http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 23:51

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2010.07.02. 11:28 

Sziasztok!!!
Én 16 éves vagyok és szeretném megcsináltatni a műtétet.Csak az a baj hogy Szlovákiai vagyok.Szerintetek attól még megműtenének Magyarországon?És ha igen akkor kb mennyibe kerülne?

Remélem hamar kapok választ.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.07.08. 11:24 

Sziasztok !
Új vagyok a fórumon 3hete volt a műtétem . Kiváncsi vagyok a sorstársak irásaira ki , hogy éli meg a lemezzel az életét.
Az én történetem : - Kiskorom óta évente kellett járni vizsgálatokra. Azt mondták a dokoik 10 - 14 éves kor az ideális a műtéthez , mert még porcos a mellkas . 10 éves előtt nem ajánlják a fájdalom türése miatt és nem is lesz tartós az eredmény ugyanugy , mint felnőtt korban sem .
A fájdalom tényleg nagy , de az azonnali eredmény látványa megérte. Komplikáció is volt bevérzett a tüdőm , leszivatták , vért , infúziót kaptam , feküdtem. 12 napig kórházban voltam , az első 4-et intenziven. Amire nem emlékszem , altattak.
A sport , úszás nem javit semmit a csontokon az igaz.
A nyári szünet jó a felépülésre , szinte csak pectusos srácokkal találkoztam a sebészeten . Mindegyik másképp viselte 9 - 16 év közöttiek voltak . Aki már kivételre jött mesélte milyen volt az elmúlt 3 éve. Nem tesizett , úszott és gyógytornára járt.
Köszönet a pécsi gyermek klinika sebész orvosának szép munkát végzett .

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.07.19. 17:18 

Sziasztok!

Nem tud véletlenül valaki segíteni abban, hogy hol lehet, illetve hogyan beszerezni egy ilyen vacuum bell-t??? Nagyon fontos lenne! Köszi előre is a segítségeket...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.07.25. 03:18 

Sziasztok!

Amint láttam nem sokan írnak azok közül, akiknek régebben volt a műtétük, így úgy gondoltam megosztom hosszabb távú tapasztalataimat.

Engem 2002-ben műtöttek Nuss féle módszerrel Pécsett a Gyermekklinikán, akkor 16 éves voltam. Dr Hock András volt a sebész, nem tudom, ő azóta is praktizál -e, de gyanítom igen. Műtétem időpontja azért érdekes, mert Dr Nuss (ha jól tudom) 1998-ban publikálta módszerét, így 2002-ben az még forradalmian újnak számított. Bár előttem már jópár gyermeket műtöttek Pécsett is pectussal, akkoriban ez a műtét koránt sem volt rutin kategórába sorolható, ellentétben a mai helyzettel, hiszen lemezkivételre addigra még alig került sor. Azóta 8 év telt el, ami hatalmas szakmai tapasztalat felhalmozására elegendő idő! Ez tehát bíztató mindazoknak, akik most vágnak bele.

Én nagyon örülök, hogy anno belevágtunk. Asszimmetrikus pectusom miatt, műtétem a szokásosnál komplikáltabb és hosszabb volt, s az eredmény sem lett tökéletes, bár rengeteget javult. A mellkasom azóta is enyhén asszimmetrikus , s egy kicsit vissza is süllyedt talán a műtét utáni állapothoz képest ( azt hallottam manapság egy kicsit túlemelik az ember mellkasát, hogy a minimális visszasüllyedés épp helyre tegye). Ha most lennék 16, biztosan tökéletesre tudnák már műteni a mellkasom, de a mostani állapottal sem lehetek elégedetlen.

A műtét után persze nekem is fájt nagyon, de erre már alig emlékszem, s akár most, másodszorra is belevágnék a műtétbe, ha arról lenne szó. Túl lehet élni, és megéri. A lemezkivétel nem nagy ügy.

Mint sokan mások, a műtét előtt versenyszerűen úsztam, ami remek felkészülés volt a műtétre, mivel megerősítette a keringésem, s a tüdőm. A lemezbetétel után 2 hónappal már újra napi rendszerességgel sportoltam, s elkezdtem versenyszerüen atletizálni, országos szintig vittem futásból a "vassal" a bordáim alatt. a betétel és kivétel között jóformán nem telt el úgy nap, hogy ne lett volna edzésem, a futás mellett úsztam is hobbiszinten. A sport nagyon fontos. Emellett törekedtem arra, hogy a tartásom jó legyen. Lányoknak üzenem, hogy egy kis pectus sokkal kevésbé csorbít az ember megjelenésén, mint a rossz tartás! Amúgy vonatkozik ez a fiúkra is. Serdülők szüleinek ajánlom, hogy a tartásra helyezzenek nagy hangsúlyt, ez az önérzetre is jó hatással van! Persze a sízésről és korcsolyázásról nehéz szívvel mondtam le két évre, de ezen kívül nálam a "vas" semmilyen egyéb korlátozással nem járt. nem fájt, nem is éreztem, még az olyan nem hétköznapi tevékenységeknél sem, mint a kötélmászás.

