Sziasztok!
Na akkor leírom az eddig történteket
17 éves vagyok és a Semmelweis I. számú gyerek klinikáján Dr. Kálmán Atilla műtött augusztus 9-én, a műtét gond nélkül zajlott le (1 fémet tettek be).
Első nap:
Szinte semmilyen fájdalmam nem volt hála a jó fájdalom csillapításnak bár elég nagy dózisban kaptam, de mozogni annyira se bírtam, hogy megnézzem hogy is néz ki a mellkasom. A bal kezem, lábam és a hasam zsibbadt az altatás mellékhatásaként(a lábam másfél napig, a tenyerem jobb része az újjal együtt még most is zsibbad), nem is tudtam mozgatni őket a másnapi gyógytornán.
Második nap:
Hajnalban volt szükségem plusz fájdalom csillapítóra miután a nővérek lejjebb vették a másikat(pontos nevére nem emlékeszem, a gerincembe kaptam folyamatosan).
Fájdalmam változott, mikor hogy változtatták a fájdalom csillapító adagot (nővérek néha lejjebb vették, mint amennyit az aneszteziológus beállított) .
Délután fel kellett volna ülnöm, de halasztottuk másnapra, mert nem bírtam.
Harmadik nap:
Délig ment a folyamatos fájdalom csillapítása utána lekapcsolták teljesen. Utána voltak a nagyobb fájdalmaim.
Reggel felültem(gyógytornász segítségével) és szédültem, hányingerem volt a felüléstől, egyből vissza is dőltem, majd délután felálltam, ez már könnyebb volt, de ez is csak nagy segítséggel sikerült. Az nap már tudtam enni egy keveset, az infúzióról lekötöttek délelőtt, majd este a katétert is kiszedték.
Negyedik nap:
Aludni nem tudtam a fájdalomtól, reggel kértem fájdalom csillapítót, majd utána egésznap már nagyon minimálisan fájt.
Délután már feltudtam állni és járni is egyedül. Mászkáltam is sokat, mert kezdtem már unatkozni és örömmel töltött el, hogy tudok újra járni

.
Étvágyam is eléggé visszatért.
Ötödik nap:
Haza mehettem a kórházból reggel, egyedül keltem és feküdtem, nagyon egyszerű volt a legtöbb mozdulat, persze azért még messze voltam a 100%-tól.
Első három nap volt számomra rossz, de fiatalabbaknak kevesebb fájdalommal jár a műtét.
Nővérek nagyon kedvesek és mindig segítettek.
Kálmán doktort meg javasolni tudom, ha nem tudjátok hol műttessétek.
Próbáltam leírni minden fontosabbat, amin keresztül mentem.
További kérdésekre szívesen válaszolok.
István