http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 11:07

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2013.04.06. 21:27 
Adminisztrátor

Szerintem nem nagyon fog menni a műtét napján való hazamenetel. Azért mégiscsak egy műtétről van szó altatással, és az orvos sem szivesen engedi ki a páciensét rögtön egy mellkasműtét után. Az igaz, hogy a kivétel után este már felkelhettem és a folyosón sétálva néztem a naplementét, de mivan mondjuk, ha estére belázasodsz?
Ezért szeretik megvárni a másnapot a dokik és szerintem egy napot te is kibírsz. Másnap 10-kor már a taxiban ültem hazafelé...

Ne aggódj, nemsokára eljön a vég! :D

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.08. 12:37 

Jó Reggelt Kollégák!

Most keltem az altatásból. úgy néz ki élek! :-D

Peace

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.08. 16:55 

Jobbulást tomi20!! :D és megkaptad a lemezt??

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.08. 17:34 

Tiszteletem a Kollégáknak!

Mindenek előtt válaszolnék kérdésedre kedves Keleti. Mikor dumáltam egy csini nővérkével szóba került a dolog, a témát úgy zártam le hogy "kell a fszmnak, hülye vagy?" :D

Rendesen meglepődött a drága, azt mondta én vagyok az első aki nem kérte el műtét után.

Én személy szerint úgy vagyok vele hogy soha többé ne lássam. Nem akarok vele sem büszkélkedni sem ijesztgetni hogy ez volt bennem.

A mai hazamenetel nem fog, egyébként nem is bánom húzódik mindenem a kötések olyanok mint a gyanta szalagok, szerintem simán letépnék a bőrt rólam. A helyzetem egyébként nem vészes műtét után 1-2 órával felkeltem járkáltam nem volt semmi gond. Most kaptam egy másik ágyat már be is bútoroztam, laptop, gyümölcslé, görög saláta a trófeából.

Holnap reggel meg taxiba be ablakot le könyököt ki egyesbe be.

Nagyából ennyi, bármi kérdésetek van írjátok meg, még így frissibe tudok válaszolni :D

Peace.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.09. 08:18 

Halló-halló Bádogember jelentkezik! :-) Az előbb már egy kisebb novellára valót beklimpíroztam de elszállt valahol az éterben. Röviden annyit h sajnos nem a tervek szerint zajlott a műtét de túl vagyok rajta :-) Holnap mehetek haza majd gépről jelentkezem a részletekkel! Addig is nagyon köszööm azoknak akik drukkoltak és lélekben velem voltak! Szép napot mindenkinek, N.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.09. 12:57 

Hali mindenki!

Először is örülök hogy mindketten jól vagytok.
Másodszor pedig azt kérdezném hogy ki mit érzett műtét után kb 2-3 héttel?Nekem pl zsibbad a mellkasom azon a sávon ahol a vas van.másnak is volt ilyen? :)
a válaszokat előre is köszi :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.09. 15:54 

sziasztok.. Hát zoleee nekem érzékeny volt a nyomásra..
n73!!!!! jobbulást neked is :!: .. kíváncsian várom a beszámolod!!! mi nem történt úgy ahogy kellet :o :shock: :roll: ???

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.11. 08:37 

Sziasztok!
Hát akkor most már itthonról, kényelmesen a laptop mellől! :) Először is köszönöm az érdeklődő sorokat, másodszor pedig a részletek:
Mint írtam a műtét nem egészen úgy alakult ahogy azt a doki elképzelte: mégsem voltak elég porcosak azok a bordák, úgyhogy nagyon megszenvedett/megszenvedtünk velük. Az egy órásra tervezett műtét 2 órás lett és sajnos jobb oldalon az egyik nem bírta az "erőszakolást" és eltört. :( Kocsis doktor azt mondta: még egyszer nem vállalná. Hát pénteken és szombaton én is úgy éreztem, többször felmerült bennem, hogy: "azonnal vegyék ki!"
A műtét után rosszul ébredtem, úgy éreztem nem tudok levegőt venni. Ez iszonyat volt! Teljesen bepánikoltam, hogy "megfulladok, megfulladok!" , úgyhogy 1 napig bónusz oxigént kaptam. :) A pénteki nap amúgy teljesen K.O., néha felnéztem és létszámellenőrzést tartottam: férjem, húgom megvan, aztán kábulat tovább.
A szombati nap pocsékul kezdődött, ugyanis irtózatos hányingerrel ébredtem. Mint kiderült, valószínű h. attól a bivalyerős fájdalomcsillapítónak a mellékhatása amit az éjszakás nővér kotyvasztott, úgyhogy csak győzték belém tölteni a csodaszereket. Valamikor kora délután éreztem úgy hogy talán már megmaradok. (Ez a hányás nálam kritikus dolog, már műtét közben és után is folyamatosan adták a csillapítót, miután szóltam h. nagyon hajlamos vagyok rá, ami egészen szombatig nagyon jól működött is.)
A komplikációra való tekintettel a doki nem is engedte h. szombaton felkeljek, úgyhogy vasárnap sikerült először talpra vergődnöm, a csövet hétfőn délelőtt vették ki.
De! ami a lényeg: nagggyon frankó lett :) Mintha nem is én lennék :) :)
Amit most érzek, 6 nappal a beavatkozás után: a nyakamtól kezdve végig fáj a bal vállam (először a jobb oldalon kezdődött)
alig tudom a fejem elfordítani. DE! a lemez miatt fájdalomcsillapítóra 3 napja nincs szükségem! Folyamatosan érzem h. bent van, feszít de ez inkább csak kellemetlen. Ágyból felkelés nagyon jól megy, eleinte úgy ültem fel, hogy felhúztam a térdem, átkaroltam, egy kis lendület, egy kis hasizom és már ültem is :) Nem biztos h. jó módszer, nálam bevált.
A levegővétel is kicsit nehézkes, hamar kifulladok, de csinálom a gyakorlatokat remélem ez is nemsokára változik.
Összegezve: azt hiszem túl optimista voltam a műtét utáni állapotot tekintve de ugye a beavatkozás sem így lett tervezve :( Az első két nap volt a kritikus, utána meglepően gyors javulás. Megjegyzem, ha 20 évvel fiatalabb lennék ez egyáltalán nem így alakult volna, de kibírható, úgyhogy a "kevésbé fiatal" korosztály kedvét se vegye el. Erő, bátorság, kitartás kell hozzá (mint a legtöbb dologhoz) és meg lesz a jutalom! :)
Úgy látom lassan egy litániára való összejött, nem is fárasztalak tovább benneteket! Minden kérdésre nagyon szívesen válaszolok, még friss az élmény!
Szép napot mindenkinek,
N.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.11. 16:54 

És fáj a bordád? mit érzel ott?? Hát nem semmi, a lényeg h túlélted és meg vagy elégedve az eredménnyel... nos egy nagy dolgot máris kipipálhatsz életed listáján :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.11. 22:27 

Örülök hogy végül az eredménnyel meg vagy elégedve n_73:) egy újabb érdekes történettel lettünk gazdagabbak:)
kitartás a továbbiakban:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]