|
BB801117 írta:
Sziasztok! Igen Goshi jól írta,a gerinccsatornába szúrják a tűt hogy ne érezzen a páciens fájdalmat a bordáknál,és a szegycsontnál! De nálam kb 10 percet szórakoztak a műtőasztalon(el is szédültem 1-szer), mert mielőtt elaltattak, akkor fel kellett ülnöm hogy az altatóorvos betudja adni az érzéstelenítőt a gerincembe,de elért egy ideget,egy hajszáleret,éreztem is mert akkor fájt, így nem kaptam érzéstelenítőt, hanem morfiumot a műtét után, kb 2 napig, amitől nem volt semmi étvágyam,és nem igazán éreztem jól magam,na meg kedvtelen is voltam! Az igazi fájdalom nálam akkor keletkezett,mikor 4 nap múlva rendben hazaengedtek ( Hétfőn műtöttek,és Pénteken már hazaengedtek,mert hazaakartam menni, na meg kellett másnak is a helyem,és otthon kb a 4-ik naptól/azaz a következő hét Keddjétől jó egy hétig/ iszonyatosan rettenetesen fájt a mellkasom, főleg a szegycsontnál!!Semmi gyógyszer nem segített!De uttánna napról napra jobb kett! Életem legnehezebb 1 hete volt, gondolom azért mert én már 28 vagyok,és rengeteget sportoltam,és a mellkascsontom az olyan nekem mint a 10 centis átmérőjű görbe faág,amit nem lehet kiegyenesíteni,hanem csak eltőrni,amihez nagy erő kell!
De hál istennek már 3 hónapja műtöttek (Okt.13),és nagyon jól vagyok!
Gyógytornára a kórházba kell mennem ahol műtöttek,az egyik nővér fogja a gyakorlatokat betanítani,amit gondolom otthon majd kell csinálnom,és ez mellett az úszást javasolták!(Na erre kíváncsi leszek hogy az úszás hogy fog menni)!
A bemélyedésem úgy 3 cm volt,és ezt kb 1.5 szeresre tudták korigálni az én esetemben,az előbb említett 10 centi átmérőjű faágas gondolattal! Reménykedem a lemez kivétel után nem süllyed beljebb,vagy visszább! Ha nem süllyed akkor azt mondom hogy megérte 28 évesen a mütét!
|