http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 19:30

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2014.09.06. 14:21 

Kaposvári mellkassebészetről van valakinek infoja? Van ott megbízható jó orvos? Mert sokkal közelebb lenne mint BP

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.09.06. 19:42 

miki147 Köszönöm!

Igazából most kezd bennem tudatosulni az egész. Nem tudtam elképzelni úgy általánosan, hogy milyen is az, ha valakiben az utolsó napokban tudatosul valami.

Majd leírom nektek röviden a tapasztalataimat :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.09.16. 17:43 

Sziasztok!
Egy 2 hónapos fiúcska anyukája vagyok,akinek sajnos tölcsér mellkasa van.A gyermekorvos szerint 3 éves koráig nem kell ezzel foglalkoznunk,de én ebbe nem tudok belenyugodni!Szerintetek ilyen kicsi korban el lehet kezdeni valamilyen terápiát,hogy igazodjanak a kis csontjai,porcai? Tudtok esetleg valakit,aki segíteni tudna nekünk?
Előre is köszönöm!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.10.15. 16:25 

Élőszövetafémvázon, beszámoló elmarad? :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.10.18. 18:50 

Kedves Mindenki!

Október 6-án műtött Dr. Kálmán Attila, akinek kimondhatatlanul hálás vagyok...Korábban úgy volt, hogy Dr. Kocsis Ákos operál, azonban az utolsó pillanatban (két vizsgálat között voltam 3 nappal a műtét előtt, amikor hívott hogy azonnal menjek...) le kellett mondania a műtétet, mert valami bürokratikus baromság miatt a kormány már idén nem engedi a nem életmentő műtéteket az OOi-ban. Kocsis doktor úr azonnal telefonált Dr. Kálmán Attilának, hogy el tud e vállalni, aki szerencsémre igent mondott... mindez október 2.-án volt...

Korábban már leírtam a storymat, hogy 2 sikertelen Ravich után vagyok, és most leszek 33 éves... Ezek miatt az okok miatt 3 és fél órát voltam a műtőben, mert a korábbi műtéteim miatt a szivem és a tüdőm nagy része fel volt tapadva a mellkasfalra, és hát ezeket az összenövéseket le kellett fejteni...valamint a mellkasom szintén a Ravichok és a korom miatt már nagyon rugalmatlan volt, emiatt középen is kellett vágni úgy 5 cm-t, ahol egy eszköz segítségével meg tudták emelni a szegycsontomat műtét közben. De mivel nekem amúgy is volt ott egy vágás, ez nem fog látszani, ha begyógyul..

A lábadozás, úgyanúgy telik kb. mint az itt leírtak...az első pár nap nagyon fájdalmas,de a Ravitchoz képest majdnem semmi, nekem az első felkelés volt a fordulópont, onnan sokkal jobb volt. Próbálok mozogni amennyit tudok, a napok változóak... most pl. nagyon fáj a jobb lapockám, a bal oldalon szinte semmi fájdalmam nincs, de ezek is írták itt korábban az "Elődök" :)

Az I. Gy.klinikán mindenki hihetelenül kedves, még műtét se volt egy kicsit se rossz, mondjuk kaptam előtte egy elég erős nyugitabit, amitől kb. már arra se emlékszem, hogy kerültem be a műtőbe...

Végül, de nem utolsó sorban a lényeg az eredmény gyönyörű lett, csak 20 évet vártam rá, de átlagos lett a mellkasom ;) !!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.10.18. 19:00 

benianyu írta:
Sziasztok!
Egy 2 hónapos fiúcska anyukája vagyok,akinek sajnos tölcsér mellkasa van.A gyermekorvos szerint 3 éves koráig nem kell ezzel foglalkoznunk,de én ebbe nem tudok belenyugodni!Szerintetek ilyen kicsi korban el lehet kezdeni valamilyen terápiát,hogy igazodjanak a kis csontjai,porcai? Tudtok esetleg valakit,aki segíteni tudna nekünk?
Előre is köszönöm!

Keresd fel Dr. Kálmán Attilát az I. Gyermekklinikán. Beutaló kell csak.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.10.27. 19:25 

Köszönöm a választ!
Mi ózdiak vagyunk,kérhetünk oda beutalót?Fogad ilyen kicsiket is?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.10.29. 10:17 

Szerintem kérhetsz beutalót, mert az Ország egész területéről jöttek betegek akkor is, amikor bent voltam.
Tuti fogad ilyen kicsiket is, mert ez egy általános ambuláns sebészeti osztály, csak meg kell kérdezni, hogy Ő mikor rendel.
(A személyes véleményem: nagyon kedves, figyelmes ember, nem vinném máshova a gyerekemet.)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.11.05. 14:23 

Sziasztok!
Bocsánat, hogy elmaradt a beszámolóm, sok dolgom volt, kiment a fejemből.

