http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.23. 05:50

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2013.08.28. 12:16 

Volt már valaki akinek elmozdult a lemez? Milyen érzés?

Nekem szerintem nem ez a bajom, de kb 1 hete az oldalamon feküdtem először (kb 3,5 héttel műtét után), akkor nem fájt, amikor viszont felálltam éreztem h valami nincs rendben... Azóta néha szúr a jobb oldalam bizonyos mozgásoknál, és van hogy fel se tudok egyedül kelni az ágyból... Van amikor olyan érzés mintha beszorult volna a levegő a borda alá, máskor meg mintha eltört volna a bordám...

Pedig előtte szinte már olyan jól voltam hogy nem éreztem szinte semmi fájdalmat... Lehet az is volt a baj, mert emeltem párszor kicsit nehezebb dolgokat... Bal oldalamat meg azt se tudom mikor fájt már utoljára..

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.28. 13:44 

Sajnos volt :( nekem a mütét után 1 nappal még a kórházban elmozdult . Egyszer azt hittem hogy ott halok meg , fájdalom , levegőt nem tudtam venni , meg ha vettem is fájt és fura tikkk-takkk levegővételkor :/ ha elmozdul egyből visszaesik a mellkas a régi poziciójába :) tehát látszik is . Azonnal újramütöttek szerencsére :) Üdv .

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.08.29. 13:31 

Uhh az durva.
Köszi a választ

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.10.28. 16:20 

Üdvözletem! 31 évesen műtöttek Pécsen a megyei kórházban 2 hete! Nem a legideálisabb kor ezt tudtam eddig is, de jó hogy megműtött Dr. Benkő István Főorvos úr és csapata, mert a szegycsontom nyomta szívemet és fáradékony, levert...stb voltam mindig. Nuss féle műtéttel lett természetesen megműtve a mellkasom, mert ez a legjobb megoldás szerintem. Anno hétfőn műtöttek és pénteken mehettem is haza. Az eredmény koromhoz képest jó lett, ha nem is tökéletes, de minden esetre sokkal jobb lett, mint volt! Sok orvos 28 felett nem is vállalta volna műtétet! Köszönöm hát nekik!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.11.01. 07:53 

Műtöttek valakit Szombathelyen? Engem ott fognak novemberben... Kicsikét elmúltam már 30... ;) így rendesen be vagyok rezelve... 3 gyereket szültem...annál azért remélem nem sokkal fájdalmasabb.... Azt mondják, a nők jobban bírják a fájdalmat... én mindenesetre izgulok :roll:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.11.02. 12:40 

Szia tocska!

Engem Szombathelyen műtöttek 16 évvel ezelőtt, 16 éves koromban. Akkoriban még nem létezett a Nuss eljárás, csak Ravitch. A műtétem nem sikerült, mert egy év után visszahúzódott a szegycsontom. Azóta már túl vagyok egy sikeres Nusson is, amit 30 évesen vállaltam be külföldön. Gondolom neked már Nuss-al fogják csinálni, ami sokkal kevésbé fájdalmas mint a régi eljárás. Ne izgulj, mind a ravitch, mind a nuss kibírható! Epidurális érzéstelenítéssel pedig egyáltalán nem vészes :) Ha bármi kérdésed van, nyugodtan kérdezz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.11.19. 13:36 
Adminisztrátor

Valójában maga az eljárás már 1987 óta létezik, de Magyarországra valóban csak jóval később érkezett meg... :D
Mellesleg engem is 27 évesen műtöttek és három évig volt bent a lemez, hogy több idő legyen az "átcsontosodásra".

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.12.12. 11:33 

Sziasztok!

