http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.23. 09:07

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2015.07.24. 21:56 

Sziasztok.

Gondoltam én is leírom a saját történetem, ma 3 hete, hogy megműtöttek a történetem hasonló mint mindenki másnak. Engem is Dr. Kocsis Ákos műtött az országos onkológiai intézetben a műtét utáni pár nap tényleg erős fájdalmakkal járt, pénteki nap műtöttek és kedden már haza is jöttem. Amit eddig nem láttam, hogy bárki is említett volna az a hát fájdalom 1 hét után elkezdődött egy borzasztó hátfájdalom ami amúgy is fájt a sok hátonfekvés miatt de ez teljesen más jellegű, eddig nem találtam gyógyszert ami hatna rá. A doktor úr elmagyarázta az okát, hogy miért fáj ami érthető de elviselhetetlen kezd lenni és már hetek óta gyötör. Így 3 hét után már tudok mindkét oldalamon aludni, sőt rövid ideig már a hasamon is. Egyébként így hogy már jobban vagyok azt mondom, hogy megérte a műtét sokkal jobb a közérzetem, nagyon kis hegek maradtak és nagyon szépen csinálta meg a doktor úr. Amit biztosan nem szeretnél a műtét után: nevetés, köhögés, csuklás és a tüsszentés ezt így sorrendben. 2 hét után valamiért pár napig köhögtem és minden köhögést próbáltam visszatartani mert nagyon nagy fájdalommal járt. Aludni még mindig nem tudok 4 óránál többet és elég szenvedősek az éjszakák de érzem, hogy egyre jobb és lassan de biztosan gyúgyulok. Egyébként az első héten nehezen viseltem el, hogy valami idegen dolog van a testemben :D de már észre sem veszem. Már várom a pillanatot amikor már tényeg nem fogom érezni és visszaállhatok munkába mert ez nekem nagy kiesés. Bárkinek bármilyen kérdése van szívesen válaszolok. Amit elfelejtettem leírni, hogy 24 éves vagyok :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2015.08.05. 16:43 

Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem, lenne, hogy a tölcsérmellkasom végett ( szerintem) két oldalt kilátszodtak a bordáim. Nos, ez a műtétem után, ami lassan a 3. hete volt, a jobb oldalon tökéletesen helyrejött, a jobb oldali bordám nagyon szépen beépült, azonban a bal oldali borda még mindig kiáll és eléggé zavaró..
Szerintetek ez a későbbiekben visszábbtolódik, vagy legalább majd ( ha már tudok rendesen mozogni :D ) egy kis edzéssel korigálható?

Előre is köszönöm a válaszokat, illetve ha valakinek kérdése lenne bármivel kapcsolatban írjon nyugodtan! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2015.08.18. 16:38 

Aaron írta:
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem, lenne, hogy a tölcsérmellkasom végett ( szerintem) két oldalt kilátszodtak a bordáim. Nos, ez a műtétem után, ami lassan a 3. hete volt, a jobb oldalon tökéletesen helyrejött, a jobb oldali bordám nagyon szépen beépült, azonban a bal oldali borda még mindig kiáll és eléggé zavaró..
Szerintetek ez a későbbiekben visszábbtolódik, vagy legalább majd ( ha már tudok rendesen mozogni :D ) egy kis edzéssel korigálható?

Előre is köszönöm a válaszokat, illetve ha valakinek kérdése lenne bármivel kapcsolatban írjon nyugodtan! :)

Szeva!
Nekem a műtét előtt nem volt ilyen problémám, hogy alul kiálltak a bordáim. Mióta megműtöttek, azóta áll ki a ball oldalon.

Engem 2 éve műtöttek, eléggé asszimetrikus lett a mellkasom, jobb fent magasabban vannak a bordáim kulcscsonttal együtt, bal oldalon mint említettem ott pedig kiáll. Ez van, igaz jobb mint előtte.

Végig aktívan sportoltam műtét előtt és azt kell mondjam, a teljesítőképességem nagyon sokat változott. Nem fulladok ki olyan hamar. 2000m-t 12 perc alatt futottam le, tavalyi eredményem 8 perc volt.

Nagyon várom már a kivételt, mostanság szinte mindig valami kellemetlenség van miatta, sokáig állok feszítést érzek a szegycsontomnál és a rögzítésnél.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2015.08.25. 16:51 

Udv!
Pectus mutet utan korulbelul mennyi ido,hogy normalisan tudj kohogni es tusszenteni? Hal istennek miota megmutottek(aug.17), azota meg nem tusszentettem,viszont kohogni annal inkabb kellene , de jobb visszatartani, mert igazan nagy fajdalommal jar. A valaszt elore is koszonom!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2015.08.26. 12:24 

kocsistvan írta:
Udv!
Pectus mutet utan korulbelul mennyi ido,hogy normalisan tudj kohogni es tusszenteni? Hal istennek miota megmutottek(aug.17), azota meg nem tusszentettem,viszont kohogni annal inkabb kellene , de jobb visszatartani, mert igazan nagy fajdalommal jar. A valaszt elore is koszonom!

