http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.23. 22:11

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.01.06. 22:21 

Sziasztok!

Nekem is tölcsérmellkasom van, eddig nem okozott különösebb problémákat a mindennapokban, de nagyon zavar ezért nyáron szeretném én is megműttetni magam. Hallottam hogy van a műtétre TB támogatás. Ez 18 év felett is érvényes? És ha igen ez mekkora támogatást jelent? Februárban leszek 18.

Nagyon jó hogy van ez a fórum, bár előbb felfedeztem volna. :)

Üdv, F.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.06. 23:02 

Köszönöm szépen a gratulációkat! :)

Szia Fantasmo,

Én közel 20 évesen műtettem meg magam és a TB teljes mértékben finanszírozta a kezelés költségeit. Mindössze a műtét utáni véralvadásgátló injekciókat kell önerőből megvenned ami 5 ezer Forint körül van.

Nem tudom, hogy milyen az életviteled, ezért csak hallkan mondom, hogy ha én a helyedben lennék nem várnám meg a nyarat. Szeptemberben még én is azt az időpontot céloztam meg, de rájöttem hogy ennél a műtétnél az idő nem nekem dolgozik, és mivel nekem is "csak" esztétikai problémát jelentett, ezért aggódni kezdtem, hogy a megszorító intézkedések következtében, ha nem létfontosságú a beavatkozás, akkor nem fogja támogatni a TB a műtétet.
Nah de ez csak egy hosszúra sikerült megjegyzés volt :D

A fórummal kapcsolatos örömödben én is együtt érzek :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.01.07. 07:14 

Kedves Thomas!

remélem már túl vagy a nehezén!!! :)

A mozgással kapcsolatban azt tudom mondani, h kb 2 hónapig még kerülni kell az aktív sportokat, mert ekkor még könnyen elmozdulhat a lemez. Addig marad a jó kis gyógytorna, ami igazából csak súlyzómentes és ugrálás nélküli mozgolódás!
Légzőgyakorlatok, lufifújás - ezek a tüdőt kiválóan tágítják!
Fontos a hasizmok és hátizmok erősítése, illetve újraépítése, mivel átalakult a csontszerkezet, amikhez az izmok tapadnak, ezért kicsit mindent újra kell funkcionálni :-)
Kezdd egyszerűbb, kevésbé megterhelő gyakorlatokkal, és ha már azok jól mennek, lépj tovább. Nekem pl elég volt elsőre olyan hátizom, hogy beállsz egy ajtókerethez és feltámasztod az alkarjaid a keretre és csak megpróbálod szétfeszíteni az egész keretet :-)
Hasizomból az elején elég egy sima kis hasprés, esetleg nyújtott kézzel a fejed felett.
Tudom, hogy furán hangzik, de nagyon kiváló gyakorlat, ha fekvőtámaszban, illetve alkartámaszban csak tartod magad mondjuk 1 percig, úgy hogy persze vízszintes az egész tested, próbáld ki, meg fogsz lepődni :D
Később a hátúszás szinte kötelező!!! De azzal még várj kicsit!
Ha valamit nem értesz, vagy kevés, nyugodtan írj!

MIndenkienk sok erőt és szép napot!
Kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.08. 12:00 

Sziasztok!
Látom egyre gyarapodik az elégedett emberek létszáma :)Mindenkinek grat a műtéthez és aki még előtte áll, annak sok sikert!
Ahogy előttem már említettek 3 hónap múlva már nyugodtan lehet aktívan sportolni, csak a jéghokit meg a thaiboxot, meg ilyeneket kell kerülni.
Nekem úszás a favorit, minden izmot erősít és a tüdőt is nagymértékben tágítja.Heti 3x-4x, ez uszodától függ, melyiknél hogy vannak az edzések.
Én nem jártam gyógytornára, mert dokik azt mondták, hogy nem kell.ők mutattak pár légzőgyakorlatot, hogy csináljam 2 hétig, hogy táguljon a tüdőm, meg még gumikesztyűt is kaptam, hogy fújjam fel.
Kevesebb mint fél év van hátra, már várom.Szerintetek vasat el lehet majd kérni?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 13:26 

Sziasztok!!

Nekem is kevesebb, mint fél év van hátra :D Már nagyon várom, hogy újra magamon kívül lássam!! :D
Ezt én is szerettem volna megtudni, hogy el lehet-e kérni? Gondolom nem hasznosítják újra... :D
Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?

Köszönöm
Szép napot!
Kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.11. 15:28 

Sziasztok!

