http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 22:37

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:18 
Adminisztrátor

pearl írta:

Sziasztok!
Csütörtökön ott álltam a sebészeti intézet ajtaja előtt, és egyszerűen nem tudtam bemenni. Sad Az üvegen keresztül láttam a sok várakozó embert és leblokkoltam. Rákerestem a neten, megvan a mellkassebészet telefonszáma. Úgy jó lesz első lépésnek ha felhívom, és időpontot egyeztetek? Jaj, úgy félek...
Titeket támogattak a szüleitek amúgy? Mert ha én bármikor is felhozom anyának hogy meg szeretném műttetni, mindig azt mondja hogy nem kell, nem is csúnya, stb. Dehát engem akkor is zavar, nyáron bikinit sem hordok, nem járok strandra, pedig olyan jó lenne...
Na mostmár befejezem a panaszkodást.
sziasztok

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:18 
Adminisztrátor

pearl írta:

Üdv!
A héten megjártam a mellkassebészetet is. Egy nagyon kedves fiatal orvos nézett meg, akinek elmondtam, h mennyire zavar a dolog, és h komolyabb problémám nemigazán van vele(eddig), csak ugye az esztétika. Nagyon meglapődött, h egyből a mellkassebészeten kötöttem ki, de mondtam neki, h az ortopédián nem foglalkoztak vele...stb
Mikor megnézte a pectusom, azt mondta h azért ez elég mély, és javasolt a műtét. Mellkas CT-re kell majd mennem, de ugye kb másfél hónapra kaptam időpontot, szóval addig várok. Azt mondta, h a CT alapján fogja megmondani h kell-e műtét, de szerinte fog majd kelleni. És ha kell, akkor utána lesz labor, légzésfunkció...
Anya kiakadt, h fel akarom magam szabdaltani(ő mondta), dehát nem tud mit csinálni, ha eldöntöttem, h megnézetem magam. Rájöhetne már h mennyire szeretném.
Mostanában, mikor lefekszem, meg napközben is szoktam érezni, h erősen szúr a mellkasom. Egyre többször. Ez a pectus miatt lehet?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:19 
Adminisztrátor

tibi írta:

Szia!

Két sebésznél voltam, mindkettőnek mondtam, hogy megerőltetés után szúrást/nyomást érzek a mellkasomba, azt mondták hogy az nem lehet pectus miatt, de szerintem a kettő összefügg. Anyukáddal olvastasd el a fórumot, az majd kicsit átformálja majd a véleményét.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:19 
Adminisztrátor

pearl írta:

Üdv!
Szerintem már kezdi megérteni, a CT-re meg már ők visznek. Nem is tudta h voltam orvosnál, mikor hazamentem akkor mondtam el az egészet(: Azért remélem minden jól alakul majd.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:20 
Adminisztrátor

chuck írta:

Szia Pearl!

Elmentél az orvoshoz, és másfél hónap múlva lesz a CT?? És azután majd másféle vizsgálatok, és aztán majd ki tudja mikor a műtét?? Ha jól gondolom akkor ez biztos lesz fél év... Melyik kórházban voltál, valamelyik pestiben?

Én Miskolcot szeretném (már elég régóta) megpróbálni, csak jó ideje mással foglalkozom és valahogy nem szakítottam rá időt. Vidéki kórházakban is ilyen nagy a várakozási idő?? Mert ez rengeteg. Meg mi az, h majd az orvos eldönti h kell-e műteni? Ha téged zavar akkor kell, aztán kész nem? Vagy az orvos rámondhatja, h nem indokolt mert csak esztétika, aztán el van intézve?

Nekem pl. esztétikai hiba, mert lejártam edzeni, nyomtam fekve 80 kg-val, nem zavart, csak a kinézete zavar, de az nagyon, annyira, h nem is járok strandra, pedig ezt leszámítva jól nézne ki a testem, kifejezetten büszke lennék rá, de így:S

Na mindegy, erre a néhány kérdésemre válaszoljon már aki tud, köszi.

