http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.23. 04:11

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2019.02.05. 23:47 

Sziasztok!
Ha van itt olyan személy, akit nem magyar állampolgárként Magyarországon műtöttek, akkor legyen szíves vegye fel velem a kapcsolatot. Szeretnék pár dolgot kérdezni. Köszönöm!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2019.02.11. 13:00 

Sziasztok!

Nekem is tölcsérmellem van, mint sokan másoknak van/volt itt a fórumon. 24 éves vagyok és mostanra szántam el magam véglegesen a műtét mellett. Sajnos a gyerekorvosaim régen azt mondták, hogy ez semmiség, járjak úszni, húzódzkodjak, gondolhatjátok mennyit segített... Esztétikailag mindig rendkívül zavart, de mostanra már érzem hogy kifulladok, illetve folytonosan van egy nyomasztó érzésem, nem tudom ti tapasztaltatok e ilyet.
Szóval mindenképp szeretném a műtétet, a kérdés hogy hol végeznek felnőtt korban ilyen beavatkozást, illetve mely orvosokat ajánlanátok? Mi a menete ennek az egésznek? Ugyanis egyetemista vagyok és dolgozok is, de most egy fél évet halasztok az egyetemen pontosan a műtét miatt, illetve nyárig a munkám is elég rugalmas. Összejöhet a nyár végéig vagy sokkal hosszabb folyamat ez? Beutalót kell kérnem a sebészetre vagy megbeszélt időpontot adnak vizsgálatra általában?

Köszönöm a segítséget!

Üdv.: Roli

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2019.03.04. 14:30 

Szia!

Háziorvostól vagy sebésztől kérjél beutalót a mellkas sebészetre. Kötelesek adni.
Én tavaly februárban kezdtem el az egész folyamatot és nyàr közepére kaptam időpontot.
Mri miatt kellet rengeteget várnom, mert sokaknak volt rá időpontja.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2019.05.09. 22:14 

Sziasztok!

Lassan elérkezik az idő, hogy eltávolításra kerül a bennem lévő lemez. Most viszont kezd bűntudatom lenni. Úgy érzem, többet is tehettem volna az egészségemért. Közel 4 éve van már a mellkasomban a lemez. A műtét után azt mondta az orvos, hogy kerüljem a futást, küzdősportokat. Az operáció után pár hónappal elkezdtem úszni, de mellette pár hétig jártam olyan gyógytornára, ami kifejezetten a hátizmokat erősíti. De mindez nagyjából 3 hónapig tartott. Most úgy érzem, hogy nem tettem meg mindent a tartós eredményért. Ti hogy voltatok vele? Jártatok sportolni, esetleg gyógytornára? Vagy csak én lustálkodtam végig 4 évig?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2020.09.17. 09:40 

Sziasztok!
43 éves vagyok, kedden műtött a Korányiban DR Kocsis Ákos.
Ez a második napom a műtét után, holnap indulás haza Szombathelyre.
Ahogy azt korábban írtátok, a Doki tényleg profi, nem szarozik.
A műtét után közvetlen nagyon szar, teletolnak fájdalom csillapítóval, szinte kérni sem kell. Reggelre már egész ok minden, kivéve az ágyból felkelés. De rá lehet jönni a módjára csak akaraterő kell. És mindig egyre jobb.
Köszönöm ezt a fórumot sok erőt adott, hogy belevágjak a műtétbe.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2021.08.16. 09:41 

Sziasztok,

Nem tudom él-e még ez a fórum, de azért megpróbálkozom :)

Nagyjából két hete voltam műtéten ami szépen sikerült, azt leszámítva, hogy sajnos sokszor még mindig fáj és érzem.
Viszont van egy olyan problémám, hogy a jobb oldalamon van egy nagy pukli és érezni, hogy "kilóg" ott a fém a bordámnál. A kezelőorvosom szabadságon van szeptember
közepéig így csak akkor fog tudni ránézni.

Szerintetek ez normális? Mert sajnos néha fáj ott és gondolom ez most 3 évig ott lesz nekem kinyomódva :(

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2022.08.03. 20:13 

Sziasztok. Látom régen volt használva a fórum, azért teszek egy próbát.
A lányomat június 18-án műtötték, 6 hete kb. Sajna 2 lemezt tettek be neki, és érzi a lemezek végeit. Ez normális? A másik kérdésem h azt mondta a sebész doki h szeptemberben mehet rendes tesi órára nem kell felmentés, volt már így valaki? Ha igen h bírta? Nem mozdult el a lemez? Köszönöm!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2022.08.03. 20:15 

nondeso írta:
Sziasztok,

Nem tudom él-e még ez a fórum, de azért megpróbálkozom :)

Nagyjából két hete voltam műtéten ami szépen sikerült, azt leszámítva, hogy sajnos sokszor még mindig fáj és érzem.
Viszont van egy olyan problémám, hogy a jobb oldalamon van egy nagy pukli és érezni, hogy "kilóg" ott a fém a bordámnál. A kezelőorvosom szabadságon van szeptember
közepéig így csak akkor fog tudni ránézni.

Szerintetek ez normális? Mert sajnos néha fáj ott és gondolom ez most 3 évig ott lesz nekem kinyomódva :(

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2022.08.03. 22:41 

Szia, mi két hete voltunk a műtéten, lányomat műtötték. 2 lemeze van neki is és neki is van két oldalt pukli. Sajnos mi is csak szeptemberre kaptunk időpontot kontrollra. Őt inkább az zavarja, h nem kap rendesen levegőt, vagyis mêly lêgzés nem megy neki. Azért szépen szúr, fájdogál neki rendesen

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2023.02.14. 12:51 

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Vákuum harangot szeretnék vásárolni a 14 éves fiamnak. Megpróbáltam beszerezni, de az egyetlen általam talált magyarországi gyártó megszűnt és valószínűleg még hónapokig nem lesz ilyen termék itthon. Írtam kb. 30 ortopéd cégnek, nagykernek, magán gyártónak, de senki sem foglalkozik ilyesmivel. Külföldi oldalakon kerestem, de az ára miatt nem merek találomra rendelni. Lenne itt valakinek ötlete, hogy honnan lehetne megbízható forrásból szerezni ilyen eszközt akár újonnan, akár használtan?? Esetleg ismer valaki olyat aki használt ilyen eszközt, de idő közben kinőtte, vagy már helyrejött és nincs rá szüksége?
Előre is köszönöm a segítséget!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95

Időzóna: UTC [ nyi ]