http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 23:25

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2013.04.12. 17:05 

Ma elmentem, hogy megbeszéljek műtét időpontot, de Benkő Dr. úr lebeszélt a műtétről elég erőteljesen, azt mondta, hogy ami nekem van ahhoz nem érdemes nyúlni mert nem lenne olyan jó az eredmény mint amit elképzelek és nem éri meg a kockázatokat meg a több év nyűgöt :(
Valahol kicsit csalódott vagyok, valahol meg örülök hogy nincs akkora bajom. Azt mondta fogadjam meg a tanácsát inkább járjak el úszni, gyúrni meg tornázni, mert ez minimális ahhoz képest, hogy másoknak mi van.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.13. 02:38 

ChaserHUN90!

:? nehéz bármit írni, hiszen ahogy nézem, te is elég alaposan utánajártál a témának. ha a doki javaslatát megfogadod, akkor az úszást tudom javasolni, nálam az mentett meg a gyermekkori "fulladásaimtól." ki nem gyógyított belőle (mert ugye nem is volt rendszeres), de segített, az tény.
egyébként mérlegelj. ha tényleg nagyon akarod, kérdezz meg egy másik orvost is. ha pedig úgy álltok esetleg, magánklinikán sztem minden további nélkül megcsinálják.

n_73!

az eredmény igen motiváló, nézegesd, tapogasd, érezd, hogy rendben vagy ;)
a felülésnél nálam a kórházban, ill. utána otthon is volt egy kis húzódzkodó, az jelentette 3 nappal ezelőttig a felkelést. mostmár úgy kelek fel, mint te.

a nem várt problémát sajnálom, de ne szegje kedved, ezzel is bizonyítottad, hogy erős vagy! gratula neked!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.13. 17:25 

Olyan fura most az egész, mert tavaly megadta még a névjegykártyáját is, hogyha meggondolom magam szóljak, most meg azt mondta nem vállalja el, mert hogy nincs szükség rá. Meg mondta, hogy a szövődmények veszélyei, persze tavaly is felhívta erre a figyelmem, de azt mondta, hogy nem szoktak előfordulni. Nem tudom mire véljem ezt, hogy most így "elutasított". Azt is mondta, hogy ez nem úgy megy mint ahogy én elképzelem, hogy szobrászkodunk azt olyanra faragunk mindent amilyenre akarjuk, és hogy egy olyan páciens akinek egy óriási kráter van a mellkasába örül ha lemezkivétel után úgy néz ki mint nekem.
De lehet kikérem még más orvosok véleményeit is.

Pécsen még van ha jól látom Dr. Molmár F. Tamás aki életrajza alapján elég nagy tapasztalattal rendelkezhet
Illetve gondolkoztam Dr. Kocsis Ákoson, mert itt sok jót írtak róla, csak az a baj, hogy pest nekem 250km, felutazni is elég költséges sajnos.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.16. 10:40 

Sziasztok, itt ismét a Vaslady! :)
Kedves nagyzs és Mindenki!
Hát igen, elég érdekes történet, ez egy újabb verzió a műtétek történetében. Azt hiszem én túlságosan elbagatellizáltam
ezt az egészet. Gondoltam megműtenek, másnap séta folyosón aztán heppa végig. Ezzel szemben még mindig kidöglök ha fel kell mennem az emeletre a gyerekek szobájába :)

keleti 01
A bordatöréssel kapcsolatban semmi különöset nem érzek, pont a lemez alatt van. Viszont azt vettem észre minden nap "tud új féle érzés lenni" Ezt most jól megaszontam de jobb nem jutott eszembe:)
Egyik nap mintha a fém ki akarná szúrni az oldalam, máskor középen nyom, ma pedig a gyomorszájamnál van kellemetlen érzés. Mi jöhet még? :)

snorb07
Igen, 2-3 nap nekem is a kapaszkodó jelentette a felülést, de aztán mondták h. meg kellene próbálni anélkül is, akkor fejlesztettem ezt a technikát.
A "műalkotás" nem lett tökéletes, de ebből ezt lehetett kihozni. Előre megmondta a doki, h. nem lesz 100% mert nekem a bordáim felső része sem volt teljesen szimmetrikus. Bár sokat javult a kinézete azért jobb oldalon még mindig van egy kis lejtése :) De hogy saját magam idézzem a tegnapi kontrollon: "fényévekkel jobb! "