Összefoglalva szerintem érdemes elvégeztetni a műtétet, s előtte, utána sportolni, sportolni, sportolni, plussz tartásjavítás! Legyetek optimnisták, s áldjátok a szerencsét, az orvostudományt és Dr Nuss-t, hogy manapság ez a módszer rendelkezére áll! Ha nem is olyan sokkal korábban születtetek volna, még meg kellett volna tanulnotok boldogan együtt élni a pectussal, amit évszázadokig sokan meg is tettek.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.07.28. 16:50 
Adminisztrátor

Szia Lathy.

Megtennéd, hogy írsz egy kicsit a lemezkivételről is? Bevallom engem most ez a téma izhat, mivel hamarosan nálam is eljön az idő és végre kikerül belőlem is a "vas".
Igazából eddig nemigen írt senki a lemezkivételről, így nem tudom, hogy mire számítsak.
Mennyire nagy műtét ez a behelyezéshez képest? Mennyire fájdalmas, ill. mennyi a lábadozási idő?
Igazából csak hallottam, hogy kb 2-3 napos kórházi bentlétről van szó, de hogy ténylegesen mennyi a felépülési idő azt nem tudom.

Köszi G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.07.29. 17:19 

Szia Goshi!
Megkérdezhetem Neked mióta van benn?
Én is kíváncsi lennék a kivétel menetére, kórházi napok számára. Nekem két éve van bent és az orvosom szerint még kell kb egy év, de a tavaszban állapodtunk meg.
AZért nem tudom hogy vagytok vele, de már várom, nem mintha különösebb fájdalommal járna, de mégis kontrollál :-) és nehezebb vagyok vagy 30 dekával?? :-))))
AKi most gondolkodik azt mondom szorítsa össze a fogát és vágjon bele!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.07.30. 10:01 
Adminisztrátor

Szia Kamcika.

Nekem először két évet mondott a doki, de tavaly még egy plusz évben állapodtunk meg. Mivel lassan 30 leszek, így ha tovább marad bent a lemez, akkor a végeredmény is tartósabb lesz.
Valamikor ősszel tervezem a kivételt, ha már nem lesz ilyen meleg. Nekem az első két évben nem volt gondom a lemezzel. Igaz nem túl kellemes, de bőven az elviselhető határon belül van. Egy nap jó ha 5 percre eszembejutott, hogy jé, ez még bennemvan.
de most a harmadik évben néha a bal oldalamban elég erős fájdalmat érzek. Az az érdekes, hogy egy bizonyos ponton fáj csak, de ott igen erősen. Ez egy, két napig tart, aztán semmi gond utána. De ilyenkor minden lélegzetvételnél, ill rossz mozdulatnál fáj. Este gyakran arra felébredek egy véletlen rossz mozdulat miatt.
De mondom, csak egy, két napig tart, utána semmi. Lehet, hogy a hidegfronthoz van valami köze, mert legutóbb egy hete jött elő, amikor a dög melegre jött a lehülés.

"Közel az idő"

Üdv G.

PS: Ha valakinek van infója a lemezkivételről, az legyen szives írjon már nekünk pár sort. Köszi.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.08.01. 13:09 

Szia Goshi!

Na nálam is hasonló a helyzet, én 29 éves vagyok és eredetileg két évről volt szó, de nekem is 3 lett belőle.
A fájdalom is fura, de nekem is mostanában kezdett el megint érezhetővé válni h valami van bennem, néha egész kellemetlen, csak nekem a jobb oldalon... mondjuk nekem asszimetrikus volt a mélyedés, ott sokkal durvább volt, de nem tudom mi új történhet h megint érzékeny...

Kíváncsiín várom majd beszámolód az ősszel, de úgy gondolom nem lesz akkora ramazuri mint a betétel. Én egy szobában voltam egy lánnyal, akinek aznap vették ki, mikor nekem betették, és ő másnap mosolyogva ment haza.. bár az emlékek homályosak a morfiumtól :-)))
Azt hiszem a nehezén túl vagyunk.
Csak a hátizmokat kell nagyon komolyan edzeni, hogy ne essen vissza!!!
Irigyellek, hogy nemsokára szabadulsz :-))))
De már kibírom!
SZép napot mindenkinek!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.08.01. 19:45 

Sziasztok.Én Augusztusban fogok menni Dr.Kálmán Attilához az I.számú gyermekklinikára,aki megvizsgál és remélhetőleg azt fogja mondani hogy megműt.Kinek mi a véleménye Dr.Kálmán Attiláról?
És szerintetek igaz hogy a műtét 40 000 ft-ba kerül?Mert az a baj hogy nekem meg kéne fizetni mivel nem Magyarországon élek.

A válaszokat előre is köszönöm.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.08.01. 20:52 

Sziasztok!

Augusztus 9-én lesz a műtétem, és tudni szeretném, hogy mennyi idő volt nektek, hogy a műtét után már járni tudtatok illetve kimozdulni is.
Nagyon örülök, hogy végre normális lesz a mellkasom, de sajnálnám, ha ezzel elmenne egy teljes hónap és ne élvezhessem a nyár végét.

Miki, nekem reálisnak tűnik az ár.
Miért pont Magyarországon csináltatod?

István

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]