Kedden vastalanítva lettem, ezáltal véget ért egy 3 évig tartó kapcsolatom a fémlemezzel :)
A kivételt is Dr. Kocsis Ákos végezte az Országos Onkológia Intézetben( már itt dolgozik és nem a Korányiban, mint ahogy a fél személyzet a mellkas sebészeten). Múlt hét csütörtökön voltam nála konzultáción, ahol fixáltuk a keddi műtét napot és tovább küldött labor/ekg/röntgen/bakteriológia vizsgálatra. Hétfőn fél 8-ra kellett befeküdnöm. A kórház és a kórterem szép és modern, nem lehet rá panasz. Az ott dolgozók nagyon kedvesek és segítőkészek. A hétfői nap nagyon unalmas volt, nem is értem miért kellett olyan korán bemennem, amikor csak egy vérnyomást, és egy vérvételt végeztek el este. Kedden én voltam az első műtendő alany. Tusolás, branül bekötés, nyugtató gyógyszerezés és toltak is a műtőbe. Ott még megkérdeztem a dokit, hogy meg tarthatom e a fémlemezt, azt mondta hogy eddig is az enyém volt, úgyhogy persze. Délután 2 körül felkeltem, jött anyum látogatóba, bár felhívtam telefonon, hogy ne jöjjön( erre nem emlékszem). Kicsit aludtam még, az nap 2szer kellett kacsát használnom, utána már saját lábamon mentem a mosdóba. Este rám szóltak hogy legalább tegyek már úgy mint akit az nap műtöttek és ne mászkáljak annyit. A fekvéstől már fájdogált a hátam, illetve szörnyen éhes voltam, de nem ehettem( egyik nővér szerint sunyiba nyugodtan ehettem volna), végül sikerült kiharcolnom egy margarinos kiflit :D
Szerdán 10 kor kötés csere, majd irány haza. Jövő hét csütörtökön lesz varratszedés, addig pedig szúrhatom magam a véralvadás gátlókkal.
A fájdalom minimális, bizonyos mozdulatoknál érzem hogy húz a sebnél, illetve kicsit meg van duzzadva, de ezt a fagyasztott spenóttal könnyen lehet orvosolni :D
A lényeg: az eredmény. Egy picit visszaesett a mellkasom, de nem vészes, a kiálló alsó bordáim viszont vissza húzódtak, aminek örülök. Végeredményben megérte ez a kálvária!
Aki habozna a műtétek illetően ne tegye, mert a fájdalom minimális ahhoz képest amit végeredményben kap :!: :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.13. 12:51 

Wow gratulálok!

Mennyit edzettél/sportoltál/gyógytornáztál? Csak azért kérdem mert kíváncsi vagyok h attól javulna-e az esélyem arra h nem esik majd vissza, vagy amúgy is vissza fog?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.12.14. 21:14 
Adminisztrátor

Szia Thomas.

Ahogy leírtad a történetedet, mintha a sajátomat olvastam volna. Nekem is három évig tartott a kapcsolatom a fémmel és engem is Kocsis Ákos műtött és másnap reggel én voltam az első utáni első páciense.. :lol:
Emlékszem, ahogy vittek a műtőbe a fejemben a terminator 2 zenéje ment, amikor a végén Schwarzit beleengedik az olvadó acélba. (a szám címe: It's over. és tényleg egy korszak végét jelentette nekem akkor és ott)

A lemezt én nem tartottam meg, sőt igazán meg se kérdezték, hogy kell e nekem, de mondjuk én sem kérdeztem. Igaz, nem is kellett volna, elég volt belőle ennyi. Az altatást én nem nagyon bírtam gyomorral és aznap nem is ettem szinte semmit, csak este egy kiflit. Délután már én is mászkáltam és este a többi beteggel együtt néztem a naplementét. Szép volt, ahogy a Korányi második emeletéről néztük az erdős tájat és a lemenő nap által narancsszínüre festett eget. Másnap már engem is hazaküldtek. A nővér mondta, hogy ne én cipeljem a holmimat, hanem várjam meg a rokonságot. Én meg:, "persze, csak kiviszem a folyosóra", majd amint elfordúlt, már ott sem voltam.
A rendelésre érkezett taximat meg majdnem elhappolták előlem, mert pont akkor rendelt oda mégvalaki egy taxit, sőt még a neve is hasonló volt, mint az enyém, de végülis én nyertem...
Varratszedés pár nap múlva volt.

Ja és r4pid!
Nekem mindez három évvel ezelött történt és azóta semmit nem süllyedt vissza a mellkasom! A sportot, ill edzést viszont igazán csak ezután tudtam elkezdeni, mert amíg a lemez bennem volt, és edzés közben elfáradtam és lepihentem kicsit, utána már nem tudtam folytatni, mert elkezdett fájni. Szóval inkább csak lájtosabb gyakorlatokat végeztem és tudtam, hogy ha elfáradok akkor ennyi volt. És eszerint is csináltam, nem erőltettem.
Most viszont fájdalom nélkül tudok mindenfélét csinálni. Szóval szerintem is megérte.

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]