http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 13:43

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:37 
Adminisztrátor

vendel írta:

Sziasztok!

Eddig csak olvasója voltam a fórumnak, ami elég sok kérdésre választ adott. Ezt szeretném is megköszönni mindazoknak akik tapasztalataikat megosztották másokkal is.
A fiam 14 éves, és három hete műtötte Dr. Sárközy. A műtét jól sikerült 3napig kapott a korházban fájdalom csillapítót, itthon két alkalommal kért, azóta nem. Sárközyt csak ajánlani tudom! Méretvétel viszont volt.

üdv. vendel

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:37 
Adminisztrátor

korjegyzo65 írta:

Kedves Vendel!

Örülök neki, hogy jól sikerült a műtét. Remélem mielőbb felépül a gyermek. Érdeklődnék, hogy véletlenül nem tudod-e, hogy a Dr. Sárközy foglalkozik-e felnőtt, jelen esetben 21 éves ember műtésével is, vagy csak kizárólag gyermek, illetve fiatalkorúakat műt. Az egyik hozzászólásom során már leírtam a mi kálváriánkat. Az én fiamnak most a nyáron lett volna esedékes a kivétel, a Dr.Csekeő műtötte a Korányiban, de utána átkerültünk bizonyos okok miatt - amelyek nem pozítívak voltak - a Dr. Kosztic-hoz, aki közben átment a Kékgolyóba dolgozni. Beültetett minket a hintába, megígérte, hogy beütemezi a műtétet júliusra, egy hét múlva mikor felmentünk 170 km-ről Pestre, már azt mondta, hogy csak szeptemberben kerülhet rá sor, mert be van táblázva, utána meg különben is elmegy egy hónap szabadságra. A fiam főiskolás, és a szeptemberi időpont nem igazán megfelelő, mert kezdődik a szemeszter. Ha tudnál valami jó ötletet, légyszíves írj a korjegyzo65@gmail.com címre. Üdv. Csilla

Kedves Mindenki!

Az előbbi hozzászólásom, ugyan Vendelhez szólt, de szeretnék tőletek is jó ötleteket a témában ha van. Köszönettel: Csilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:38 
Adminisztrátor

vendel írta:

Kedves Csilla!
Sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni. Augusztusig szabin van. Talán telefonon érdeklődj:Dr.Sárközy Sándor osztályvezető főorvos, telefon: 459-9113.

üdv.:vendel

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:39 
Adminisztrátor

juhasz11 írta:

Sziasztok!
Olvasom , hogy valakinek volt, valakinek nem méret vétel. Nekünk december 15-én kell mennünk Pécsre akkor még ehet ihat vérvétel stb. , a műtét 16-án lesz . Lehetséges hogy mikor bemegyünk akkor mérik le a kisfiamat? Akinek vettek méretet annak mikor? Üdv:Brigitta

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:40 
Adminisztrátor

korjegyzo65 írta:

Kedves Brigitta!

Nekünk is volt méretvétel. Áprilisban, és júniusban volt a műtét, általában 1 héttel előbb szokták, mert ezt a lemezt méretre hajlítják meg.
Sok szerencsét.

Üdv. Csilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:41 
Adminisztrátor

Goshi írta:

Nálam az első vizsgálatnál volt méretvétel egy szimpla mérőszalaggal, majd kb két három hónap múlva a műtét elötti napon hozták a megfelelő méretű lemezt, ami kezdetben teljesen egyenes. A kórház egyszerre több méretű lemezt is rendelt, amiből ki lett választva az enyém. Ezt a Doki hajlította méretre. miközben én a vizsgálóasztalon feküdtem. (Sajnos a pontos hajlítás menetét nem láttam , mert a vizsgálóba már az előre meghajlított lemezt hozta, amit aztán kívülről a mellkasomra próbált, majd kicsit még ívesebbre hajlította.
Másnap a lemez belémkerült és már csak a röntgenképeken láttam viszont.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:41 
Adminisztrátor

chuck írta:

Azt nem tudjátok, hogy a későbbiekben, miután megvan a műtét, a fém, meg az egész eljárás, hogy megerőltetik a csontot, mennyire lehetetleníti el az edzéseket, pl. fekvenyomás, ilyenek, tehát a testépítést?