Szintén "pectusos" vagyok immár 33 éve. Nekem eszembe sem jutott megműttetni magam, míg rá nem akadtam erre a fórumra. Egyre jobban mozgatja a fantáziámat, hogy lehetne normális a mellkasom. Én is szlovákiai vagyok,úgyhogy már fel is vettem a kapcsolatot Mikivel. Remélem, válaszol! Ő már kicsit előbbre jár. Bár az életkor végett egy picit tartok tőle, hogy lehet már nem is tudják helyrehozni. Annak ellenére, hogy elég mély a horpadás(ami szimmetrikus), nagyon sok problémát nekem még nem okozott. Néha kicsit szúrják a mellkasom, de ugye ez nem egyértelmű, hogy ettől van.
Kiváncsi lennék viszont még valamire:
Biztos vannak itt olyanok, akik csak olvassák a fórumot, nem műtették meg magukat és "élnek"!Esetleg idösebbek is, mint én.
Azt szeretném tudni, hogy nekik a későbbiekben, nem okozott-e gondot ez a rendellenesség. Hogyan élnek együtt ezzel a dologgal?

Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.15. 17:05 

Sziasztok!

Jó a kérdés, hogy mi van ha valaki nem csináltatja meg.
De nekem még egy olyan kérdésem is lenne, hogy van-e már olyan, aki megcsináltatta, kivették a fémet és eltelt már azóta pár év. Van-e változás? Esetleg rosszabbodás? Vagy végleges a korrigáció?

Köszönöm!
Üdv mindenkinek
Kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.16. 14:52 

Valószínűleg van pár ember, de sajnos még nem találtak rá erre a fórumra.
Ez egyébként az elmúlt 3-4 évben lett ennyire aktívabb, előtte is csináltak műtéteket persze, hisz már 10 éve van ez az eljárás, csak nem olyan számmal mint mostanában.
Ennek Magyarországon mi vagyunk betegként az "úttörői", mert mosd kezd igazán beindulni, eddig csak ilyen ismerkedés volt.Nekem is mesélte a doki, hogy amikor ez bejött évente volt egy ilyen betegük, most meg mint itt is látjuk egy kórház havonta végez ilyen műtétet.Izgalmas dolog ez és nagyon jónak találom ezt az új alternatívát, mivel így remélhetőleg minél több tölcsérmellkassal született életét tehetik jobbá, illetve (akinek) menthetik meg nagyszerű sebészeink.

Csak nehogy 10 év múlva a tölcsérmell legyen a férfiideál a nők számára, aztán csináltathatjuk vissza :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.16. 15:35 

Sziasztok!

Hamarosan műteni fognak, jan. 18-án (kedden). Legalábbis elviekben...
Ezt azért írom így,mert sajnos még mindig nem gyógyultam ki a náthából, (mondjuk az jelentősen csillapodott, már kapok levegőt, meg minden csak sokat fújom az orromat), valamint még ott van a köhögés is.
Voltam dokinál, ki először köptetőt írt fel, mondanom sem kell nem használt semmit. A hét elejen újra elmentem, most felírt egy orrsprayt és egy Zinnat nevezetű 500mg-os antibiotikumot. Ma este kell beszednem az utolsó tablettát, de a köhögés nem múlt el. Amikor a doki meghallgatta a mellkasomat az mondta az tiszta, de akkor meg miért köhögök még mindig?
Egy kicsit aggaszt a dolog, mert gondolom így halasztani fogják a mellkasműtétet ugye?

Szerintetek?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, linthu.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólás témája: Re: Nátha
HozzászólásElküldve: 2011.01.17. 08:57 
Adminisztrátor

Szia linthu

Hát, szerintem is jobb lenne megvárni, amíg a köhögés megszűnik, mert a frissen beültetett lemezzel nagyon rossz dolog köhögni. No meg a nátha szintén felülfertőzés veszélyét hordja magában.
Az, hogy az orvos szerint tiszta a tüdőd, azt jelenti, hogy nincs tüdőgyulladásod, de ettől még ugyanúgy meg vagy fázva. Tovább kéne szedni a köptetőt, amíg a köhögés mérséklődik, ill megszűnik.
Mindenesetre ha tudod beszéld meg az orvossal még a műtét elött, hogy mi legyen, illetve hogy így egyáltalán bemenjél e. Hívd fel telefonon. Szerintem úgyis el fogja halasztani.
(Nekem az influenza védőoltást sem adták be, amikor náthás voltam, ez pedig egy picit komolyabb beavatkozás annál.)

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]