http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 11:07

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:44 
Adminisztrátor

expectus írta:

Chuck: igazából az a lényeg, hogyí hány éves vagy... én most leszek 25, és fél éve került be a lemez. A 4-5 hónap már elviselhető volt, egyszer egyszer kellett csak bevennem a fájdalomcsillapítót, de az utóbbi egy hónapban annyira fáj, mint amikor a második-harmadik hónapban voltam. A doki szerint nincs gáz, csak ugye "formálódom".
Én azt reméltem, hogy kb. 4 hónap után már tudok kosarazni, meg edzeni, de a mostani kilátásaimmal örülök, ha jövőre neki tudok állni.

Mindenki: valaki tapasztalt már hasonlót? Picit megnyugodnék, ha nem egyedül állnék szenmben ezzel a problémával, hogy egy idő után romlott, mint javult az állapotom Sad

Attila: és mikor végigolvassod a fórumot, akkor azt is nézd meg, hogy hányan nyilatkoztak pozitívan Csekeőről, és hányan panaszkodtak rá. Csak azért, mert hamarabb tud műteni, nem azt jelenti, hogy őt kell választani (az én meglátásom az, hogy ezek szerint nem túl sokan járnak hozzá...) De persze ez a Te döntésed, én lebeszélnélek róla.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:45 
Adminisztrátor

tibi írta:

"Csak azért, mert hamarabb tud műteni, nem azt jelenti, hogy őt kell választani (az én meglátásom az, hogy ezek szerint nem túl sokan járnak hozzá...) De persze ez a Te döntésed, én lebeszélnélek róla."

Na igen, én csak azt akartam mondani hogy változó a várakozás hosszúsága, engem is lebeszéltek róla. Csekeő azt mondta amikor voltam nála hogy ezen a héten is volt 3 ilyen műtéte... engem megrémísztettek a negatív tapasztalatok, és hát ez azért mégsem egy foghúzás, így nem Ő fogja megcsinálni a műtétet, hanem Kostic szept. 11.-én Smile ma kaptam időpontot. Már várom.
Mennyi tisztelet díjra kell számítanom? Légyszi írja meg valaki!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:45 
Adminisztrátor

expectus írta:

tibi: pff... Nem tudom, mennyire volt szimpatikus Neked Kostic, de róla sem olvashatsz túl sok pozitív kritikát ezeken az oldalakon. Hirtelen csak a saját és "korjegyzo65" példája jut eszembe. Mindkettőnket átvágott, csak hitegetett a műtét időpontjával. Azt nem tudom, mennyire kiváló szakember, de emberileg mélységesen elítélem azért, ahogy viselkedett.
Ha nem szántad el teljesen magad mellette, akkor az én dokimat tudnám ajánlani, most jött vissza a szabiról. Nála biztosan nem kapsz időpontot 1-2 hónapon belül. Legalábbis akiről én tudok, hogy oda ment, nem kapott.

Keresd vissza a hozzászólásomat, kb. március elején írtam, ott részletezem jobban a véleményem.

A tiszteletdíjról pedig: úgy emlékszem, kb. 50e körül adtunk mi, de én még egy másik műtétet is csináltatok vele, és "egybeszámoltuk". Sztem 35e körül nem fog megsértődni egyik doki sem... Más valaki?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:46 
Adminisztrátor

tibi írta:

Visszaolvastam, ez tényleg nem egy szép, emberi magatartásra utaló történet... Más viszont jót írt Kosticról, már találkoztam vele, nekem szimpatikusnak tünt. Egyébként a doktorodnál kellet valamiért időpontot kérni, nem tudom miért. Lehet hogy közösen csinálják? Az összeg amit írtál az tetszetősebb mint amit korjegyző írt nekem... Ha jól emlékszem ő nem szidta Kostic-ot, a fiát Csekeő műtötte nem túl sikeresen...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:47 
Adminisztrátor

korjegyzo65 írta:

