http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 23:25

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2013.04.24. 08:56 

Halihó!

r4pid: Azt az elpatkolást jobb utoljára hagyni :D

Egyébként én sem hinném, h. lehet ilyen biztosítást kötni.
Mikor hazajöttem a kórházból megnéztem a kötvényem és abban az volt, h. a biztosítás megkötésekor már meglévő betegségekre illetve azokkal összefüggő kórházi napokra nem fizetnek.
De tényleg nem kell aggódnod, műtét közben be leszel kamerázva akkor nem történhet semmi, utána pedig ha rendesen odafigyelsz magadra nagyon kicsi az esély az elmozdulásra. Nekem mindkét oldalon rögzítve van de ettől függetlenül nagyon óvatos vagyok.

Kérdés:
Kinek mennyi időbe telt, amíg megszokta a cuccot? Nekem 20 napja volt a műtétem de még mindig nagyon kényelmetlen. Egyfolytában érzem h. ott van, nyom, feszít.
A nevetésről nem is beszélve. Meglehetősen vidám természetű a család (értsd: egyfolytában megy a hülyeség) és az h. nem tudok egy jót nevetni, mert olyan mintha késsel szurkálnák a tüdőmet, hát ez nekem büntetés. Meddig tarthat ez?
Ma megpróbálkoztam a porszívózással és a mosogatással. Nekem azok a mozdulatok a legrosszabbak, mikor előre nyújtott karral kell erőt kifejteni. Pl. az említett két tevékenység, ill. ruhák kirázása teregetéskor. Mondjátok, hogy már nem fog sokáig tartani!

További szép napot mindenkinek,
N.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.24. 13:20 

heló!

Kedves n_73!Kérdésedre válaszolva nekem már vannak olyan pillanatok amikor észre sem veszem hogy ott van a vas,de azért általában még érződik. Engem kb 35 napja műtöttek,de a mozgás már megy rendesen,az autót is vezettem egy kicsit,de figyelek hogy ne erőltessem meg magam.Igaz ez nem mindig sikerül mert fel kellett utaznom Pestre és a cuccok cipelése kicsit megerőltető volt,de sajnos nem tudtam mást tenni mert a főiskolán senki nem vizsgázik le helyettem. A nevetéssel kapcsolatban hasonló cipőben járok én is mint te,nálunk is egyfolytában megy a hülyülés, köhögés meg tüsszentés az szóba sem jöhet. Hogy meddig fog ez tartani arról fogalmam sincs de remélem hogy nem túl sokáig. :D

szép napot! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.24. 13:29 

Én már nem is emlékszem h mikor múlt el a fájdalom tüsszentésnél és nevetésnél...Műtét után comedy centralt néztem...szenvedés volt.. mikor a Hajós elsütötte az egyik poénját: "nem mentek be me' nem mentek be", akkor el kellett kapcsolnom :cry:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.25. 08:36 

Helló Mindenki!
Kedves Zolee és keleti01!
Ezek szerint még egy jó darabig türelemmel kell lennem. :roll: Amúgy én Kiss Ádámmal jártam ugyanígy, el kellett kapcsolnom. :cry:
Az első vezetést én mára terveztem. Muszáj, h. menjen mert különben nem tudok elmenni dolgozni és jövő hétfőn már kezdenék.
Tüsszentés ellen van egy jó módszer: mikor érzed h. kell, két ujjal gyorsan megszorítod felül az orrod kétoldalt. Nálam eddig bevált. Ja igen, és a köhögés: múltkor félrenyeltem egy kortyot, majdnem megfulladtam mert igyekeztem visszatartani.
Őszintén megvallom, nekem halvány fogalmam sem volt, h. ezek a dolgok ilyen rosszak lesznek műtét után, főleg h. ilyen sokáig fog tartani. A doki szerint kb. 2 hónap mire teljesen megszokja az emberfia/lánya, és én még a felénél sem tartok.
Hát akkor kitartás továbbra is!
Szép napot mindenkinek,
N.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.25. 15:58 

Sziasztok Sracok!

Remelem jol van mindenki! ;) csak kemenyen! :) kepzeljetek el, en meg megfaztam, ugyh. tusszogok rendesen. Egyebkent az orrbefogas nekem is hasznalt de most, sokszor nem tudom megakadalyozni. Viszont ha ugy csinalom, h megfeszitem a rekeszizmom, meg a mell es az osszes felso izmot, akkor joval kellemesebb es kissebb fajdalommal jar. Majd kitapasztaljatok Ti is. :)
Viszont a hatam kozepe eleg sokszor faj es igen komolyan. :( Veletek is volt/van ilyen?
Folyamatosan azt erzem, mint amikor a lapockamban becsipodik egy ideg. Azon gondolkodom, h elmegyek egy profi masszorhoz, hatha tud valamit csinalni. Nekem is azok a mozdulatok esnek rosszul amikor mondjuk emelni kell valamit vagy melyre lenyulni valamiert. Akkor talan nincs is gond, hanem amikor mar kezdek megpihenni estenkent. Neha ugy faj, h elzsibbad a kezem is... :( Vagy nezzek valami kremet ra? Esetleg abbamarad majd ez a fajdalom? Biztos hatul is alakulnak a bordak de elol, meg oldalt mar egyaltlan nem faj...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.25. 19:39 

voltaren dolo tabli... és a hátfájásnak búcsút inthetsz.. 8-)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.25. 21:34 

heló Thommy!

hátfájás nálam is szokott lenni vagyis inkább a jobb oldalon fáj a lapockámnál,egyébként máshol sehol.de ha ott becsípődik vagy mittudom én mit csinál akkor megfele halok és le kell feküdni hogy kicsit javuljon a helyzet.

egyébként ki hogy alszik mert én még mindig csak háton tudok,próbáltam oldalra fordulni de még nem megy mert fáj.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.26. 21:57 
Adminisztrátor

Az elején nekem is fájt a hátam, aztán lassan elmúlt, de néha néha visszatért pár napra, főleg ha hidegfront volt éppen. Ez egyébként végigkísérte mind a három évemet...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.28. 08:50 

Sziasztok Sracok!

Tegnap este nyujtozkodtam egy nagyot es ejjelre ugy megfajdult a hatam, a lapockamnal, h alig tudtam aludni egesz ejjel. :( most is faj de mar jobb valamivel. Elmegyek es veszek egy hatfajasra gyogyszert vagy nem tudom.
Azt akartam meg kerdezni, h olvastam meg anno, h van egy krem, azt hiszem O-betuvel kezdodik a neve, ami "elhalvanyitja" a sebeszeti heget. Nem tudjatok, h mi a pobtos neve?
Koszonom! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.04.29. 11:25 

Halihó!
Hát úgy néz ki ez a hátfájás mindenkinél bejött. Meg az idegbecsípődés a lapockánál. És a jobb oldalon... Meg tudnék őrülni tőle!
Én Cataflamot szoktam rá bevenni ha már nagyon-nagyon nem bírom, abból van egy rakat otthon.
Az oldalfekvést még nem próbálhattam ki, azt mondta a doki még pár hetet várjak vele. De már alig várom, remélem sikerül :)

Jaaa, és ez az első munkanapom a műtét óta! Ha nagyon beáll a hátam az üldögéléstől akkor sétálok egy kicsit, egész jól bírom!

Thommy!

Szerintem amit te keresel az a Contractubex. A régi hegeket is eltünteti. 2000 Ft, nem vényköteles.

Szép napot mindenkinek,
N.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]