|
Sandman írta:
Sziasztok,
Miklós vagyok, 20 éves hallgató. Születésem óta tölcsérmellkasom van, ez amolyan családi örökség nálunk, anyai ágon jónéhány férfi rendelkezik ezzel kisebb mértékben, nálam alakult ez ki a legdurvábban. Ahogy szokott lenni, 13-14 évesen kezdtem törődni vele, egyre nagyobb komolysággal. Rengeteg dolgot kihagytam az eddigi életemből emiatt, gondolom nem kell indokolnom miért. Szerencsére azonban kaptam lelki segítséget, akinek köszönhetően mára teljesen nyitott vagyok, strandra járok, és végülis nem jelent problémát, szerintem 90%-ban sikerült feldolgoznom. Ennek nagyon örülök. Még fiatalabban, kb. 16 évesen vetettem fel otthon a kérdést, hogy lehetséges e a "bajomat" műteni (akkor voltak a legnehezebb hónapjaim), ám nem találtam támogatást, így elfelejtettem. Kb egy hónapja kezdtem újra utána olvasgatni, hogy pontosan mi is a pectus, illetve hogy milyen módon operálják. Úgy döntöttem, hogy ha anyagilag megtehetném, akkor szeretném megcsináltatni a mellkasomat, mert legbelül mindig is arra vágytam, hogy ne ilyen legyen. Egyébként szimmetrikusan helyezkedik el, középen, egy korábbi vizsgálat szerint nem érinti egyik létfontosságú szervemet sem, több évig versenyszerűen úsztam, más egyéb sportokat is csináltam, de a mélyedés nem enyhült, csak a mellizmaim nőttek, amik persze szépen kiemelik a kis "hibámat". Egyetemistaként csak nyár jönne szóba, mint időpont, az viszont még messze van, addig is szeretnék a lehető legtöbb dolgot megtudni erről. Kérdéseim lennének: - Hol és kinél kellene jelentkeznem vizsgálatra? - Kb. mennyire kellene előre dolgoznom, ha szeretnék 2008 júliusában túllenni ezen? - Anyagi szempontból milyen költségeim lennének? - Előző hozzászólásokban olvastam néhány jelentkező műtéti hibáról. Ezek általánosnak mondhatóak, vagy csak speciális esetben jelennek meg? - Műtét után kb mennyi idővel lehet elkezdeni sportolni? - A fémlemez (amiről szintén szeretnék pár tapasztalatot, ha nem gond) mennyire akadályoz hétköznapi tevékenységekben? Gondolok pl. alvás, járás, futás, evés, szex, világ megmentése, stb Smile Előre is nagyon köszönöm a válaszokat. Borzasztóan nagy segítség ez a fórum, remélem, hogy nemsokára én is meg fogom tudni osztani a tapasztalataimat másokkal, hogy segíthessek.
A most gyógyulóknak erőt és kitartást!
Minden jót!
|