http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:14

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2013.03.22. 14:26 

Kedves n_73!

Nem tudhatod előre, hogy milyen lesz a műtéted, vagy hogy lesz-e valami gond. Csak gondolj arra, hogy sikerül és minden rendben megy. Én is ezt tettem. Ha azon aggódsz, hogy jaj, milesz ha... akkor tuti lesz valami para. Szal csak nyugi ;)
A műtét utáni időszakról olvashatsz itt visszafelé, reeeengeteg infó van, akár a "blogomat" is nézheted, éppen aktuális, 18 napja vagyok otthon ^^
Szuperül érzem magam, alap helyzetben senki meg nem mondaná, hogy műtöttek. Sok szempontból óvatosnak kell lennem, nem szabad forogni, de hajolni bírok, magasra nyúlni parás, nehezet emelni parás, ágyból felülni parás...
A többit megtalálod ott leírva :)

Ne fogd vissza a kérdéseid ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.23. 06:56 

Thommy írta:
Sziasztok sracok!

Remelem mindenki jol van es nem ereztetek nagyon meg a hideg frontot, aztan a meleget. :)
Hala Istennek megszunt az a bizonyos "villamgyors" fajdalom es szerintem a megeroltetes miatt lehetett. Na mindegy. :)
n_73 Szia! ;)
Szereny reszemrol, a kerdesedre valaszolvan...
Mar ugye Te is a 30+-os kategoriaba tartozol, mint en. Ezert egy kicsit masabb, talan nehezebb a mutet. Kemenyebbek a csontok, porcok, be vannak allva a "helyukre".
Nekem egy kb. szimmetrikus deformitasom volt, kb. a mell sikjatol 4-5 cm-el beljebb.
Tehat viszonylag komoly. (A gyogytornasz annyit mondott, h irodalmi eset. :) koszi...)
A mutet alatt nem tudom, h volt e komplikacio de az orvos (Benko doktorur, Pecsrol) megjegyezte, h volt vele munka. De en sem szamitottam arra, h ilyen jo eredmenyt ki tud hozni. Halas vagyok neki!
A mutetem es a felebredes utan nem volt valami kellemes. En nem
kaptam epit, hanem csak morfiumot, azt is ketszer es utana pedig fajdalomcsillapitokat.
Ami nekem ezen a teren nagyon hasznalt, az a Contramal volt, kis sarga-zold szinu, kemenykapszula.
Felnott fejjel, azt mondom a mutet utani par napra, h siman kibirhato de nem kellemes, viszont hamar felepulsz, naprol-napra jobban mulnak a fajdalmak is.
En 6 napot voltam korhazban, biztos ami biztos alapon. Aztan otthon kb. 1 honapig szedtem rendszeresen a csillapitokat, aztan szepen elhagytam mindent. Mara mar semmit nem szedek es fajdalmam sincs, ami rendszeres lenne.
A felulesekre, lehajolasokra, gugolasra es majd erzed magadon, nagyon figyelj es legy ovatos, foleg az elso par hetben. Nehogy a varratok szakadjanak stb!
Nalam ami gondot okozott eleinte, az a felules es a lehajolas volt. De mara szinte a regi vagyok. Mar tudok oldalt is aludni. :)
Egy a lenyeg ebben a nagy egeszben, ne felj, siman kibirod es hidd el az eredmeny nagyon meger mindent. Mindig fog osztonozni, amikor odanyulsz es erzed, h mennyivel masabb!
Fel a fejjel, en drukkolok majd Neked! ;)