Meg egyáltalán, szabad e a műtét után gyúrni? Mert nekem volt egy könyökműtétem, és a műtét során egy csavart tettek a könyökömbe. És én miután már jobban voltam, edzettem rá sokat, és amikor a csavar kiszedésére került a sor, akkor újabb vágást kellett ejteni, mert nagyon be volt a könyökömbe-nem is tudom hogy mondjam-"ragadva" a csavar.

Ez nem tudom, hogy a sok terheléses könyökhasználat eredménye volt-e, de azért megkérdem, mert vki itt visszább írta, hogy neki is "beragadt" az a fém. És ez azért csak 3 évet van bent, nem ugy mint az én csavarom, ami 8-9 hónapot volt kb.

Meg másrészről én bánnám azt is ha ezután nem tudnék normálisan edzeni. Mert az oké, hogy úszás stb. azt lehet, de edzés mégiscsak más, ott van terhelés súllyal rendesen.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:43 
Adminisztrátor

Goshi írta:

Szia chuck.

Most azt mondom, hogy 10 hónappal a műtét után már semmilyen gondot nem okoz a fémlemezem. Bár "gyúrni" nem szoktam, azért járok úszni, meg otthon tornázgatok, és már nem fáj, meg tudok normálisan "élni" vele. Mondjuk azért kímélem is magam és nehéz dolgokat nem emelgetnék.
A doki azt mondta, hogy egy hónapig kíméljem magam a műtét után.
Azért figyelembe kell venni, hogy akármilyen egyszerűnek tűnik is ez a műtét, mégiscsak egy kb 40 centis fémlemez kerül be az ember mellkasába, amire azért oda kell figyelni. (a gyúrásról szerintem kérdezd meg kezelőorvosodat, gyógyszerészedet.)

Szerintem ez azért más, mint egy csonttöréses műtét, mert gondolom a te esetedben is törés miatt került be az a csavar a könyöködbe. Ott épp az a lényeg, hogy a csont összeforrjon, és ilyenkor a csavar is be tud nőni.
A Nuss műtétnél a lemez nem a csontba, hanem az alá kerül, tulajdonképpen nem ias a csontot formálja át, hanem a közte lévő viszonylag rugalmasabb porcréteget (szegycsont). Hosszútávon a lemez is be tud csontosodni persze, de mivel a bordák alatt van és nem bennük, így sokal könnyebb a kivétel.
Amiről olvastál szerintem az volt, amikor három év helyett öt évig volt bent a lemez. Mondjuk nekem két évet mondott a doki, de azt hiszem ezekután én is benttartom két és fél - három évig a lemezt. De erről majd ha eljön a két év vége, megkérdezem a dokit, hogy mi az ő véleménye.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:43 
Adminisztrátor

attila írta:

Sziasztok 15 éves srác vagyok
Gondolkodok rajta hogy lehet megműtetem a mellkasom szeretnék túlesni rajta és "normális" életet élni.Kb mennyi idő amire elvégzik a műtét ha jelentkezek? Az számít hogy hány éves vagyok? Egy 15 éves fejlődő szervezetnek nem lehet hamarabb kivenni a fém lapot? vagy a korom miatt épphogy tovább bennt kell lenni-e?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:44 
Adminisztrátor

tibi írta:

Szia!
Javaslom, olvasd végig a fórumot. Nem olyan hosszú... Ha a Korányiba mész Dr. Csekeő Atillához akkor lehet hogy még ebben a hónapban meg tud műteni, én két hete voltam nála is, akkor azt mondta hogy akár jövő héten befeküdhetnék, megcsinálja a műtétet. Ha jövő héten felkeresed, ha kapsz időpontot hozzá, akkor még lehet hogy a hónap végén rendbetesznek. Sokan azt mondták itt a fórumon hogy több hónapot kellett várniuk a műtétre. Szóval ez változó. Ha nem is idén, de jövőre csináltasd meg a műtétet, mert kb. ez az ideális kor.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]