ChaserHUN90
Kocsis doktort csak ajánlani tudom, ő műtött engem is, és ahogy megismertem, szerintem imád operálni! :) Ez most nem azt jelenti hogy mindenáron és boldog-boldogtalant. Engem sem akart lebeszélni egy percig sem, mert tudja aki hozzá fordul annak elég nyomós oka van rá. Nem sok ember vállal be egy ilyen műtétet csupán passzióból.
Nem ismerem a történeted, de szerintem érdemes felvenni vele a kapcsolatot. Én március 18-án voltam nála először és április 5-én volt a műtét. 250 km elég sok, én pont a feléről jártam hozzá az is elég. De! a doki nem fog hozzád bekopogtatni! Meg kell ragadni a lehetőséget, minél előbb annál jobb, mert az idő csak telik és utólag már bánja az ember h. nem lépett időben. Az a 250 km nem jelenthet problémát egy ilyen volumenű ügy érdekében.

További szép napot mindekinek!
N.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.16. 13:06 

Sziasztok!
Ti hány évesen szántátok rá magatokat a műtétre?Én már valószínűleg elég "öregnek" számítok,júniusban betöltöm a 30-at...de sajnos szükségem van a műtétre :(
Debrecenben tudnátok nekem orvost ajánlani?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.16. 18:52 

Sziasztok!
Paintballt ti bevállalnátok a fémmel? :D Még sose voltam, de most lenne rá lehetőségem.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.16. 20:41 

lyzzi ! lehet h a 30 nem biztos h sok, dokitól is függ...25 voltammikor megkaptam tavaly, bmaxim meg eggyel lejjebb volt ha jól emlékszem :D Maxim te meg vigyázz a vasadra.. amúgy simán benne lenék :D nálunk is van a városban de eddig eszembe se jutott..

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.17. 10:01 

lyzzi!
Asszem én vagyok a csúcstartó: 39 :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.22. 13:46 

Sziasztok!

Szeretném újra megkérdezni, hátha azóta foglalkozott vele valaki:

A pectus-ra tudna valaki valamilyen biztosítást ajánlani? Nem hinném hogy lenne, mivel ez egy biztosítási szerződéshez szükséges vizsgálat idején kiderül. De ha megműttetem magam és mondjuk valamilyen okból (tök mindegy hogy hogyan), de mondjuk rosszul mozdul el az orvosi lemez és elpatkolok, erre tudna esetleg valaki valamilyen biztosítást ajánlani? (akár befektetési, akár kockázati)

Köszi! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.22. 19:36 
Adminisztrátor

Szerintem emiatt nem kell aggódnod.
Két dolog lehetséges:
Az egyik, hogy elmozdul a lemez, de ezt úgyis észreveszed, mert baromira fog fájni és azon az oldaloon kidudorodik majd a lemez.
A másik, hogy elesel és beütöd a mellkasod, a merev fém miatt azonban a bordáid nem tudnak elmozdulni és eltörnek. Ezt is észre fogod venni, mert ez is baromira fog fájni.
A biztosítás témához: szerintem nem fogsz találni olyan biztosítót, ahol erre biztosítást köthetsz. Sima balesetbiztosítást talán tudsz rá kötni, de ha eltitkolod a fémet, akkor nem kapsz semmit, ha meg bevallod, akkor csak simán nem kötnek veled szerződést.

Különben meg minek akarsz elpatkolni? :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]