Üdv mindenkinek!
Fiú vagyok, 22 éves leszek 2 hónap mulva. Tölcsérmellkasom van, egészen gyerekkorom óta. Szeretném megműteni (de már évek óta), hasonló a történetem mint itt sokaknak, a szüleim mindig lebeszélnek a műtétről de engem egyre jobban zavar hogy ilyen.. Azt hiszem édesapámtól örököltem, de neki valamivel enyhébb, kevésbé látszik. A bátyámnak teljesen normális a mellkasa. Inkább esztétikai probléma, ritkán szúr a szegycsontomnál, különféle edzések után. Nem tudom rosszabbodott-e az évek alatt, de meg szeretném vizsgáltatni először, mennyire komoly a helyzet. Nem tudom milyen eredmények érhetőek el az én koromban, mennyire fájdalmas stb. Mindig rugalmasabb és lassabban öregedőbb voltam a többi korombelinél.
Kinél érdeklődjek? Hogy tudom elérni hogy beutaljanak műtétre? Hol műtenek Pesten?
Ki milyen orvost? Mennyibe kerül úgy összességében ez a dolog Magyarországon? Csak mert nem vagyunk egy kifejezett gazdag család.. ahogy olvastam külföldi fórumokon a 20000 euró nagyon-nagyon elképzelhetetlenül sok...
A másik ami zavar a bordáim, a PE gyakori velejárója, hogy kiállnak.. nuss műtétnél ezt is megműtik? kb olyan mintha hatalmas mutáns pocakom lenne, pedig vékony vagyok, és a mellem meg iszonyat beesettnek tűnik, hiába járok konditerembe.
Hallottam már olyat hogy hasizom gyakorlatokkal ez visszahúzható, erről tud valaki valamit? Lehet nekem ettől függetlenül szálkás hasam?
Amit még meg szeretnék kérdezni, az hogy tudom hogy fájdalmas a műtét, de mégis mikor kezdhetek el sportolni? És mennyiben korlátozza az hogy bent van az a vas? Mikortól tudok pl fekve nyomni? Küzdősportoknál, ha megütik a mellkasom meghalhatok? És gyors törzscsavarásoknál, fordulásoknál, ugrásoknál, szaltóknál, hátrahajlításnál, hídnál mennyire zavaró?
Csak mert ez az életem és nagyon rosszul esne ha nem csinálhatnám tovább emiatt.. de ugyanakkor baromira zavar hogy így néz ki.. és időnként fáj

Köszönöm a válaszaitokat előre is!