Halihó!
Nagyon köszönöm a beszámolót! Azt hiszem az "irodalmi esettel" nekem sincs gondom :( :) A PI értékre (ha jól emlékszem a rövidítésre) a doki csak annyit mondott 5 feletti. Hát gondolatod... :) A +30 miatt aggódtam, de az orvos ahogy ránézett a CT-re rögtön mondta h. műthető, a porcosodás nem fejeződött be. Már akkor majdnem sírva fakadtam örömömben!
Ha csak a fájdalmon múlik, akkor részemről nincs gond, azt ki fogom bírni. Inkább az a "légy óvatos" fog nehezen menni, (nem tudok a fenekemen megmaradni :) ) de azt hiszem most nagyon becsületesen be fogok tartani mindent, ha már egyszer eljutottam idáig akkor nehogy "elrontsam". Fizikálisan is jó állapotban vagyok, heti 4x sportolok, remélem ez is hasznomra lesz a lábadozás alatt.
A kórház után, már otthon, mennyire tudtál fent lenni? Gondolom azért sokat kell pihenni, de azért ki lehet menni a lakásból, nem? Pl. bevásárolni. Na jó, nem úgy gondolom h. én cipekednék :) Lehet hülye kérdéseket teszek fel, csak arra vagyok kíváncsi, h. a "biztonsági előírások betartása mellett" kb. mennyi idő az visszatérhetek az alap életvitelemhez.
Előre is köszi, h. drukkolsz! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.23. 07:08 

snorb07 írta:
Kedves n_73!

Nem tudhatod előre, hogy milyen lesz a műtéted, vagy hogy lesz-e valami gond. Csak gondolj arra, hogy sikerül és minden rendben megy. Én is ezt tettem. Ha azon aggódsz, hogy jaj, milesz ha... akkor tuti lesz valami para. Szal csak nyugi ;)
A műtét utáni időszakról olvashatsz itt visszafelé, reeeengeteg infó van, akár a "blogomat" is nézheted, éppen aktuális, 18 napja vagyok otthon ^^
Szuperül érzem magam, alap helyzetben senki meg nem mondaná, hogy műtöttek. Sok szempontból óvatosnak kell lennem, nem szabad forogni, de hajolni bírok, magasra nyúlni parás, nehezet emelni parás, ágyból felülni parás...
A többit megtalálod ott leírva :)

Ne fogd vissza a kérdéseid ;)

Szia snorb07! :)
Igen-igen, mindenképpen pozitív képet igyekszem elültetni a kis buksimban! Már látom magam a műtét után, talpig betadinban és h. mosolygok az ágyban mert sikerült! :) A blogod volt az első amit elolvastam, nagyon jó leírás! Egyszer nálam is volt olyan, h. a dokinő megkért, maradjak még egy kicsit a röntgenben, mert ő még ilyet nem látott, h. a szív teljesen a bal oldalon van. :)
A hétvégén igyekszem ideverekedni magam a gép elé és olvasgatni fórumot, h. még több infót gyűjtsek be.
Ez a "szuperül érzem magam..." kezdetű mondat nagyon biztatóan hangzik, 18 nappal a műtét után! :)
Köszönöm a támogatást, nem fogom visszafogni a kérdéseim! :)
Kellemes hétvégét!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.23. 07:15 

keleti01 írta:
Tavaly augusztusban műtöttek, és ami a lábadozást illeti számomra a hátfájás és az ágyból való felkelés volt necces, no meg az injekciót se szerettem de végül megszoktam..ami nekem a legrosszabb volt az a műtét utáni 48 óra.. nagyon feszített az egész.. hamarosan majd a saját testeddel fogod érezni.. annyi infót olvashatsz itt h nem ér semmi meglepetésként (szerintem) Nektek lányoknak meg nagyobb a fájdalom küszöbötök, lehet meg se érzed, lehet h csak mi nyávogunk ennyit :lol:

Szia! :)
Még nem volt időm a fórumot böngészni, remélem a hétvégén sikerül kiharcolnom 1-2 órát a gép előtt! :) Tavaly augusztus, akkor te már vidáman vagy! Téged is dr. Kocsis műtött? A fájdalomtól nem félek, a többiről meg igyekszem csupa jó képet festeni magamnak, ahogy a műtét után felébredek is mindent rendben találok! :) Csak pozitívan, csak pozitívan :)
Kellemes hétvégét!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.23. 12:11 

