http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 21:58

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2016.02.22. 18:56 

Szia ekrisz!

Háziorvosokkal, ortopédiával felesleges foglalkozni, nem értenek hozzá, úgyis csak elküldenek majd úszni. Mindenképpen szakembert keress fel, beutaló nem szükséges.
A topikot böngészve több orvos nevét is megtalálod, de nincs mindegyikükkel személyes tapasztalatom, így én csak a saját orvosomat tudom neked ajánlani, Dr. Kocsis Ákos-t.
Felkeresheted a magánrendelőjében, ekkor kapsz időpontot, nem kell várnod, viszont első alkalommal 15.000Ft-ba fog kerülni. További alkalmakról nem tudok nyilatkozni, mert itt csak egyszer voltam nála, korábban (mikor én is műtét előtt álltam) még máshol rendelt. De elmehetsz hozzá a kórházba is, csütörtök 8-14-ig rendel, viszont itt várnod kell majd, sokan lesznek és nem feltétlenül érkezési sorrendben hívnak be. Ha ezt választod, először a földszinten regisztrálj, lesz egy bácsi a sorszámkérő gépnél, ő majd segít.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2016.06.06. 19:33 

Sziasztok :) három éve műtöttek és most nyáron veszik ki a lemezt. Van valakinek erről a kivételről tapasztalata? Mennyi a bentmaradási idő? Előre is köszönöm a válaszokat :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2018.05.01. 22:21 

Sziasztok!
A fórum ugyan az utóbbi években pang, de hátha erre jár még valaki. A közeljövőben már esedékes lesz a lemezem kivétele, viszont ez alkalommal már Magyarországon szeretném elvégeztetni a műtétet. Ti melyik orvost ajánlanátok? A legtöbbször a következő nevekkel találkoztam: Dr. Kálmán Attila, Dr. Kocsis Ákos, Dr. Sárközy Sándor. Valakinek valamilyen tapasztalata velük?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2018.06.24. 09:39 

Sziasztok!
Kisfiamat hetfon muti Dr. Ringwald Zoltan a Heim Pal korhazban. Esetleg valaki jart nala?
Illetve nem tudom a Heim Palban mik a tapasztalatok a halapenzrol.
Ha lenne infoja valakinek megkoszonnem! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2018.07.12. 18:45 

Mostanában nincs nagy forgalom a fórumon, pedig nekem nagyon sokat segített a sok tapasztalat leírása. Azért hátha jár még erre valaki olvasgatni. A fiamat három napja operálta Dr. Kovács Tamás Szegeden, nagyon szép eredménnyel, pedig elég bonyolult eset volt.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2018.08.19. 16:24 

Sziasztok!

Nekem július 24.-én volt a műtétem Debrecenben és Dr. Enyedi Attila műtőt. Aki Hajdú-bihari lakos vagy akinek a debreceni kórház van közelebb, annak bátran ajánlom a doktor urat.
Nagyon jó fej, segítőkész és nagyon szép munkát végez. Állítása szerint már száznál is több Nuss műtétet hajtott végre.
23.-án feküdtem be. Ezen a napon nem sok érdekes dolog történt. Altató dokival beszéltük a műtét menetét, hashajtót adtak a nővérek és kb. ennyi is volt. Szobában ketten voltunk egy 19 év körüli sráccal, akinek pont aznap vették ki a lemezt. Az anyukája is ott volt és mesélt a fiáról, hogy neki hatalmas bemélyedés volt a mellkasán, amit gyönyörűen korrigáltak. Meg nem mondtam volna, hogy Pectusa volt valaha.
Kedden a műtétnapján jó korán ébresztettek, hogy zuhanyozzak le. Kb. reggeli ötkor, majd később jött az infúzió, aztán toltak is befelé. Mire felkeltem a srácot haza is engedték.
Mikor felkeltem én teljesen rendben éreztem magam, mintha nem is lett volna műtét, úgy tele nyomtak a szerekkel :D Szerencsére katétert nem kaptam, de a hátamban voltak csövek amik a gerincemnél nyomták az érzéstelenítőt. Ezek a cső/csövek egy kis hordozható gépre volt kötve, amin a egy gombbal adagolni is tudtam jobban a fájdalomcsillapítót, ha fájt volna.
Mivel nem kaptam katétert és nem fájt semmi, ezért kipattantam az ágyból és elmentem vizelni :D doki ezt meglátta és elvolt ájulva, mert nála ilyen még soha nem történt, hogy valaki a műtét után órákkal már sétál és magától megy ki vizelni :D aztán a napot kb. végig aludtam

Szerdai nap már más tészta volt. A párna borzalmas volt. Túl puha volt, azonnal besüppedt a fejem rajta és így kiállt a nyakam. Úgy tudtam jobban elviselhetőbbé tenni, hogy összehajtogattam. Otthon a keményebb, drágább fajta párnához vagyok szokva. Jó tanácsként mondom, hogy párnátokat vigyétek magatokkal! A gerincembe egyre kevesebb fájdalomcsillapítót nyomott a gép (ami estére ki is fogyott). Délután jöttek a nővérek ágyneműt cserélni. Volt egy fáslikból készült kötél az ágy végén, amin felhúzhattam magam, plusz a nővérek is segítettek felkelni de ááhhhhh maga a pokol volt. Ez volt a legdurvább fájdalom de az utolsó ilyen azóta, mivel soha nem fájt ennyire még semmi.

