|
Üdv mindenkinek!
27 éves lány vagyok, és én is "PE-tulajdonos" vagyok. Kb. 9-10 éves voltam, amikor az iskolaorvos közölte, hogy ilyen mellkasdeformitásom van. Azt mondta, hogy járjak úszni, meg gyógytornára. Én jártam is szorgosan, de eredménye nem lett. Sajnos a szüleim nem nagyon foglalkoztak a bajommal, azzal elintézték, hogy csak a soványságom miatt állnak ki a bordáim. Csakhogy én láttam, hogy a többi gyereknek azért mégse ilyen a mellkasa, mégha soványak, akkor sem. Egy idő után nagyon szégyenlős lettem, és borzalmas lett a testtartásom is, mert sosem mertem kihúzni magam, mert akkor még jobban látszott a deformitás. Hogy meg kellene esetleg műteni, arra persze akkoriban senki sem gondolt. Anyuék úgy gondolták, hogy nincs akkora bajom, hogy műteni kelljen, meg hát az orvos sem mondta, csak az úszást meg tornát. Az utóbbi egy-két évben viszont még fáradékonyabb lettem, mint azelőtt. Sokszor már az is kifáraszt, ha fel kell mennem egy-két emeletet lépcsőn. Gyakran van erős szívdobogásérzésem is, amit szintén nem tudok hova tenni. Amennyi infót sikerült gyűjtenem a tölcsérmellkasról, és annak következményeiről, ezek a tünetek akár attól is lehetnek. Úgyhogy most már egyre erősebb bennem az elhatározás a műtét irányába. Bár már 27 vagyok, azért talán még nem késő, és lehet valamit javítani a dolgon. Eddig csak esztétikailag zavart, de félek, hogy most már az egészségem is veszélyben van. Mindenképpen szeretnék felkeresni egy mellkassebészt, hogy mondjon véleményt az esetemről. Még az egész fórumot nem sikerült végigböngésznem, ezért lenne néhány kérdésem, aki tud, kérem, hogy válaszoljon. Az egyik, hogy beutaló kell-e a háziorvostól a mellkassebészetre, vagy anélkül is lehet-e menni? Nem tudom, az mennyiben befolyásolja a dolgokat, hogy én vidéki vagyok, és itt a helyi kórházban nem végeznek Nuss-műtétet. Tehát marad Budapest, vagy valamelyik másik város, ahol végeznek ilyen beavatkozást. A másik kérdésem az orvosokra vonatkozik. Kocsis Ákos, Kostic Szilárd és Kálmán Attila nevét már több helyen olvastam, kérdésem lenne, hogy kinek milyen tapasztalata van velük kapcsolatban. Segítségeteket előre is köszönöm:
Bunny
|