http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.23. 14:20

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2010.10.25. 16:36 

Szia Tamás!

Köszönöm szépen a segítséget!
Remélem holnap a doki jó fej lesz, és tényleg meghallgat és segít is!
A kérdések nagyon jól jönnek, és élni is fogok velük!

Még egy kérdés: A Ct-n kívül miket kell elvégeztetni a műtét előtt? Vagy ezt a doki úgy is mondani fogja?

Üdv, linthu

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.25. 19:40 

Szia linthu,

Nekem CT,légzésfunkció, EKG, vér, vizelet, fémallergia, hepatitis illetve AIDS vizsgálatok kellettek. Azt nem tudom, hogy itthon is kérnek-e ennyi vizsgálatot, mert engem külföldön műtöttek.

Mónika,

Először is gratulálok a műtéthez!

A duzzanatok pár hét után el fognak tűnni, a haspuffadást viszont nem nagyon értem. A kiálló bordákra gondolsz? Nekem 6 hétig viselnem kellett egy szorító kötést, hogy a bordák rögzüljenek az új helyzetükben. Illetve tudtommal lemezkivételkor még szoktak alakítani a bordákon.

Üdv,
Tamás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.10.25. 20:04 

Szia Tamás!

Köszönöm a válaszod! Legalább most van fogalmam a dolgokról! :)

Üdv, linthu

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.26. 15:16 

Na én pedig holnap reggel megyek fel Pestre a dokihoz. :)
Én is köszönöm a kérdéseket, van köztük jó pár, amit nem kérdeztem volna meg magamtól, de hasznos. Linthu, ha hazaértél megírod légyszi röviden az "élményeidet"?
Előre is köszi.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.27. 06:42 

Üdv mindenkinek!

27 éves lány vagyok, és én is "PE-tulajdonos" vagyok. Kb. 9-10 éves voltam, amikor az iskolaorvos közölte, hogy ilyen mellkasdeformitásom van. Azt mondta, hogy járjak úszni, meg gyógytornára. Én jártam is szorgosan, de eredménye nem lett. Sajnos a szüleim nem nagyon foglalkoztak a bajommal, azzal elintézték, hogy csak a soványságom miatt állnak ki a bordáim. Csakhogy én láttam, hogy a többi gyereknek azért mégse ilyen a mellkasa, mégha soványak, akkor sem. Egy idő után nagyon szégyenlős lettem, és borzalmas lett a testtartásom is, mert sosem mertem kihúzni magam, mert akkor még jobban látszott a deformitás. Hogy meg kellene esetleg műteni, arra persze akkoriban senki sem gondolt. Anyuék úgy gondolták, hogy nincs akkora bajom, hogy műteni kelljen, meg hát az orvos sem mondta, csak az úszást meg tornát.
Az utóbbi egy-két évben viszont még fáradékonyabb lettem, mint azelőtt. Sokszor már az is kifáraszt, ha fel kell mennem egy-két emeletet lépcsőn. Gyakran van erős szívdobogásérzésem is, amit szintén nem tudok hova tenni. Amennyi infót sikerült gyűjtenem a tölcsérmellkasról, és annak következményeiről, ezek a tünetek akár attól is lehetnek. Úgyhogy most már egyre erősebb bennem az elhatározás a műtét irányába. Bár már 27 vagyok, azért talán még nem késő, és lehet valamit javítani a dolgon. Eddig csak esztétikailag zavart, de félek, hogy most már az egészségem is veszélyben van. Mindenképpen szeretnék felkeresni egy mellkassebészt, hogy mondjon véleményt az esetemről. Még az egész fórumot nem sikerült végigböngésznem, ezért lenne néhány kérdésem, aki tud, kérem, hogy válaszoljon. Az egyik, hogy beutaló kell-e a háziorvostól a mellkassebészetre, vagy anélkül is lehet-e menni? Nem tudom, az mennyiben befolyásolja a dolgokat, hogy én vidéki vagyok, és itt a helyi kórházban nem végeznek Nuss-műtétet. Tehát marad Budapest, vagy valamelyik másik város, ahol végeznek ilyen beavatkozást. A másik kérdésem az orvosokra vonatkozik. Kocsis Ákos, Kostic Szilárd és Kálmán Attila nevét már több helyen olvastam, kérdésem lenne, hogy kinek milyen tapasztalata van velük kapcsolatban.
Segítségeteket előre is köszönöm:

Bunny

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.27. 08:37 

Sziasztok!

Tegnap elmentem a mellkassebészetre, és a főorvos fogadott.
Beutaló kellet, azt a háziorvostól szereztem meg! Megkérdezte a panaszaimat, majd megvizsgált. Megtapogatott, és kérdezte, hogy fáj e. Majd beleállítottak egy gépbe, ami egy újfajta röntgen és megnézték milyenek a belső szerveim.
A tüdővel nincs gond, a szívem egy kicsit el van tolódva. Ezért elküldtek Cardióra, és Ct-re. Azt mondta, ha ez kész akkor jelentkezzek újból és megcsináljuk a légzésvizsgálatot, majd eldönti, hogy műteni kell vagy nem.
Én kérdeztem, hogy mi van, ha engem esztétikailag is zavar? Azt mondta azt is figyelembe vehetjük egy kicsit...
Viszont nekem a tölcsérmellkason kívül enyhe laposhát szindrómám is van, meg enyhény ferdült a gerincem. Gondolom az utóbbi nem csak nálam gyakori, vagyis azt mondták ez jellemző.
Nekem pozitív élményeim vannak a vizsgálattal, valamint a dokiról egyaránt. Kíváncsi vagyok, mi lesz. November végén tudok vissza menni legközelebb.