Nos, megvolt a műtétem bár nem sikerült tökéletesre egyszerűen azért, mert annyira zömök masszív csontvázam van, hogy az eszméletlen (2 foghúzást is megszívtam már emiatt).
Ugyan a "lyuk" megmaradt, de sokkal kisebb lett, mint volt. Lényegi változás a szegycsontom felső részénél van, ott teljesen normális és szélesebb is a mellkasom. Előtte volt benne egy kis hullámvölgy:) Na meg alul a bordaívem már nem áll úgy ki, mint régen, hanem teljesen belesimul a hasi részbe.

Az eredmények után egy kis "élménybeszámoló". 1 nappal a műtét előtt kellett befeküdnöm, de már úgy kezeltek, mint egy beteget. A nővérek kérdezgettek a hogylétem felől, izgulok-e, kell-e éjszakára nyugtató. Hajnali 5 kor keltettek, le kellett zuhanyoznom fertőtlenítő szappannal, aztán hagytak egy kis időt, hogy lelkileg is felkészüljek a dologra - hozzáteszem egyáltalán nem izgultam, csak közvetlenül a műtét előtti percekben. Reggel fél 8 körül jött értem a betegszállító vagy mi. Fel kellett feküdnöm a gurulós kocsira (meztelenül), amivel áttoltak a műtőbe. Az izgalom és a hűvös levegő miatt elkezdtem reszketni, de nagyon, elég furcsán éreztem magam. A műtő előterében még leborotválták a mellkasomról azt a 6-7 szál szőrt :D Majd a betegszállító mondta, hogy most kapaszkodjak a nyakába, átrak a műtős ágyra. Kérdeztem, hogy ne másszak én át rá? Azt mondta nem kell, gyakoroljuk az átszállást (nem értettem). Betoltak a műtőbe nézelődtem, közben rám csatolták a gépeket, hallottam a szívverésem (volt vagy 150-es pulzusom). De annyira vacogtam még mindig, hogy alig vártam az altatást. Beadták az altatót, rám tették a maszkot puff... elaludtam.
Arra emlékszem nagyon zavarosan, hogy mondja a betegszállító fickó, hogy kapaszkodjak megint a nyakába, jó erősen. Közben az egyik műtéti asszisztens nő mondja, hogy sose látott még senkit ennyire kitartóan reszketni. És ismét elaludtam. Az ágyamban tértem megint magamhoz és megtapogattam a mellkasom. Fájdalmat akkor nem nagyon éreztem, csak nagyon kellett pisilnem. A "kacsába" nem tudtam elvégezni a dolgom, ott voltak sokan körülöttem, de még miután mindenki kiment, sem sikerült a dolog. Görcsben volt az egész hasfalam meg minden izmom.
A nővérnek könyörögni kellett, hogy tegyenek be egy katétert, mert szétdurranok. Hát csak nem adtak... Helyette kaptam egy görcsoldó injekciót a hasamba... Nem segített. Már majd egy óra telt el, mire végre sikerült kikönyörögnöm a katétert. Gáz vagy nem gáz, az volt a megváltás. Onnantól kb minden nyugis volt. Bár még mindig reszkettem :) A nővér azon aggódott, hogy mennyire izzadok meg hogy megsülök a takaró alatt, de én teljesen jól éreztem magam. Levegőt alig kaptam, mivel a műtétem a tervezett 1,5 óra helyett duplája lett és eléggé leterhelte a lágy szöveteim - mint ahogy a zárójelentésben meg volt fogalmazva. Csak sűrű apró levegővételeket tudtam venni.
Nap közben volt egy röntgen. (Szállítható röntgengéppel csinálták, amit behoztak a szobámba.) Borzasztó érzés volt, mikor először felültettek és mögém rakták azt a hideg fémlapot ami röntgenhez kellett. Az első napom kb. ennyi is volt, szinte végig aludtam.
Másnap már kezdett előjönni az állandó fájdalom. Tolták is belém az intravénás fájdalomcsillapítókat, de a vizsgálatokon és az ismételt röntgenen kívül eseménytelen nap volt. Volt egy cső az oldalamban ami a felesleges folyadékot távolította el a mellkasüregemből. Azt vizsgálgattam és a mellkasomat tapogattam.
A harmadik napon kivették a csövet, meg a katétert. Egyik sem kellemes dolog, de elviselhető. Viszont arra kértek, hogy mászkáljak kicsit, és nyugodtan kimehetek a wc-re. Hát nem volt túl örömteli, de tényleg jobb volt utána. Csak az ágyból felkelés és visszafekvés volt kegyetlen viszont hozzászoktam.
A negyedik napon valami balfasz idősebb kövér szuszogós tapasztalatlan betegszállító jött értem, hogy levigyen röntgenre tolószékkel. Na az jól felhúzott... Ha nem lettem volna olyan nyomorult állapotban, esküszöm állcsúcson pattintottam volna, pedig nem vagyok agresszív fajta. Ő úgy gondolta, hogy el tud tolni 2 embert is tolószékkel a fél kórházon át. Nem, nem tudott. Össze-vissza ütköztek a kocsik egymással, a liftajtóval, néhol falakat súroltunk, vagy a lábujjaimat darálta a másik kocsi kereke. Közben pedig nyomta a jópofit. Visszafelé már rájött, hogy ez így nem megy, ezért külön külön vitt minket. Viszont hogy spóroljon kicsit a hájas testével a rövidebb utat választotta... Hajnali 5-kor, 10 fokban az udvaron a macskaköves úton keresztültolta a széket jó 30 méteren át úgy, hogy rajtam csak egy alsógatya és egy köntös volt. Mind1 visszaértem. A szobatársamnak mikor elmeséltem jót kacagtunk rajta.
6 nap után hazajöhettem, de még így 7 héttel a műtét után is vannak fájdalmaim. Hol jobb, hol rosszabb és ez így megy 4-5 napos ciklusokban. Van, hogy egyáltalán nem is érzem a fémet, és van, hogy belepusztulok.