Kedves Exceptus!
Igen sajnos való igaz amit írtál, mert amikor tibi hozzászólását ma olvastam, ismételten felhívtam a Kostic-ot, hogy akkor végre adjon időpontot az én fiamnak is, mivel szeptember közepén kezdődik a főiskola neki, erre az volt megint a válasz, hogy szabin van, majd szeptember első hetében keressem. Csak azt nem értem, ha tibi-nek ma adott szeptember 11-re műtétre időpontot, akkor a lemez kivételre július 8án miért nem tudott adni, ha előbbre nem is akkor szeptember első hetére. Hát nem tudom, azt hiszem én is felhívom a dr. Kálmán Attilát, és majd talán mond valamit, most már úgy is mindegy, mert kicsúszunk az
időből, nincs idő a műtét utáni rehabilitációra.
A Csekeőről meg annyit, hogy szerintem nem sok munkája lehet, mert máskor több hónapot kellett várni, mindig azt mondta, hogy a Korányi kórháznak elfogyott a műtéti kerete, és nem lehet lemezt rendelni. Egyszóval agyba-főbe hitegetik a szerencsétlen beteget.

Kedves Tibi!

A Kosztic-ot nem szidom most sem, csak minket időpont ügyileg átejtett a palánkon. Pénzügyileg valóban nem olyan "éhes" mint a Csekeő, amit akkor írtam, hogy mennyit adtam, sajnos kevés volt, mert több volt a tarifa. Akkor 3 hét alatt 3 gyerek adott 280-et, és három műtétből 3 nem sikerült, az enyémről már írtam, egy Miskolc melleti fiú-t 2 héten belül kétszer megműtött, mert nem jól rögzítette a lemezt és elmozdult, úgy hogy 4 oldalsó vágás, és 4 mellkasi metszés 2 hét alatt annak a gyereknek, jó a mennyiség nemde? A harmadik gyereknek sem emelődött ki teljesen, de legalább ő láz nélkül megúszta. Úgy őszintén, ti a helyemben visszamennétek a Csekeűhöz, tudva tudván, hogy akkor ott hagyott bennünket a slamasztikában, és ne haragudjon a világ, nem nekem kellett volna neki mondanom, hogy mondja már meg, hogy kire hagyja itt a gyereket 41 fokos lázban, ha ő elmegy a "szabadsága" alatt Bécsbe tűdőt transzpantálni jó pénzért.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:49 
Adminisztrátor

Horysz írta:

sziasztok!

kicsit késő van már, így nem olvasom át az összes hsz-t, de ígérem, meg fogom tenni.

17 és fél éves srác vagyok, 2006. 06. 12-én estem át (nuss féle?) műtéten.

Az én esetem elég extrém volt, mert eleve a bal oldalon volt a süllyedés, és nem sima süllyedés volt, hanem el is volt fordulva a szegycsontom, tehát rossz szögben nőttek rá a bordák, ezt nem tudom elmagyarázni, azt hiszem viking mellkas, de nem vennék rá mérget. tehát az én esetemben a sima nuss szóba sem jöhetett, középen ejtettek egy jó nagy vágást, illetve jobb oldalon. rögzítve röntgen alapján úgy láttam bal oldalt van 3 csavarral. jobb oldalon kitapintható, tehát kilóg a bordákon, gondolom ez a mozgathatóság miatt van így.

9 évig jártam gyógyúszásra, ez nem segített. sokáig azt mondták, hogy csak esztétikai dolog, de a serdülőkor elején már eléggé csúnya volt, zavart is, és szép lassan már kezdte volna funkcionálisan is megviselni a szervezetem - állítólag.

a választás a budai máv kórházra esett - akkor még teljes gőzzel üzemelt - már a környék is megnyerő volt, és Prof. Dr. Svastics Egon első látásra meggyőzött, megbíztam benne, ajánlom mindenkinek, nem csak mint orvost, hanem mint embert is. Nem tudom, ilyen téren praktizál-e még.

A műtét állítólag 9:12-től (erre még emlékszem) negyed 3ig tartott. Utána 5 nap intenzív, gerincembe fájdalomcsillapító. 3. napig felülni sem tudtam, 4. nap már én magam akartam felkelni, 5. nap átsétáltam a kórtermembe.