Ami az en felepulesemet illeti, en szerintem az atlaghoz tartozom, igaz betartottam minden utasitast, amit az orvos mondott. Ertem ez alatt, pl. h az elso 2-3 hetben nagyon ovtosan, semmit nem emelve (igaz nem is tudtam volna), kimelve magam mulassam a napokat. :)
A 2-3 het letelte utan, 5 hettel kezdtem el ugymond. mozogni. Tornazni, atmozgatni jobban a testem, mint a gyogytornaval. Engem Dec. elejen mutottek es mostanra mar siman emelek mindent, mint regen.
Erezni fogod Te is, h mennyit birsz. Tulzasba ugysem tudod vinni, mert egyreszt faj, masreszt pedig ha faj, akkor ugye rosszat sem akar az ember maganak, igy meg is allsz a tenykedessel. :)
Setalni mar a mutet utan is setaltam, mert kellett es mert akartam mar vegre mozogni. En kb. ket hettel a mutet utan mentem ki jatszani a kutyaval egy kicsit. De ekkor nem emeltem meg semmit.
Setalni setalgathatsz, majd erzed, h mennyi az eleg belole de cipekedni ne cipekedj, stb. Szepen fokozatosan. A fokozatossag nagyon fontos lesz. En pl. amikor bevettem a gyogyszert, akkor "semmi nem fajt", orultem h milyen jol megy minden, ereztem h tobbet mozgok, mint amennyit szoktam de ugye nem tartott vissza semmi szinte. Aztan jott a feketeleves... Amikor kiment a fajdalomcsillapito hatasa. Pfff. ket napig alig birtam mozogni... Tehat fontos, h fokozatos legyel... ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.23. 16:44 

Majd észben tartom a tapasztalataitokat és nagyon fogok vigyázni. A mondás is úgy tartja, az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján. Hát én igyekszem okos lenni :)
Itt szinte csupa-csupa pozitív tapasztalatot olvastam, ez is bátorságot ad. Na, nem ahhoz kell, hogy akarom-e, mert naná h. akarom! :) A kockázatoktól való félelmet könnyebb így legyőzni.
Köszönöm a segítséget és a jó tanácsokat!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.27. 05:52 

Hó reggelt kívánok! :)
Most h. ezen a szép, havas tavaszi reggelen dolgozni jöttem, az jutott eszembe, h. a műtét után kb. mikor tudok majd autót vezetni? Vannak
ezzel kapcsolatos tapasztalatok/emlékek?
Egyébként holnap megyek a műtét előtti vizsgálatokra, remélem nem kell egész nap ott ülnöm... Mennyire gyorsan megy ez? A doki azt mondta ne ijedjek meg, rengetegen lesznek de nem kell kivárnom a sorom. Hát, remélem majd emlékezni fog rám!
További szép napot!
N.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.27. 12:01 

Még havasabb reggelt!! Hát ha kocsis doktor azt mondta h nem kell sokat várnod akkor biztos úgy lesz :P Kivéve ha nem kell sürgősen valahol asszisztálnia, műtenie.. Azért vigyél szendót meg üdítőt. Ami az autóvezetést érinti, biztosan nem tudsz majd kereket cserélni :D , én nem vezettem csak utas voltam.. de nem volt vészes, kibírtam a pesti utakat. Szerintem kormányzásnál v olyan manővereknél ahol gyorsan kell alászedned stb. és nincs szervó akkor az lehet h gond lesz egy darabig..

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.28. 12:45 

Thommy!
Nem akarlak nyaggatni vagy ilyesmi, de tudnál küldeni vagy ide feltenni előtt-eutána képeket? Kíváncsi lennék nagyon, legfőképp mert én is Benkő Dr. Úrhoz fogok menni, meg írtad, hogy nagyon megvagy elégedve az eredménnyel :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.03.28. 19:37 

Kedves keleti01!
Valójában már elegem van a hóból ne kívánj többet! 7-től délig élveztem az intézet vendégszeretetét. Minden flottul ment, kivéve az altatóorvos, ott dekkoltam 2 órát.
Na, akkor majd én leszek a tesztalany vezetésnél, ugyanis kénytelen leszek saját magam fuvarozni. Majd beszámolok az élményekről :)
Most már biztos, hogy 04.04-én kell befeküdnöm, másnap reggel pedig velem kezdenek. Azt nem ígérte Kocsis doktor, h. "Claudia Schiffer mellkast fog csinálni, de jó lesz az biztos" - ezt ő mondta :)
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Üdv,
N.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]