http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 16:53

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2010.10.27. 17:41 

Szia Goshi,

Gratulálok a lemezkivételhez, és örülök annak, hogy ennyire simán ment.

Tudnál esetleg képet mutatni a lemezkivétel utáni állapotról, hogy mennyire süppedt vissza?

Érdekelne még, hogy a légzésed mennyire változott? Illetve még az, hogy végeztél-e a 3 év alatt valami speciális gyakorlatot? Gondolok itt légzésre, tornára vagy bármi egyéb..

Köszi előre is,
Tamás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.10.28. 05:33 

Szia Goshi,

köszönöm a válaszod, mindenképpen szeretném felkeresni Kocsis doktort is. Szimpatikusnak látszik,és hát az tényleg nagyon fontos, hogy emberileg is topon legyen. Az a baj, hogy sok orvos el sem tudja képzelni, milyen lehet ilyen deformitásokkal együtt élni.
Gratulálok a sikeres lemezkivételhez és az új élethez!

Igazából nekem a besüppedt szegycsontom nem annyira feltűnő női adottságaimból kifolyólag, de a kiálló bordák nagyon zavarnak, főként a bal oldalam néz ki nagyon borzalmasan. A műtét ezen is segít?

Bunny

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.28. 08:46 
Adminisztrátor

Szia Tamás.

Nos, képet most nem nagyon tudok mututni, mert épp nincs mivel fényképezni.
A légzés szerintem sokkal könnyebb ahhoz képest, amikor bent volt a lemez. Amikor bent volt a lemez, ugye az valamennyire gátolta a normális légzést, de ezt "hasi" légzéssel kompenzálni lehetett, most viszont a teljes tüdő rendelkezésre áll és eredeti funkciójának megfelelően képes működni.
A három év alatt jártam úszni, ill otthon is végeztem gyakorlatokat (fekvőtámasz, húzóckodás, súlyzózás, evezőpad, stb.) Speciális gyógytorna viszont nem volt.

Bunny83, neked is szia.
Nos, a bordák a műtét után is kiállnak valamennyire, mert azok nem annyira rugalmasak, mint a porcos szegycsont.
Nekem is a bal oldalon van egy bordám, ami kicsit kiáll, de nem zavaró és alig lehet észrevenni.
Szerintem az orvossal kéne majd megbeszélni, hogy mit is lehet kezdeni ezzel.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.29. 18:20 

Szia Goshi!

Köszönjük, h megosztottad a kivétellel kapcsolatos "élményeidet"!!!
Majd ha lesz rá módod, töltenél fel képet a végleges eredményről? Kicsit megijeszt ez az azonnali visszaesés. Csak mert én is 30 leszek, mire kiveszik tavasszal. Vagy van valami tanácsod, amivel addig is még rá lehet gyúrni, edzeni?

Amúgy Kocsis Ákost én is csak ajánlani tudom mind szakmailag, mind emberileg!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.02. 13:43 

Sziasztok!
Én 24 éves nő vagyok. 2 hónapja műtöttek nuss eljárással.
Arról érdeklődnék, hogy kinek milyen problémái voltak műtét után. Sajnos én az orvosomtól semmi tájékoztatást nem kapok, azt mondja, hogy nem tudja mi várható. Most is a lázzal és a fájdalommal, valamint a fém és a bordák okozta ropogással küzdök.
Másnál is előfordult ez?

Köszönöm, ha válaszolsz, fontos lenne tudnom, hogy mások ezt, hogy élték meg.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.02. 19:33 

Sziasztok!

Engem most novemberben fognak műteni és a hálapénz iránt érdeklődnék! Ti akiket már megműtöttek adtatok-e és mennyit?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.03. 09:09 
Adminisztrátor

Szia Ágica.

A ropogás még egy kis ideig meg lesz, amíg a fémrúd és a bordáid össze nem "szoknak". Ez nálam is így volt. Az elején minden lépésnél hallottam és éreztem a fémet odabent, de aztán ez lassan megszünt.
A fájdalom is természetes így két hónap után, de a lázas állapot már nem. Én csak két hétig voltam lázas a műtét után, de az is csak egy megfázás miatt volt.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.03. 13:42 

Sziasztok!

Ági, a ropogás nálam is megvolt hónapokig, a fájdalom is lassabban múlt, talán a korom miatt (én 27 voltam, mikor betették), a láz 3 hétig tartott, de csak azért, mert kicsit elfertőződött a sebem. Ha marad a láz, sztem menj vissza a dokihoz. SOk útravalót sztem senki nem kapott. A legfontosabb, h tornázz, ha fáj is, kicsit "muszáj". Egy jó gyógytornászhoz párszor érdemes elmenni, aki betanít pár otthon is végezhető gyakorlatot.
Kitartás, meg fogod szokni azt, h van benned valami :-)))

Goshi, a visszaesésre nem reagáltál, tudom, h nem a negatív dolgokra kell koncentrálni, csak mégis érdekel, hisz én is kivétel előtt állok. Gondolom az természetes, ha kicsit visszább megy v inkább enged gondolom, h nerm feszíti ennyire belülről semmi.

Köszönöm előre is válaszod!
Kamcika

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.03. 13:44 

Ja és Pálesznek:
én adtam pénzt a dokinak, 150 eurót. Nem tudom sok v kevés, ennyit tartottam megfelelőnek.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.05. 09:33 
Adminisztrátor

Ööööö mi is volt a kérdés? :D
A visszasüllyedés tényleg nem nagy, épp csak feltünt, hogy a műtét elötti (fémkivétel) állapothoz képest, kicsit visszasüllyedt. De korántsem annyira, mint három évvel ezelött volt, sőt.

Hát amit én tudnék tanácsolni, az a sport és a sok sok mozgás. Főleg a mellkast, mellizomzatot kell edzeni, no meg a hátizmokat is.
Azt meg hogy kinek milyen csontozata van, azt nem igen lehet befolyásolni. Ezért van az, hogy valakinek két év is elég (fiataloknál) ill van akinél három év kell és még így sem lesz 100%-os az eredmény.
DE! ezzel nem akarok senkit sem elijeszteni a műtéttől, hogy : "minek a szenvedés, ha a végén ugyanolyan lesz, mint elötte volt" Ez nem így van. Nálam is sokkal, de sokkal egyenesebb lett a mellkasom, mint a műtét elött. Mindneképpen azt mondom, hogy megérte belevágni.
Szóval fel a fejjel.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]