Sokáig fájt a köhögés, de már egyáltalán nem érzem. Néha van, hogy a jobb oldalon a lemez alá szorul a levegő, ilyenkor fáj az egész "vas", de ez fél évente 1x fordul elő. már hason is tudok aludni, az oldalamon azonban nem, de ez legyen a legnagyobb baj. a pánt semmiben sem akadályoz, persze vigyázok rá, de járok apának segíteni dolgozni, klímákat felrakni, persze vigyázok, hogy két kézzel emeljek, és a vasnak semmi baja ne legyen, de pl hajolásnál, autó, kátyúk stb nem zavar, mint mondtam nem érzem, bár nem tudom másnál is rögzítik-e egyik oldalon.

az első 2 hónap kicsit kemény, de csak mert hozzá kell szokni az új életmódhoz. fogadd el magad, ez a lényeg. örülj, hogy kaptál egy lehetőséget, így fogd fel, és akkor minden sokkal könnyebb. nagyon vigyázz amikor még fáj, ne erőltesd, de azér szépen fokozatosan szoktasd, gyógytorna mindenképp az elején.

Én mindenkinek javaslom, hogy merjen belevágni! Ma már nincs nagy kockázat, és sokkal jobb lesz utána. Nem csak, hogy sokkal szebb lesz - bár az én esetemben ugyan ott a vágás, de engem nem zavar, aki meg szeret így is szeressen - de sokkal könnyebb is minden! Higgyétek el, megéri! Tüdődnek is nagyobb hely jut, vérkeringésed is javulni fog!

És szerintem minél előbb belevágtok annál könnyebb, persze biztos va negy kor amit a fejlődés miatt ki kell várni, de ne húzzátok el nagyon, mert szerintem ha már végleges a felépítésed akkor nehezebb, bizonyos kor fölött azt hiszem nincs is nuss.

Örülök, hogy létrejött ez a fórum, én még nem találkoztam hozzám hasonlókkal, de most kiderült számomra, hogy elég sokan vagyunk. Rendszeresen fogom látogatni a fórumot, és remélem, mindnyájan meggyógyulunk!

Bárkinek szívesen segítek, ha tudok bármiben is. Akár ehhez kapcsolódó téma, akár nem keressen meg nyugodtan személyes üzenetben, a fórumon, vagy emailben.

ja és még valami: A doktor úr semmilyen tiszteletdíjat nem volt hajlandó elfogadni, 3x kellett utánafutni a folyosón, mire végre eltette a borítékot. díjazandó. köszönöm neki.
Köszönöm a lehetőséget:
Horysz

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:49 
Adminisztrátor

Chopper írta:

Sziasztok én új vagyok, tudom hogy nem ide kellene írnom,de a másik topic kicsit halotnak tűnik, nekem pectus carinatumom van, de abból is az enyhébb fajta, úgy veszem észre hogy az alsó két bordámnál emelkedik ki kicsit a mellkasomon, megszeretném műtetni, na én viszont attól félek hogy nem fogják vállalni, ugyanis az ortopéd szakorvos szó szerint kiröhögött Sad , bár én váltig állítom hogy jobban kidomborodik a mellkasom, mint kellene, és ha tényleg nem vállalja egy mellkassebész sem akkor nagyon meg leszek lőve, én egyébként jobban örülnék neki hogy ha excavatumom lenne mert legalább az polóban nem látszik, viszont ha enyébb és tényleg csak egy két bordaporc rendetlenkedik akkor csak nem szenvednék annyit a műtét után. Bár már annyi műtéti módzser van hogy én magam sem tudom, ha van olyan aki tud valamit a carinatumosokról, hogy a műtét hogy zajlik és mennyivel másabb annak örülnék ha írna, előre is köszi. egyébként 22 éves vagyok.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:50 
Adminisztrátor

tibi írta:

Szia! Mindenképpen menj el egy rendes orvoshoz. Ugyanúgy műtik mint a tölcsérmellet csak nem a csont alá, hanem fölé fűzik a vasat. Amúgy tévedsz, mert a tölcsérmell is igencsak látszik. Egy házi orvos aki ráadásul a szomszédunk volt, azt mondta hogy ezt biztosan nem fogjék műteni, ez úgyis csak szépség hiba, úszással rendbe jön. Aztán elmentem rendes orvoshoz, ő egyből azzal kezdte hogy ezt korrigálni kell, mert később több gondot is okozhat, és már most látszik a tartásomon. Szóval ennyit erről.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:50 
Adminisztrátor

puskás erzsebet írta:

A nuss is ilyen hosszu mutét. Tobb oráig tart?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:51 
Adminisztrátor

vendel írta:

kb. 2 óra.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]