http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.23. 10:40

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:08 
Adminisztrátor

juhasz11 írta:

Sziasztok!

Nagy örömmel írom nektek, kisfiam is sikeresen átesett a műtéten. Leírom nálunk , hogy zajlott. Műtét után 26 órán keresztül altatták és morfinozták így ébren sokkal kisebbek voltak a fájdalmai. Bár ez idő alatt álmában is voltak fájdalmai , erre ő már nem emlékszik, de nekünk szörnyű volt látni a szenvedését. Két napig kapta a morfint, aztán a cataflamot most pedig egy héttel a műtét után nem is igényli a fájdalom csillapítót.Összefoglalva az eső 72 óra rettenetes volt, de most már teljesen jól van. Úgy kell visszafognunk hogy mindent azért még ne csináljon. Ő még csak 8 éves pontos méretű lemez nem volt, mivel ilyen kcsit nem gyártanak, ezért egy kicsit nagy de majd belenő, őt ne zavarja simán alszik az oldalán. Szóval nálunk minden rendben. Üdv juhasz11

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:09 
Adminisztrátor

Goshi írta:

Szia Juhasz11!

Nem volt túl fiatal még a beavatkozáshoz? Vagy már olyan mértékű volt a mellkas süllyedése, hogy mindenképpen indokolt volt a műtét?
Úgy tudom az ideális kor 14 év körül van.

PS:ha már jobban lesz pár hónap múlva, mindenképp vigyétek el úszni!
Minden jót!

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:09 
Adminisztrátor

BB801117 írta:

Sziasztok!
Igen Goshi jól írta,a gerinccsatornába szúrják a tűt hogy ne érezzen a páciens fájdalmat a bordáknál,és a szegycsontnál!
De nálam kb 10 percet szórakoztak a műtőasztalon(el is szédültem 1-szer), mert mielőtt elaltattak, akkor fel kellett ülnöm hogy az altatóorvos betudja adni az érzéstelenítőt a gerincembe,de elért egy ideget,egy hajszáleret,éreztem is mert akkor fájt, így nem kaptam érzéstelenítőt, hanem morfiumot a műtét után, kb 2 napig, amitől nem volt semmi étvágyam,és nem igazán éreztem jól magam,na meg kedvtelen is voltam!
Az igazi fájdalom nálam akkor keletkezett,mikor 4 nap múlva rendben hazaengedtek ( Hétfőn műtöttek,és Pénteken már hazaengedtek,mert hazaakartam menni, na meg kellett másnak is a helyem,és otthon kb a 4-ik naptól/azaz a következő hét Keddjétől jó egy hétig/ iszonyatosan rettenetesen fájt a mellkasom, főleg a szegycsontnál!!Semmi gyógyszer nem segített!De uttánna napról napra jobb kett!
Életem legnehezebb 1 hete volt, gondolom azért mert én már 28 vagyok,és rengeteget sportoltam,és a mellkascsontom az olyan nekem mint a 10 centis átmérőjű görbe faág,amit nem lehet kiegyenesíteni,hanem csak eltőrni,amihez nagy erő kell!

De hál istennek már 3 hónapja műtöttek (Okt.13),és nagyon jól vagyok!

Gyógytornára a kórházba kell mennem ahol műtöttek,az egyik nővér fogja a gyakorlatokat betanítani,amit gondolom otthon majd kell csinálnom,és ez mellett az úszást javasolták!(Na erre kíváncsi leszek hogy az úszás hogy fog menni)!

A bemélyedésem úgy 3 cm volt,és ezt kb 1.5 szeresre tudták korigálni az én esetemben,az előbb említett 10 centi átmérőjű faágas gondolattal!
Reménykedem a lemez kivétel után nem süllyed beljebb,vagy visszább!
Ha nem süllyed akkor azt mondom hogy megérte 28 évesen a mütét!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:10 
Adminisztrátor

Goshi írta:

Szia BB801117!

Valóban az első két hét a legnehezebb a műtét után, de inkább az első hét.

Ha elkezded a gyógytornát, légyszi írjál már le néhány gyakorlatot ide a fórumba, mert nekem erről a tornáról egy szót sem szóltak. Csak egy lufit kellett fújogatnom.

Az úszásnál csak arra kell vigyázni, hogy a benned lévő fém miatt el ne süllyedj! Very Happy (csak vicceltem)
Az úszásba is belel lehet jönni. Sőt, ha van a közelben gyógyfürdő, akkor utalványos úszást is lehet kérni és azzal olcsóbban be lehet jutni.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:10 
Adminisztrátor

BB801117 írta:

Szia Goshi!