Engem már lassan 3 hónapja műtöttek, de még egyik sem megy igazán. Köhögni már kicsit jobban tudok, tüsszenteni viszont nem. Igaz, egyszer már tüsszentettem, de az csak olyan "féltüsszentés" volt :?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2015.08.26. 13:07 

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a műtét után ti mikor kezdtétek el a gyógytornát, és meddig tartott? Többen írtátok, hogy már rögtön a műtét után tornáztattak. Nekem ez sajnos kimaradt. A műtét után egy hónappal mentem a dokihoz kontrolra, akkor kérdeztem tőle, hogy nem kéne-e már elkezdenem a tornát, merthogy fáj a hátam, minden bajom van. Akkor mondta, hogy már elkezdhetem. El is mentem a gyógytornászhoz, aki csodálkozva hallgatta, hogy eddig még nem tornáztam, mivel szerinte már a műtét előtt is kellett volna, és a beavatkozás utáni 2. 3. naptól fogva. Végül kaptam időpontokat a tornára, de sajnos mire elkezdhettem volna, addigra begyulladt a baloldali sebem, ezért ismét a kórházban kötöttem ki, ahol közölték velem, hogy 11 napot bent kell maradnom, mert fel kell vágni a sebet, és vákuumozni kell. Meg is történt, a 10. nap levették a vákuumot, utána pedig nagy nehezen bevarrták a sebemet újra. Ekkor azt mondta a doki, hogy most ismét nem tornázhatok, mivel könnyen szétnyílhat a seb, arra pedig vigyáznom kell, hogy ne gyulladjon be újra, mert ha megtörténik, akkor ki kell venni a lemezt. Szóval megint eltelt pár hét, mire a tornához jutottam (pontosan, akkor már 2 hónap telt el a műtét óta). Ismét felkerestem a gyógytornászt, aki 7 x 30 perc tornát írt ki, és 7 x lézer kezelést (mert le voltak tapadva a sebek). Mikor letelt a kezelés, akkor azt mondták, hogy már nem kell járnom, tornázzak otthon (a baloldali sebem még mindig le van tapadva kicsit). Szóval azóta otthon tornázom (igazából nem is torna, csak légzőgyakorlatok).

Az volna a kérdésem, hogy ti mikor kezdtetek el rendesen súlyokkal tornázni, úszni, illetve milyen gyakorlatokat kellett csinálnotok?

A válaszokat előre is köszönöm!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2015.08.27. 20:16 

Nekem a műtét utáni 2. nap jött a gyógytornász és karkörzéseket csináltunk, meg egyéb dolgokat fekve, kicsit átmozgatott.
Utána mg kb. 5 napig jött és ülve állva tornásztam. Miután haza mentem nem mentem el gyógytornára. Lehet, hogy nem ártott volna, de otthon tornásztattam, főleg a karjaim felemelésével voltak gondok, a hónalj alatti izom miatt, gondolom elvágták. Nyár végéig csak óvatos biciklizések voltak, iskola kezdete után, elég futtatós tesitanárt kaptunk. Így utólag nem is baj.
1 éve súlyzózok, erőben nagyon sokat javultam, nagyon vékony voltam, most már kicsit az átlag felett járok. Szinte minden gyakorlatot csinálok, hasonfekvősök kicsit kényelmetlen, de általában nincs probléma.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2015.08.29. 21:24 

Mutet utan mennyi ido, mire oldalra, illetve hasra tudsz fordulni?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2015.10.23. 13:58 

kocsistvan írta:
Mutet utan mennyi ido, mire oldalra, illetve hasra tudsz fordulni?

Nekem egy hónap volt és nem csak az oldalamon hanem a hasamon is tudtam feküdni, de ez szerintem mindenkinél más.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2015.10.23. 14:00 

miki147 írta:
kocsistvan írta:
Udv!

Engem már lassan 3 hónapja műtöttek, de még egyik sem megy igazán. Köhögni már kicsit jobban tudok, tüsszenteni viszont nem. Igaz, egyszer már tüsszentettem, de az csak olyan "féltüsszentés" volt :?

Engem lassan 4 hónapja műtöttek és eddig 2x tüsszentettem az is alig volt egy hete és nekem is ilyen fél tüsszentés volt és nagyon fájt... próbálom inkább visszatartani.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]