Csütörtökön kaptam erős fájdalomcsillapítókat és haza is engedtek. A fájdalmak miatt én még maradtam volna egy napot.

Így a műtét után több, mint három héttel örülök, hogy túl vagyok a műtéten, úgy gondolom ez volt a neheze.
Akik gondolkodnak a műtéten, azoknak azt üzenném, hogy egy pillanatig se habozzatok rajta. Én csak azt bánnom, hogy 25 évesen jutottam el odáig, hogy túl essek rajta. (de ez inkább a szüleim és a háziorvosaim hibái, akik semennyire nem értettek a Pectushoz)

Szóval a műtét előtt állóknak sok sikert kívánok!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2018.08.19. 16:57 

Örülök, hogy az utóbbi időben kezd feléledni a fórum. Ha volna rá igény, akkor létrehozhatnánk egy csoportot a facebook-on is, ahol mégis jobban szem előtt lennének az éppen érkező hozzászólások.

Jobbulást kívánok, S-Zoli!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2018.08.19. 17:11 

A műtéten már túlesőkőn kérdeznék pár dolgot.

Első három hétben anyám segített a le és felkelésben, amit úgy oldottunk meg, mint a kórházban, hogy az ágyhoz kötöttünk egy fáslit amin leeresztem magam vagy felhúzom magam, mialatt anyám hátamnál segített. Egyedül nagyon fájt mindkettő, de főleg a felkelés még mindig. Lefeküdni már letudok egyedül is fájdalom mentesen, de a felkelés banyek......csak én vagyok ilyen tápos csirke vagy más sem tudott segítség nélkül felkenni ? Meddig tart ez kb ?

Nevetés,köhögés, tüsszentés. Ezekkel mi a franc van ? Egyik jobban fáj, mint a másik. Tüsszenteni meg köhögni konkrétan eddig nem is tudtam, mert mindig visszatartottam. De gondolom nem egészséges a visszatartásuk :oops: Ezek fognak javulni ? Vagy most 3 évig komoly embernek kell lennem ? :(

Az ágy. Világéletemben a hátamon aludtam és soha nem volt hátfájásom, de most úgy beáll a hátam, mint az atom és reggel korán már fent vagyok és menekülök az ágyból.
Erre valami tipp? De azért majd visszaolvasom a régi hozzászólásokat is azért.

miki147 Köszönöm a jókívánságot! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2018.08.19. 17:27 

Idővel minden menni fog. Engem már több, mint 3 éve műtöttek, már lassan esedékes a lemez kivétele. A tüsszentés, köhögés, nevetés eleinte nekem is borzalmas volt. 3-4 hónap után kezdtem ismét belejönni. 4 hónap után elkezdtem járni úszni, ez sokat segített. A Felkelésben eleinte nekem is segítségre volt szükségem, ami pár hónapig tartott. Később úgy oldottam meg, hogy felhúztam kicsit a lábaimat, majd a térdem alatt abba kapaszkodtam. A lendület sokat segít. :) Egyébként ma már szinte észre sem veszem, hogy bent van valami a mellkasomban. Bár tudom, hogy ilyen röviddel a műtét után még ezt nehéz elképzelni.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2018.08.27. 23:46 

Sziasztok!

A műtétem óta már több, mint 3 év telt el. A terv szerint jövőre fogják eltávolítani a lemezt. De most valami másról szeretnék írni, illetve kérdezni titeket. A műtét óta egyre többször van egy olyan furcsa érzésem, amit elég nehéz elmagyarázni. Leginkább úgy tudom leírni, mintha víz menne az orromba/fejembe. Voltam már fül-orr-gégészeten, de semmi elváltozást nem vettek észre. A doktornő azt kérdezte, hogy esetleg ilyenkor folyik-e valami az orromból. Persze nem folyik semmi. Csak az az érzés van meg, mikor úszás közben belemegy a víz az orrodba. Na, nem pont az a csípős érzés, hanem inkább a fejem furcsa ilyenkor. És ezt csak a műtét óta tapasztalom. Nem tudom, hogy a lemeztől van-e, vagy attól teljesen függetlenül, de az bizonyos, hogy a műtét előtt ilyet sosem éreztem. Az idő múlásával egyre többször jön elő ez az érzés. Arra is gondoltam már, hogy a lemez ugye gátolja a rekeszizom teljes összehúzódását, és ettől van, de persze ez csak találgatás. Esetleg tapasztalt már valaki hasonlót?

Üdv, Miki

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]