pedig fajdalomcsillapitokat.
Ami nekem ezen a teren nagyon hasznalt, az a Contramal volt, kis sarga-zold szinu, kemenykapszula.
Felnott fejjel, azt mondom a mutet utani par napra, h siman kibirhato de nem kellemes, viszont hamar felepulsz, naprol-napra jobban mulnak a fajdalmak is.
En 6 napot voltam korhazban, biztos ami biztos alapon. Aztan otthon kb. 1 honapig szedtem rendszeresen a csillapitokat, aztan szepen elhagytam mindent. Mara mar semmit nem szedek es fajdalmam sincs, ami rendszeres lenne.
A felulesekre, lehajolasokra, gugolasra es majd erzed magadon, nagyon figyelj es legy ovatos, foleg az elso par hetben. Nehogy a varratok szakadjanak stb!
Nalam ami gondot okozott eleinte, az a felules es a lehajolas volt. De mara szinte a regi vagyok. Mar tudok oldalt is aludni. :)
Egy a lenyeg ebben a nagy egeszben, ne felj, siman kibirod es hidd el az eredmeny nagyon meger mindent. Mindig fog osztonozni, amikor odanyulsz es erzed, h mennyivel masabb!
Fel a fejjel, en drukkolok majd Neked! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]