http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 11:06

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2010.08.15. 01:01 

Szia, köszönöm a válaszod!

Nagyon megnyugtató dolgokat írtál, bár nyílván mindenki szervezete másképpen reagál a műtétre. Igazából egyre jobban hajlok a műtét felé, mert most túllennék rajta, amíg még könnyebben korrigálható. Ráadásul elég vékony alkat vagyok, de most kezdek hízni, ezáltal nő a hasam, és egyre mélyebbnek tűnik emiatt a deformitás. Nem járok strandra, kerülöm az olyan helyzeteket, ahol póló nélkül kell mutatkoznom, stb..Tehát szeretném már, hogyha nem kellene emiatt kimaradnom a jó dolgokból, ráadásul szerencsére jó alkatom lenne, és emiatt kell takargatnom magam..Egyébként most hogy érzed magad? Mekkora a fájdalom mértéke, és milyen a közérzeted? Gondolom ez alatt az 5 nap alatt fogytál valamennyit, van most már étvágyat? Hányinger, ilyesmi? A kórházi szobában milyenek voltak az emberek? És a wc-zést hogyan oldottad meg? Mert ugye 2-3 napig nemtudtál felkelni. Ágytál? A varratkiszedés mikor lesz majd? És neked mekkora mértékű volt a deformitás?
Bocsánat, hogy ennyit kérdezek, de te éled most át ezeket, így te tudsz rá választ adni. Meg mások is válaszolhatnak, hogy ki hogyan élte meg ezt az egészet. Utolsó kérdés, hogy meg vagy elégedve a műtéttel? :) Tehát, hogy 100%-ban sikerült korrigálni? Ennyi kérdésem lenne, hát lehet, hogy kicsit sok, sőt biztos, de kicsit félek azért, és sok dologra kíváncsi vagyok a műtéttel kapcsolatban. :)

A válaszokat előre is köszönöm! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.08.15. 10:05 

Ha állok vagy ülök, nem is érzem és néha el is felejtem, hogy bennem van a fém. Ágyból felkelés kicsit nehéz, az fáj is, de minimálisan. Hányinger, szédülés már egyik sincs.
Étvágyam visszatért és nem fogytam(vagy ha igen, már visszahíztam).

Korházban az emberek kedvesek és segítőkészek.
Katéter volt, nem ágytál, nagy dolog meg nem volt, mert első napon nem ettem, másodikon meg csak reggelit és vacsorát és könnyű kaják voltak, aztán amikor már jól voltam és tudtam egyedül felkelni és járni akkor jött először az inger, gyerek wc-vel megszenvedtem, de megoldható.
Varratot mielőtt hazamentem, kiszedték.
A deformitás csak esztétikailag volt zavaró, de romlott folyamatosan.
Meg vagyok elégedve, és 100%-ban korrigálták. Csak akkor nem szokott 100%-ra sikerülni, ha nem szimmetrikus a mélyedés.

István

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.08.15. 12:17 

Szia István!
Azóta már én is voltam Dr.Kálmán Attilánál.Nagyon kedves volt,elmondott mindent a műtéttel kapcsolatban :D de sajnos van egy kis bibi.Mivel Szlovákiai vagyok ezért meg kell mindent fizetnem ami összesen 500 000 ft-ba kerül :(

Üdv Miki

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.08.15. 12:28 

Szia István!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod, kicsit bátorító volt..:) Szerintem jövő nyáron énis megműtettem..:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.08.17. 15:43 

miki147 írta:
Szia István!
Azóta már én is voltam Dr.Kálmán Attilánál.Nagyon kedves volt,elmondott mindent a műtéttel kapcsolatban :D de sajnos van egy kis bibi.Mivel Szlovákiai vagyok ezért meg kell mindent fizetnem ami összesen 500 000 ft-ba kerül :(

Üdv Miki

Miki.

Ha jól tudom az eu-ban arra is van lehetőség, hogy másik országban(csak eu-s országokban) kérj korházi ellátást a saját országod tb-jének a terhére.

István

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.08.18. 07:37 
Adminisztrátor

Ez magyarország, itt még ne nagyon várj európai bánásmódot. Az egészségügy meg pláne nincs még európai szinten. Szóval szerintem erről a betegcseréről ne nagyon álmodozzatok, de remélem én tévedek...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.08.23. 18:48 

Sziasztok!A kérdésem a következő.Hol és ki végez Nuss-féle műtétet Pesten kívűl.Esetleg Debrecen,Miskolc.Ha valaki segítene nagyon megköszönném.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.08.27. 15:41 
Adminisztrátor

Szia Mariann.

Miskolcon tuti, hogy végeznek Nuss műtétet. Hogy hol és ki, azt nem tudom, de próbálj meg egy mellkassebészetet keresni, ill egy mellkassebészt.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.02. 16:38 

Szia Mariann!

Én miskolci vagyok. Itt a Megyei Kórházban Dr.Kiss Ákor végez ilyen műtétet azthiszem. Én voltam nála, bár nekem nem volt szimpatikus..De meglehet próbálni.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.09.03. 20:24 

Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra, és nagyon tetszik, hogy velem egy cipőben járókkal tudok beszélgetni.
Nekem 2009 nyarán rakták be, Sült,Mona,Kálmán trió.Most 16 vagyok, vagyis mindjárt 17.A kivételig még kell várnom nyárig, de hamar elment egy év, szerintem ugyan olyan hamar elfog menni ez is.
Olvastam, hogy van olyan aki 20 évesen vág neki, hát nekem a doktor úr úgy jött ki a műtőből, hogy a kezét szinte bevágta a vas, olyan nehéz volt elfordítani.elmondása szerint épp az utolsó pillanatban csináltuk meg, mert nagyon meg voltak keményedve a csontjaim.Szerencsére nagyon jól sikerült a műtét, hogy aki nem tudja, azt hiszi fal egyenes mellkassal születtem. :)
1 nap intenzív, pár nap normál kórterem és már otthon is voltam.Most mennem kell, majd még mesélek, meg lenne is pár kérdésem.
Sült dokit mindenkinek tudom ajánlani, nekem az öklöm belefért a mellkasomba, és most fal egyenes.Minden műtétre várónak sok sikert!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csakegyfocibolond 2010.09.04. 15:24-kor.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]