|
Drewida írta:
Sziasztok! Én is abban a cipőben járok, mint ti ,szóval tölcsérmellkasom volt. Szerencsére már csak volt,ugyanis 2,5 éve sikeresen végrehajtották rajtam a Nuss-féle műtétet.(ha valakinek kérdése lenne a tapasztalatokról szivesen válaszolok, de sztem az előttem szólók már mindent leírtak) És ezen a héten történt meg a lemezek kivétele, itt is minden klappolt, a műtét utáni napon már haza is mehettem. Mostrmár egészen jól vagy, pár nap mulva megcsinálják a varratkiszedést is és akkor megszabadulok végre az egész ügytől. Vagyis nem teljesen mert sajnos a műtét nem járt 100%os eredménnyel, a szegycsont ugyan teljesen kijöttt, de a bordáim még mindig nem úgy állnak,ahogy szeretném. Bár nem panaszkodom, hiszen még mindig sokkal szebb az összhatás, mint a műtét előtt. Lenne egy kérdésem, ha tudtok róla vmit akkor léci válaszoljatok. Szóval az érdekelne, hogy a műtét(ek) után még mennyire változhat a mellkas? lehet segíteni rajta uszással,v vmi sporttal? vagy esetleg még romolhat is? Még kérdztem ezt az operáló orvosomtól is (Kálmán Attila), aki azt válaszolta,h mivel már elmúltam 18 már nem fog javulni a helyzet. De például az a 38 éves "kórtárs" aki velem egy szobában volt és utána nézett a dolognak azt mondta,h ő olvasott olyat,h vkinek később még kijebb jött a mellkasa.Szóval ha vkinek lenne ehhez vmi ismerete akkor léci ossza meg velem is!
Más téma: láttam ,h volt szó a fájdalomcsillapítás kérdéséről. Ugyebár a lemezberakós műtét előtt választani lehet a gerincbe nyomatott helyi érzéstelenítés és a morfin között, amit később magadnak adagolhatsz (ha jól tudom). Ezzel kapcsolatban szeretnék megosztani 1 kis személyes tapasztalatot. Én anno a gerinceset választottam és egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, mert szerencsére jó helyre szúrt az orvos és jól sikerült az egész, hiszen amikor felébredtem akkor szinte semmilyen fájdalmat nem éreztem. Persze a mellkasom nagyon merev volt és a mozgás és a különböző gyógytorna-gyakorlatok még erős fájdalmat jelentettek, de úgy alapból ha nem csináltam nagyobb mozdulatokat, akkor szinte semmit nem éreztem (mmint fájdalmat). Pár nap múlva aztán behoztak egy srácot ugyanilyen műtét után volt ő is,de ő a morfint választotta. Nagyon sajnáltam szegényt, mert nála sokkal rosszabb volt a helyzet. Már ha csak az ágyon feküdt elég erős fájdalmat érezhetett, hiszen csak összeszorított fogakkal, kicsorduló könnyekkel tudta elviselni a dolgot. És nem valószínű ,h ennyire különbözött volna a fájdalomküszöbünk. A morfin szerintem nem olyan hatásos, mint a gerinces epidurálás és még különböző mellékhatásai is vannak (pl:hányinger). Az epidurálás egyetlen hátránya a viszonylag magasabb kockázat (ha rossz helyre szúrnak akkor nagyobbat is szívhatsz).De ha ezt bemered vállalni, akkor mindenképpen érdemes ezt választani. Egy altatóorvostól hallottam ,h ő is ezt választaná a gyerekének,ha tudná ki szúrja a tűt.Szóval sztem sztem mindenképpen érdemes ezt az utat választani.
Nah csak ennyit akartam megosztani, és aki tud léci szóljon hozzá a fenti kérdésemhez. Köszi
|