http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 15:37

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:40 
Adminisztrátor

Owen írta:

Nagyon köszönöm hogy válaszoltál. Te egyébként jól vagy?
Még nem szántam rá magam, de egyre inkább hajlok arra, hogy megcsináltassam magam. Azért gondoltam magán úton, mert lehet hogy így jobban odafigyelnek a dolgokra, de lehet hogy most jó nagy hülyeséget írtam Laughing Legálábbis fogorvosoknál így szokott lenni.
Megfogadtam Goshi amit utóiratban írtál tanácsot, nahát, ez nekem eszembe se jutott! Confused
Üdv mindenkinek, majd értesítelek titeket, ha lesz valami fejlemény

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:42 
Adminisztrátor

Goshi írta:

Szia Owen.

Kösz a kérdést, nálam már minden rendben van, hála az égnek. Sokszor el is felejtem, hogy egy fémlemez van bennem, mert tényleg semmit nem érezni belőle. Most lesz nyolc hónapja, hogy megműtöttek.
Persze van néhány mozdulat, ami zavar egy kicsit, pl fekvésből való felülés, vagy ha sokáig ülök egy kényelmetlen fotelban. De különben teljesen rendben vagyok, Füvet nyírok, kertészkedem, autót vezetek, szerelek, minden különösebb gond nélkül. Már tüsszenteni is merek...
(Engem a Korányiban műtöttek, de nem éreztem, hogy el lettem volna hanyagolva, Naponta többször is jöttek a dokik, rendesek voltak a nővérek is, és szép tiszta szobában voltam, (kétágyas).
Egyedüli negatívum a wc-k és a közös fürdő állapota volt, amin lehetne javítani, nem pedig a hülye páncélszekrényekre kellene költeni a pénzünket.
Na mindegy.

Szóval a neten találhatsz képeket, meg leírásokat a műtétről, és ha bármi kérdésed van, akkor ide nyugodtan írhatsz.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:42 
Adminisztrátor

Owen írta:

Üdv Goshi!

Megintcsak megköszönöm, hogy válaszoltál. Laughing
Nézegettem a neten infót a műtétről, de kevés használható infót találtam.
De ezen a fórumon sok hasznos dolgot megtudtam a műtétről, végül is a legjobb infók onnan kerülnek ki, aki saját bőrén tapasztalta. Smile
Figyu már Goshi, és mindenki, akiben vas van, vagy volt, a közérzetetek javult, a műtét után, tehát jobban és büszkében érzitek magatokat egyenes mellkassal, vagy nem? Alig várod már pl, hogy nyár legyen és menny a strandra? Nagyon jó hír, hogy 8 hónap után, szinte olyan, minha nem is lenne benned vas! Laughing Ez kurva jó! Laughing Laughing Laughing
És csak egy vasat raknak be, vagy többet? Mert nekem nem szimmetrikus a süllyedés, jobb oldalról sokkal mélyebb! Crying or Very sad És a heg az oldaladon halványodik? Előre is köszi a válaszokat! Még egy érdekesség, az, hogyan bukkantam rátok!
A titok című filmet néztem, és hirtelen egy inspiráló gondolatom támadt, gogy üssem bele a keresőbe hogy tölcsérmell. Megállítottam a filmet és beütöttem, így találtam rátok 1 hete kb, azelőtt me se fordult a fejembe, hogy ezt műteni is lehet. A betyárját, hogy mire nemjó az internet? Laughing
Jobbolást és kitrtást kívánok mindenkinek! Wink

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:43 
Adminisztrátor

Goshi írta:

Szia Owen.

Nos én is így voltam vele. Ültem otthon a gép elött és nyomtam az age of empires-t, amikor eszembe jutott, hogy megnézem a neten, van e valami plasztikai beavatkozás, amivel ez orvosolható. Először olyasmire gondoltam, hogy mint a nők esetében, egy szilikon implantátumot kellene beültetni valahogy, (persze nem ugyanazt, és akkor én lennék az egymellű nő..)
Aztán láttam képeket, és olvastam a Nuss eljárásról és nagyon megörültem, mikor kiderült, hogy itthon is csinálják és még ingyenes is. (Persze mondtam a dokinak, hogy esztétikai, meg lassan már egészségügyi gondokat okoz, (szívdobogás, meg kifulladás) és szűk fél év múlva már kés alatt voltam.

Egyértelműen javult a közérzetem. Nézegettem régi képeket, ahol nyáron, persze pólóban voltam és így utólag még ruhán keresztül is látszott egy kicsit a bemélyedés. Azóta már strandra is járok, sőt egy balatoni nyaralás is be van tervezve. (azelött épp emiatt se strand, se Balaton nem volt.)
A hegek az elején még látszódtak piros csík formájában, de mostanra "kifakultak" és a két kar alatt elég jól rejtve vannak. Talán ha felszedek egy kis szint a napozással, akkor még ennyire se fog látszani.
A nyolc hónap a műtét után az az, ahol most tartok, de kb úgy 5 hónap után már semmi gondom nem volt.
Nekem teljesen középpen volt a mélyedés így egy lemez is elég volt, de majd a röntgen, CT, meg egyéb vizsgálatok alapján kiderül, hogy hány lemez kell. Nem feltétlenül kell több lemez, ha a mélyedés nem pont középen van...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Adminisztrátor

clk írta:

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni azoktól, akik túl vannak már a műtéten, hogy mennyire vannak megelégedve az eredménnyel, és hogy változott-e az életük a műtét után valamiben ???

Köszi

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Adminisztrátor

Kamcika írta:

Sziasztok!