* egyébként pearl kb. ugyanabban a cipőben járunk, én is nem is szeretem szóba se hozni ezt a dolgot, annyi h én úgy fogom, h előbb megmondom, h mit akarok, aztán ha vergődnek (100% azt fognak), akkor csinálom magamnak. Csak az a baj, h előre fél az ember a kudarctól h a saját szülei is elutasítják, meg nem értik meg, hülyének nézik. Aztán ezért nehéz ez, sztem legalábbis:S

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:20 
Adminisztrátor

pearl írta:

Szia Chuck!
Tényleg hasonló a helyzetünk, amúgy igen április 9.-ére kaptam CT-re időpontot Confused , de mondta az orvos is h kb 1 hónap, szóval mikor mentem idópontot kérni, már nemigazán lepődtem meg. Azért remélem utána már gyorsabb lesz a tempó és nyárra meglenne a műtét időpontja. Nem hinném, h majd legyint egyet az orvos, és azt mondja h csak esztétika, mert elég megértőnek meg kedvesnek tűnt. És persze fiatal! Nem vén konzervatív, stb...
Debrecenben voltam a mellkassebészeten az Augusztán (új épületegyüttes a Nagyerdőn nem messze a Klinikáktól)
Attól félek majd, h nem lesz időm nyáron, mert 6 hét gyakorlatra is kell mennem, szóval, kb 2 hetet tudnék otthon lenni a műtét után. Már tavaly meg kellett volna, sőt, már évekkel ezelőtt. Sad és akkor ez az egész macera már csak a múlt lenne. Az orvos is mondta h már régen meg kellett volna vizsgálni, esetleg műteni, stb. De most komolyan aki eddig látta (néhány ortopédus, kiskorom óta) semmit sem mondott, milyen dolog már ez? Úgy fel tudom rajta húzni magam...
Nem lesz majd semmi zh, meg vizsgaidőszak közepette járni vizsgálatokra. Azon is gondolkoztam h halasztok, dehát emiatt?
Majd írjatok ha lesz időtök

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:21 
Adminisztrátor

chuck írta:

Akkor már ezek szerint Debrecenben is csinálnak ilyen műtétet? Mert ha igen, akkor az nagyon jó, legalább Debrecent ismerem. Mert eddig Miskolcot tudtam csak ami itt a közelben van.

Valakinek esetleg tapasztalat debreceni műtéttel kapcsolatban?

*** még annyi, h ha meg tudnád adni az adatokat (tel.szám, pontos cím ilyesmik) annak örülnék

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:22 
Adminisztrátor

pearl írta:

Szia!
A cím: Auguszta Sebészeti Központ, 4032 Debrecen Móricz Zsigmond körút 22.
Telefonszám: 52 422 868 (ide annyit fűznék, h ezt a számot neten találtam, és ezen akartam kérni előjegyzést, de nem volt jó, szóval személyesen bementem. de lehet h csak nálam volt a hiba)

a telefonszám: 411-717/57101

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:22 
Adminisztrátor

chuck írta:

Jól tetted, h beírtad, megspóroltál nekem egy utat. Leírod h mi volt a CT-n? Meg h fognak-e műteni? És mikor ha igen?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 16:23 
Adminisztrátor

pearl írta:

Igen, fognak műteni, még mennem kell kardiológiára, légzésfunkcióra, május elejére kaptam időpontot (először júliusra akart adni :S), és ezek után kell visszamennem a dokihoz, ott lesz labor, elküld az aneszteziológushoz, meg lemezbemérés. a műtét sztem vmikor július elején lesz. azt mondta a doki, h nagyon szép lesz:)

Amúgy láttam neten képeket műtét előttről és utánról, és volt olyan, h műtét után olyan lett a srác mellkasa, mintha tyúkmellkasa lett volna, tehát kifelé állt. Miért?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]