Kedves Bunny83,
Még én sem tudok valami sokat az egészről, de annyiban tudok segíteni, hogy a mellkassebészetre mindenképp kell beutaló! Ezt a háziorvostól megszerezheted.
Az orvosokról nem sokat tudok mondani, esetleg egy másik fórumozó.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.27. 11:33 

Szia linthu,

köszönöm válaszod. Ha jól látom, te Kálmán Attilánál voltál. Én is leginkább felé hajlok, mert róla még tényleg nem olvastam rosszat sehol. És köszi az infókat a vizsgálatokról is.

Bunny

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.27. 14:13 

Nos én ma voltam fent Dr.Kálmán Attilánál.
Nekem sajnos negatív élményeim vannak a dologgal kapcsolatban..
Hajnali fél5kor keltem, 180km-t autóztunk Miskolctól Pestig, eleinte jól indult a dolog, ahogy felértünk, és lejelentkeztünk, 1 percet se vártunk kb és már szólítottak. Ahogy bementünk elmondtuk mi a probléma, meg hogy nagyon zavar..és mikor meglátta a deformitást, elég lekezelő hangsúllyal visszakérdezett hogy "Ez zavarja?" Nem mondom, elég rosszul esett, mert bár azt tudtam, hogy ekkora mértékű elváltozásnál nem nagyon javasolná a műtétet, de mégis csak én élek együtt vele, és lelkileg elég megterhelő dolog, akármennyire is nem olyan nagy. Telefonba azt mondta, hogy majd személyesen mindent részletesen átbeszélünk..ezért utaztunk fel. Ennek ellenére annyit mondott, hogy ő ezt nem műttetné, de ha mégis akarjuk, akkor januárban jelentkezzünk. Tehát rengeteg kérdésem, -vagyis az összes- megválaszolatlan maradt. Így hogy döntsek januárig, ha nem tudom, hogy ez az egész mivel jár?! Egyedül a műtét folyamatát mondta el, amivel tisztában voltam, meg azt hogy sem a torna, sem az úszás nem megoldás erre. Maximum mellizomzat növelésével lehet takarni. Úgyhogy eléggé el vagyok most keseredve és egyben csalódott is vagyok, mert nem ilyen "beszélgetésre" számítottam...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.27. 15:05 

Sziasztok!

Én nem Pesten voltam dokinál, hanem Szombathelyen. Engem ott a főorvos fogadott.
Velem szerencsére nagyon kedves volt, csak pozitiv élményeim vannak vele kapcsolatban.

Adam nagyon sajnálom, hogy igy alakult! :( Azt hittem rendes lesz a doki.

Üdv, linthu

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.27. 15:08 
Adminisztrátor

Bunny83!
Kocsis Ákost tudom neked ajánlani. Nagyon rendes.
Amikor visszamentem lemezkivételre, három év után is megismert és mosolyogva fogadott.

Nos akkor írnék egy kicsit a lemezkivételről:
Szóval. A kórházban mindössze három napot töltöttem, (kb 50 óra).
Első nap csak vizsgálatok voltak, ugyanazok, mint a lemez behelyezése elött:
Mellkas röntgen, vérvétel, alvadásvizsgálat, légzésfunkció, ekg.
(CT nem volt)
Másnap reggel 8-kor műtöttek, kb 10:30-kor már az ágyamban voltam és telefonáltam az otthoniaknak.
A lemez kivételnél csak az egyik oldalon vágják fel az embert és ott húzzák ki a lemezt. Ez sokat segített, mert így legalább volt egy ép felem és sokkal könnyebb volt felülni, meg mozogni is. A fájdalom sokkal kissebb, mint a behelyezésnél volt. Műtét után három fájdalomcsillapító kapszulát kaptam, de csak egyet használtam el belőle.
Sajnos a hányingerrel (altatás miatt) ismét meggyűlt a bajom, de estére rendbejöttem és már vacsorázni is tudtam.
Másnap reggel egy utolsó röntgen után 10 órakor már a kórház bejáratánál vártam a taxit, hogy hazavigyen.
Most egy héttel a műtét után már csak a varratok zavarnak kicsit , de holnap azt is kiveszik végre.

Hogy milyen lett a végeredmény és hogy megérte e?

A lemez kivétele után egy picit azért visszasüllyedt a mellkasom, de ez ne tántorítson el senkit, hisz én már majdnem 30 vagyok. Fiataloknál ennek az esélye kissebb.
Szóval én azt mondom, hogy a sok megpróbáltatás ellenére is megérte és nem bántam meg, hogy belevágtam.
Most a lemez nélkül sokkal szabadabbnak érzem magam, nem kell félnem atól, hogy elesek, vagy megütöm magam és végre olyan dolgokat is tehetek, amit azelött nem mertem.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]