Nagyon jó olvasni ilyen életszagú tapasztalatokat!
Nekem kb egy hónap múlva lesz a műtétem,bár vannak félelmemim már nagyon várom! Jó lsz végre levegőt venni és nem utolsó sorban nőnek lenni:-)
Az a kérdésem, hogy Ti mikor tudtatok visszaállni munkába? Mennyi idő az amikor már azért tudsz emberek között normálisan közlekedni, élni? Én mondjuk személyi edző és mindenfle wellness trainer vagyok ez gondolom lassabban fog menni, hogy visszavágódják a régi kerévágásba... bár idővel persze annál jobb lesz gondolom hogy végre nem zihálok edzés közben:-) nem túl hiteles:-)

Előre is köszi a válaszokat és mindenkinek kitartást és sok sok erőt kívánok!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:45 
Adminisztrátor

Maxwell írta:

Hi,

ha mindent egybe veszek akkor kb nem is maradt már olyan terület amit ne filéztünk volna ki.

Nálam a helyzet változatlanul pozitív, intenzív életvitel, sok mozgás, tengerpat és tsai.
Egy kis elváltozás maradt de az bőven belefér a természetes mellkas formába, az eddigi 2-3 észrevétel kizárólag a sebhelynek szólt, elég funny formában (azaz a fakuló sebhelyet szúrják ki).

Hiszem, hogy csak az a probléma, amit mi magunk is annak kezelünk.

Az extrém elváltozást leszámítva - amikor a belső szervek funkcionalitása van veszélyben - orvosi értelemben ez egy plasztikai vagy korrekciós műtét.

Ez a kategória sok emberben kusza érzéseket kelthet.

Mindazon által ha valaki a beavatkozással azt nyeri hogy visszatér az önbizalma, nyitni mer mások felé, lemegy a strandra, a konditerembe, randizni kezd, és általában: eszébe se jut hogy a pólót vajon mikor kell levennie, akkor sztem egyszerű a képlet.

Nem a beavatkozásra kell fókuszálni, a műtét utáni fájdalomra, a kezdeti kellemetlenségekre, etc.
Hogy a fenébe ne lennének? Egy 40 centis vas beültetése után mit lehet várni? Smile (amúgy meg a 21. sz-ban lennénk már)
Utána ez a probléma viszont letudva, vissza lehet térni - nem is: rá lehet térni egy új kerékvágásra és valahova tök máshova fókuszálni, mert annyi szép dolog van még az életben!

Ja, vki írta h nem talált anyagot a műtétről.
Íme, egy link, képekkel, videókkal.

Ez egy szakmai oldal és mint ilyen, lényegre törő és véres. Mondanám hogy csak erős idegzetűeknek, de úgyis mindenki megnézi, így csak annyit adnék hozzá: engem anno nagyon megnyugtatott hogy tudtam, mi fog történni velem lépésről - lépésre:-)

Ciao!

http://mmcts.ctsnetjournals.org/cgi/con ... 04.000315/

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:48 
Adminisztrátor

tibi írta:

Sziasztok!

Tibi vagyok, 16 éves. Én is tölcsérmelltől szenvedek, sajnos most már nem pusztán lelkileg. Kb. 2 éve elkezdett zavarni a dolog, sokan leírtátok, hogy miért, tudjátok milyen így az élet...(szinte betegesen kerülöm a strandot, ugrok hátra ha valaki felém nyúl, stb.) Kezdetben csak zavart, aztán elkezdett fájni ha valami nehezet emeltem, vagy sportoltam. Nekiláttam a kutatásnak, már elötte is halottam erről a módszerről, vagyis inkább arról, hogy lehet műteni. Rátaláltam erre a fórumra és elhatároztam, hogy kés alá fekszek. Szeretnék még a nyáron túlesni rajta, nem szeretnék suliból hiányozni emiatt, szerintetek van rá esély, hogy még idén nyárra időpontot kapjak? Heim Pál Gyermekkorházat szemeltem ki. Van valakinek onnan tapasztalata? Műtött valakit Dr. Sárközy Sándor?

Üdv.: Tibi

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Adminisztrátor

Sandman írta:

Hello!
Korábban már érdeklődtem itt a fórumon a témáról, mostanra már sikerült időpontot és kórházat is szereznem, alig egy hónap múlva már túl leszek rajta. Először Dr. Egri Gábornál voltam, akit csak dícsérni tudok, rendkívüli ember. Július közepére raktak be szabadságok miatt. Nemrég azonban áthelyeztek július legelejére, mivel Egri doktorúr szerette volna bevonni Sárközy doktorurat a műtétbe. Még nem találkoztam vele ugyan, de nagyon bízom szakértelmében. Izgi lesz mindenesetre az elkövetkezendő egy hónap... (nem csak vizsgaidőszak miatt)
Tibi: háziorvostól kapsz beutalót valamelyik kórház sebészetére, ahol megvizsgálnak, majd elküldenek jópár vizsgálatra. Nyáron általában szabin vannak a dokik is, de ha szerencséd van, akkor lehet még beférsz valahova, de csak úgy jelzés képpen: én februárban voltam ezen a bizonyos vizsgálaton, kicsivel azután mondták, hogy nyárra még lesz időpont. Próbáld meg, hátha sikerül!
Üdv,
Miklós

U.i.: a tagok listájánál néztétek már milyen sok érdeklődő van? Gondolok főleg a az utolsó pártíz lapon lévő érdekességekre... Smile besz@rás mik vannak...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Adminisztrátor

tibi írta:

Szia!

Köszi a választ! Jó lenne ha túl lennék rajta a nyáron, én se látok sok esélyt rá, de kösz a bíztatást, megpróbálom. Sok szerencsét a műtétedhez!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]