http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 12:03

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:51 
Adminisztrátor

puskás erzsebet írta:

Köszi az infot. Holnap megy a lányom a korházba. Kb. kedden mutik. Nagyon izgulunk. Érdekes,hogy ö nem. Kicsit tartok töle, mert nálunk Szlovákiában csak Pozsonyban végzik ezt a mütétet. Hasonlo forum sincs nálunk,igy kénytelen voltam ide regisztrálni. Remélem ügyesen túl lesz rajta.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:52 
Adminisztrátor

Chopper írta:

Valaki nem tudja véletlenül hogy a műtét, mennyibe kerül? Mert nektek ugye
excavatumotok van amit megértek ,hogy fizikai egészség romláshoz vezet, így viszont a tb támogatja, de mivel nekem carinatumon,így csak esztétikai és pszichés problémákra tudok hivatkozni, és gondolom az esztétikai műtéteket a tb nem támogatja. Másik kérdésem hogy Miskolcon Dr Kiss Ákos csak 18 év alattiakkal foglalkozik-e és hol melyik kórházban praktizál?. Egyébként azt nem tudom elképzelni hogy a carinatumosokat is úgy műtik mint az excvatumosokat, mert nem hiszem egy fémlemez a csont fölé beépítve is hatásos, illetve nekünk többlet porcunk is van. Eygébként akinek excatumja van attól függetlenül még mindig jobban járt, rengeteg sportolónak van például (pl: Peter Van Den Hoogenband, holland olimpiai bajnok úszó) Very Happy , de még sem hiszem hogy ő megzseretné műtetni Wink ., szerintem ő neki a rengeteg úszás miatt tartási problémai sincsennek, és szerintem esztétikailag sem annyira lehervasztó mint egy carinatum.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:52 
Adminisztrátor

tibi írta:

Chopper! Jobbat mondok! Cseh Lászlónak is tyúkmelle van....ezt egy orvos mondta a sportkorházban. Sajnos nem tudom hogy támogatja-e ha nem akkor bizony elég drága...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:53 
Adminisztrátor

Horysz írta:

chopper, az utolsó mondatoddal nem értek egyet. Mindkettő lehet "lehervasztó" esztétikailag. Vegyük csak az én esetemet, amikor a szegycsont is csavarodott. De ott vannak az extrém esetek, amikor a szegycsont besüllyed a bordáig. Ez is lehet nagyon irritáló, arról nem is beszélve, hogy működési zavarokat is okozhat. Ezzel nem azt mondom, hogy a carinatum nem lehet zavaró. Ezt mindenkinek magának kell éreznie, mennyire irritálja, mennyire szép, vagy nem. Az biztos, hogy akármelyiked is van, és akármennyire is súlyos, ha saját magadat elfogadtad, akkor nincs olyan, hogy szép vagy csúnya

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:54 
Adminisztrátor

annamari írta:

SZiasztok én uj vagyok az oldalon. Engem már megmutottek 6 éves koromban, nem volt kérdés szüleim számára, hisz elég feltüno elváltozasom volt.Az a mütét egy különleges mütét volt, hálásnak mondhatom magam, hisz bármifele beultetés nélkül,12 cmes vágással oldották meg a 3 orás mütétet egy akkor uj fajta amerikai modszerrel.Most 21 vagyok es kb 1,5 cm-t esett vissza a melkasom.Néha rámtör, hogy áh jo ez nekem ,de igazábol végigkisér az életemen, a ruhavásárlásnál, ha párom meg akar ott érinteni stb..meg magam elott is szégyenlem ha rossz paszban vagyok.Szoval érdekel a mutet, kérlek irjatok nekem infot arrol, hogy mekkora heget hagy, hogy MENNYIBE KERÜL és az is érdekelne, hogy a beülteés után lehet e fizikai munkat végezni, mondjuk aktiv táncot, és mennyi ido a rehabilitacio....egyebkent en egy évig voltam kiskoromban, megtanitottak hason lélegezni, tornázni stb, de hát egy kis kolyoknek nehezebb mindazt megtanitani mert nem is akarja igazabol a mütetet.Ja es megegy kérdés, mennyiben változtatja meg a mellek formáját, mert nagyon jot tesz egyébként a kiss melleknek, a dekoltázs szép ettol a kis mélyedéstöl, a nagyon mély,am ha pont annyira kivágott egy ruha hogy eléri a mélyedést akkor nagyon borzaszto.Igazabol az lenne jo kiemelkedne a mellkasom a normális helyére, bár lehet, hogy még ezek a kis mellek is kisebbnek hatnak majd...remélem van lány olvaso.Very Happy...bocsi hogy ilyen hosszu voltam,de olyan jo, hogy valakik megértenek... Nagyon szépen köszönöm:)