Rendben!Szívesen leírom majd a gyógytorna gyakorlatait,amit majd a kórházban a gyógytornász fog betanítani!
Az a baj hogy Pécsi vagyok,és vagy Harkányba,vagy Szigetvárra tudok csak menni meleg vizes gyógyfürdőbe!Ami költség meg idő is számomra,főleg a család és a munka mellett!
De azért majd megoldom!
Goshi!Ez az utalványos úszás ez milyen?Hol kell kérni?A gyógyfürdőben!És ha igen kell valami igazolást vinni hogy megműtöttek-e?

Irjátok már le hogy ki milyen gyakorlatot tudd ajánlani az úszásnál??

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:11 
Adminisztrátor

clk írta:

Szia BB801117!

Nekem nem adtak semmilyen különleges gyakorlatot az úszáshoz Shocked , szerintem egyszerűen csak minél többet kell úszni Smile . Mindegy milyen úszásnemben, csak mozogjanak azok a mellizmok Smile .

A műtéten átesettektől kérdezném, hogy nektek kijjebb állnak-e az alsó bordáitok a kelleténél, és ha igen mennyire, és hogy zavar-e ez titeket??? Nekem egy picit kiállnak Sad , van valakinek valamilyen ötlete vagy tapasztalata, hogy mit lehet ezzel tenni???

Szép napot mindenkinek Razz

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:11 
Adminisztrátor

BB801117 írta:

Nekem nem állnak ki a bordáim még alul sem ,csak a 2db lemeznek (mivel kettőt raktak a mellkasomba)a végei dudorodnak ki(azok sem feltűnőek),de azokat is csak akkor lehet látni,ha a két karomat fel,vagy feljebb emelem!Valószínűleg ez a korom miatt van!

((Én csak azt sajnálom hogy nem lett egyenes a mellkasom szegycsontnál!
Most már nem probléma))

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:12 
Adminisztrátor

Goshi írta:

Üdv BB801117.

Én elmentem a reumatológiai rendelőbe és elmondtam, hogy volt ez a műtét és most jó volna úszni járni. A doki felírt ilyen utalványos úszást, ami egy orvosi beutalóból és egy kezelőlapból áll. Ezzel kell elmenni a kiválasztott gyógyfürdőbe és el lehet kezdeni az úszást. Egy ilyen kúra 15 alkalomból áll és évente kétszer lehet kérni. A lényeg, hogy a normál belépő 1700Ft- os ára helyett így 600Ft-ért lehet úszni.
Gondolom ez nem csak Budapesten működik.

Clk - nek:

A bal oldalamon nekem is kicsit kiáll a két alsó bordám, de max fél centire. Engem nem zavar egyáltalán. Sajnos mivel ez csont és nem porc, mint a szegycsont, ezért ez már így marad.

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:12 
Adminisztrátor

tibi írta:

Sziasztok!

Nekem is bal oldalt áll ki a bordám kb. fél centire, nem igazán zavar. Külföldi fórumokon olvastam azt hogy pár orvos műtét közben "lefarag" az alsó bordákból, hogy esztétikusabb legyen a dolog. A mellkasom nekem sem lett teljesen egyenes, de szerintem nagyon jó a formája. Ma voltam negyedéves kontrollon, és aki csinálta a röntgent mondta, hogy teljesen jól néz ki, meg kifaggatott a dologról, egyik ismerőse "készül" ilyen műtétre, aztán kiderült, hogy rajtam kívül még 2-en mentek kontrollra, meg egy lány jelentkezett műtétre. Nem gondoltam, hogy ennyi pectus-os van... meglepődtem.

Nekem sem adtak semmilyen "úszógyakorlatot". Szerintem nem muszáj kimondottan gyógyfürdőbe járni, adnak olyan papírt sima uszodába is.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:13 
Adminisztrátor

BB801117 írta:

Jo érzés tudni hogy sokan szenvednek ebben,főleg hogy zavar mindenkit és emiatt gátlásosak,na meg lehetne sorolni itt sokmindent,de ebbe én nem akarok belemenni!!
Rajtuk kéne segítenünk!
Én eddig nem találkoztam senkivel sem aki pectusos,de ha találkozok ajánlom mind ezt a forumot és a mütétet is,főleg ha fiatalok még!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]