Eleinte az éjszakák és a reggeli órák voltak szarok. Később rájöttem, hogy sok párna kell és majdnem ülő pozícióban kell aludni, úgy a legjobb. Szóval aki még nincs túl a műtéten, és esetleg gondjai lesznek a háton alvással, ezt próbálja ki. Most már túl vagyok a nehezén és lassan de biztosan gyógyulok.

Bocsánat, hogy ilyen sokat írtam. Ha van kérdésetek, szívesen válaszolok.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2014.12.01. 15:51 
Adminisztrátor

Na ja. Rögtön a műtét után a felülés és a lefekvés tűnt a legnehezebbnek nálam is. Volt ugyan egy kötél az ágy végébe kötözve, hogy azzal húzzam fel magamat, de az én ágyamon ez a kötél pont rossz helyre volt kötve, az ágy aljához és akkora csomóval, hogy maga a kötél meg jó rövid volt emiatt. Mikor sikerült felülnöm, fogtam azt a kötelet és kibogóztam a Gordiuszi csomót, majd az ágy végére a korláthoz kötöttem, ezután már könnyebb volt felkelni.
Persze emlékszem egy esetre, amikor a műtét utáni napon rámjött a hányinger, hát úgy felpattantam ,mindenféle kötél és segítség nélkül, hogy mindenki csak nézett. Persze azért is ami azután jött...
Pont hozták az ebédet, én meg mondtam, hogy akkor ezt most inkább kihagynám. De vacsira már tudtam enni egy két kiflit tejjel.
A wc nálam is külön kaland volt. Ősszel műtöttek a Korányiban és hát azt tudni kell, hogy ott mindent fűtenek, csak a wc-t és a zuhanyzót nem. Szóval nem volt elég a felkelés fájdalmát elviselni, hanem még a hidegben vacogva kellett az embernek a dolgát végeznie. És akinek már volt ilyen műtétje, az tudja, hogy milyen dolog friss varratokkal vacogni...
A harmadik gond az volt nálam, hogy mivel napokig nem ettem, így jó kis szék(ágy)rekedésem lett, amit csak két adag hashajtó tudott megoldani. Na akkor megint rohangálhattam...

Úgy általában véve ha már álltam vagy ültem, akkor nem volt gond, de fekvésnél egy két óra alatt iszonyúan elkezdett fájni a hátam, de amint felültem, elmúlt, no de ahhoz megint fel kellett ülni...

Mindent összevetve én még a műtét utáni 3.-ik héten is elég nagy fájdalmakat éreztem, de amikor a háziorvos mondta, hogy a Cataflam fájdalomcsillapító káros a gyomorra, így azonnal felhagytam a szedésével és maradt a fájdalom. De aztán az is elmúlt.

A lemez kivételéig éreztem ugyan a hidegfrontokat, ilyenkor két- három napig megint fájt az oldalam, de a kivétel után ez is elmúlt.

A pont a történet végére az, amikor nemrég orvosnál voltam és megkérdezte, hogy az a heg az oldalamon egy eltávolított anyajegy volt? Én meg mondtam, hogy nem, hanem egy hét évvel ezelőtti tölcsérmellkas műtét hege...

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]