Kedves Erzsébet én is Szlovákiai vagyok,kerlek ird meg hol mutik a lányod és vegyuk fel a kapcsolatot ha lehetséges,nagyon érdekelne az eredmény.Megkérdezhetném mennyibe kerul?Irnál informáciokat kérlek?Köszönöm, Annamari

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:54 
Adminisztrátor

puskás erzsebet írta:

Kedves Annamari!
Az email címem puskasova@post.sk.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:56 
Adminisztrátor

Chopper írta:

Very Happy Ahogy olvasgattam a forumon, úgy látom hogy a háziorvosokkal mindenkinek meggyűlt a baja, igazából nem is értem hogy miért mondja minden háziorvos hogy "nem kell, ne foglakozz" vele. Akárcsak a barátok "minek csináltatnád meg", "nem látszik semmi". Közbe meg lövésük sincs róla hogy milyen rossz ezt viselni, lefogadnám hogyha a háziorvosnak vagy haveromnak mondjuk 3 napig ilyen mellkasának kellene lenni-e, bedobnák a törülközőt 2 óra múlva. Nekem a háziorvos azt mondta Very Happy , hogy ő "visszaadja a diplomáját ha ezt megműtik", vagy ha találok is olyan sarlatánt aki elvállalja akkor, "azt nem is érdekli más csak a pénz", a legjobb amit mondott, "hogy majd öregkoromra, érzékeny leszek emiatt az időjárásra" Shocked Very Happy , esküszöm hogy fogalmuk sincs róla hogy mi ez és mi a problémánk vele, bár nekem carinatumom van, abból is az enyhébb egyszerüen zavar, és nem érdekel semmi kifogás hogy fogadd el magad, de miért 1-2 év kis odafigyelés és szenvedés által ha helyre lehet hozni. Smile. Úgy veszem észre hogy Magyarországon az esztétika nem elég kifogás, ha úgy néznék ki mint egy szamár akkor is minek fogadd el magad címszóval haza küldene az orvos Very Happy

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:56 
Adminisztrátor

Horysz írta:

tökéletesen egyetértek az előttem szólóval, viszont én továbbra is fenntartom, hogy elfogadod magad, mások is elfogadnak. Nekem nem sikerült anno elfogadnom magam, és egyébként is muszáj volt már a műtét. Viszont most, hogy van egy uszkve 15 centis vágás a mellkasom közepén elfogadtam magam, és úgylátom mások is.

A háziorvosok pedig tényleg nem értik a lényeget, sőt, én az ortopédusommal is veszekedetem.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:57 
Adminisztrátor

ablak írta:

Sziasztok!

Én 25 éves vagyok, van egy enyhe Pectus excavatum-om, 1 éve voltam a Bajcsyban, az orvos azt mondta enyhe, ezért nem érdemes megműteni.
Tényleg nem túl nagy, de azért zavaró.
Amit itt olvastam nem túl bíztatóak, van aki több, mint fél éve fájdalomcsillapítókon él, igazából 1 évig elég kellemetlen az élet, nem lehet vele normálisan sportolni, mozogni.
Én is gondolkoztam a műtéten, de nem tudom megér-e ennyi kínlódást, és én még cukorbeteg is vagyok, így 1 fokkal még rosszabb is a helyzet.

Egyébként találtam videokat:

Műtétről video, nagyon jó anyag (aki persze nem bírja a látványt, hogy teszik be a lemezt stb., ne nézze meg Smile :
1. rész: http://www.youtube.com/watch?v=6gj0lfm_0u0
2. rész: http://www.youtube.com/watch?v=8mipXsvJMG8

Video egy srácról:

Műtét elött 1 nappal: http://www.youtube.com/watch?v=j7Gbnap-aFk
Műtét utáni 1 nappal: http://www.youtube.com/watch?v=DE52l0cpZfc
Műtét után 3 nappal: http://www.youtube.com/watch?v=LQSxBN_sHGw
Műtét után 5 nappal: http://www.youtube.com/watch?v=HKf5F-VnqdI
Műtét után 2 hónappal: http://www.youtube.com/watch?v=hXR4s3HLvJ8

Illetve egy video, inplantátum beültetésről, ami inkább esztétikai módszer, de nem kell lemezt beültetni stb. erről tud valaki valamit?:
http://www.youtube.com/watch?v=M0HCTDPW ... re=related

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:58 
Adminisztrátor

puskás erzsebet írta:

Ez plasztika.Hasonlo,mint a mellplasztika.Ok, de a mellcsont bennmarad, ugyanúgy nyomja a tudot és a szivet.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]